Τελευταία Νέα

Τρίτη, 28/06/2022, 12:16


Home / HEADER-NEWS / Κατατέθηκε η τροπολογία του ΥΠΑΙΘ για τις μετεγγραφές

Κατατέθηκε η τροπολογία του ΥΠΑΙΘ για τις μετεγγραφές

Δημοσιεύτηκε: 11:37 μμ Ιούλιος 4th, 2014  


foitites180812

Τροπολογία που προσθέτει και οικονομικά κριτήρια για τις μετεγγραφές φοιτητών κατέθεσε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος στην Βουλή.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση που αφορά μόνο τους επιτυχόντες του σχολικού έτους 2013-2014 και επιπλέον των προβλεπόμενων στο άρθρο 53 του Ν. 4264/2014, μετεγγραφή δικαιούνται φοιτητές των οποίων το οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνά το ποσό των 9.000 ευρώ.

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι ήδη 17 βουλευτές της ΝΔ έχουν ζητήσει από τον υπουργό να διευρύνει την ρύθμιση προκειμένου αυτή να αφορά και επιτυχόντες προηγούμενων ετών.

Σε κάθε περίπτωση η τροπολογία θα ψηφιστεί από το Α Θερινό τμήμα την ερχόμενη εβδομάδα.

Πηγή: ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

………………………………

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

paideia-ergasia.gr

Κατατέθηκε η τροπολογία για τη νεά κατηγορά δικαιούχων μετεγγραφών με βάση το εισόδημα. Δυστυχώς στην τροπολογία δεν υπάρχουν νεότερα για τους τρίτεκνους, πολύτεκνους και κοινωνικά κριτήρια.

Για τη νέα κατηγορία αυτό που ισχύει είναι ότι η κατάταξη γίνεται με βάση το εισόδημα και σε περίπτωση που οι δικαιούχοι έχουν το ίδιο εισόδημα τότε μετρά η βαθμολογία τους. Η κατηγορία αυτή δε μπορεί να ξεπερνά το 10% των εισακτέων ενώ το εισοδηματικό όριο για να είναι κάποιος δικαιούχος είναι τα 9000 ευρώ κατά άτομο.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  113 ενστάσεις κατά των πινάκων Μη Δεκτών υποψηφίων για του Συμβούλους Εκπαίδευσης

την τροπολογία

…………………………….

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

news.gr

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία με την οποία διευρύνονται οι κατηγορίες, που δικαιούνται μετεγγραφή μεταξύ ομοειδών τμημάτων των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ.

Τη διεύρυνση του δικαιώματος σε κατηγορίες πέραν αυτών που προβλέπει ο νόμος, ο οποίος ψηφίστηκε τον περασμένο Μάιο, είχε προαναγγείλει ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Έτσι, εκτός από τους πολύτεκνους, τους τρίτεκνους και τις ειδικές κατηγορίες, που προβλέπει ο νόμος 4264, δυνατότητα μεταφοράς θέσης (μετεγγραφής) αποκτούν επισήμως και οι φοιτητές στις οικογένειες των οποίων το κατά κεφαλήν εισόδημα είναι 9.000 ευρώ. Με βάση αυτό το κριτήριο, ωστόσο, ο αριθμός των επιτυχόντων, που θα δικαιούνται μετεγγραφής, δεν θα μπορεί να ξεπερνάει το 10% του συνολικού αριθμού των εισαχθέντων στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ υποδοχής.

Σε περίπτωση που το ποσοστό των δικαιούχων ξεπερνά το 10%, τότε ως κριτήριο για την μετεγγραφή θα λαμβάνεται ο βαθμός εισαγωγής και μόνον.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Δημιουργία κωδικού ασφαλείας για την ηλεκτρονική υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου

Σημειώνεται ότι και φέτος οι δικαιούχοι θα επιλεγούν με την υποβολή της αίτησης σε δύο τμήματα που αντιστοιχούν στο τμήμα που εισήχθησαν στις εξετάσεις του σχολικού έτους 2011-2012, ενώ η μεταφορά θέσης αρχίζει από το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2012-2013.

Η διεύρυνση του δικαιώματος μετεγγραφής είχε συναντήσει τις επιφυλάξεις των αρχών των ιδρυμάτων, καθώς υπήρχε ο φόβος ότι θα προκληθεί συμφόρηση στις σχολές των μεγάλων πανεπιστημίων και αντιστοίχως «ερημοποίηση» των ιδρυμάτων της περιφέρειας. Τελικά, όμως, επιτεύχθηκε συμφωνία κατά τις επαφές που είχε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας με τους πρυτάνεις των πανεπιστημίων και τους προέδρους των ΤΕΙ τις προηγούμενες ημέρες.

Στο πλαίσιο αυτό, το γραφειοκρατικό βάρος της μετεγγραφής περνά πλέον από τα ιδρύματα στο υπουργείο Παιδείας. Οι δικαιούχοι θα υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους, ενώ η διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός του πρώτου εξαμήνου.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα «eSchools» για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Το Ολοκληρωμένο Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με ...