Τελευταία Νέα

Κυριακή, 11/04/2021, 12:25


Home / HEADER-NEWS / Η θέση της ΟΛΜΕ σχετικά με τους διορισμούς των εκπαιδευτικών

Η θέση της ΟΛΜΕ σχετικά με τους διορισμούς των εκπαιδευτικών

Δημοσιεύτηκε: 8:30 πμ Ιούλιος 17th, 2014  


olme_jpg_414x290

Ο.Λ.Μ.Ε. 

Ερμού & Κορνάρου 2

ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255

FAX: 210 33 11 338

www.olme.gr

olme@otenet.gr

Αθήνα, 16/7/2014

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Από δημοσιεύματα στον τύπο και από δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας πληροφορούμαστε πως σχεδιάζονται νέα μέτρα που αφορούν τα εργασιακά των εκπαιδευτικών, για ακόμη φορά όμως χωρίς καμιά συζήτηση με τα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα εξαγγέλεται (μέσω συνεντεύξεων!!) αλλαγή στον τρόπο διορισμού των αναπληρωτών εκπαιδυτικών για τις απομακρυσμένες περιοχές. Προφανώς δεν είναι η μοριοδότηση που αφήνει τα  σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς για μεγάλο διάστημα, αλλά η πολιτική του Υπουργείου και της κυβέρνησης που έχουν περικόψει δραματικά τους διορισμούς εκαπιδευτκών (μονίμων και αναπληρωτών) τα τελευταία χρόνια, παρά το γεγονός της τεράστιας μείωσης του αριθμού των εκπαιδευτικών κατά 35% (36.000 περίπου), καθώς και η μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους με το κλείσιμο των πινάκων (ν. 3848/2010), γεγονός που τους οδηγεί να αρνούνται την πρόσληψή τους σε απομακρυσμένες περιοχές, πόσο μάλλον όταν καλούνται να αναλάβουν υπηρεσία στα μέσα της χρονιάς ή και πολύ αργότερα σε αρκετές περιπτώσεις!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Oι συντελεστές για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα Πανεπιστήμια

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ απαιτεί ουσιαστικό διάλογο και διαπραγμάτευση πριν τη λήψη όποιουδήποτε μέτρου στην εκπαίδευση.

Ζητάμε να μην αλλάξει το σύστημα μοριοδότησης και διορισμού των αναπληρωτών, σύστημα που κατοχυρώνει διαφάνεια και είναι αντικειμενικό. Επαναφέρουμε για μια ακόμη φορά το αίτημά μας για άνοιγμα των πινάκων  προϋπηρεσίας μετά τις 30-6-10 με την αντίστοιχη κατάργηση των διατάξεων του ν.3848/10.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Προς το τέλος της σχολικής χρονιάς θα ανακοινωθούν οι οριστικοί πίνακες των διορισμών εκπαιδευτικών

Ζητάμε να καλυφθούν όλα τα κενά εκπαιδευτικών, από την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς, με προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών και όχι ωρομισθίων.

Για την ομαλή λειτουργία των σχολείων φέτος, όσον αφορά το απαιτούμενο εκπαιδευτικό – διδακτικό προσωπικό, το ελάχιστο ασφαλές κριτήριο είναι η πρόσληψη ίσου αριθμού αναπληρωτών όλων των ειδικοτήτων που απαιτήθηκε και πέρυσι. Με βάση αυτό  πρέπει να προβλεφθούν οι απαραίτητες πιστώσεις για τη νέα σχολική χρονιά. Οι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών πρέπει να είναι τουλάχιστον τόσοι όσες και οι συνταξιοδοτήσεις αυτής της χρονιάς.

Ο Πρόεδρος

Θ. Κοτσιφάκης

Ο Γ.Γραμματέας

Γ. Δεμερδεσλής


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Οδηγίες προς αυτούς που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην αίτησή τους για το Voucher των 200 ευρώ

Οι πολίτες οι οποίοι αντιμετωπίζουν διαδικαστικά προβλήματα στην αίτησή τους για το ...