Home / HEADER-NEWS / Ερώτηση στη Βουλή για την παράταση του Διδακτικού Έτους

Ερώτηση στη Βουλή για την παράταση του Διδακτικού Έτους

Δημοσιεύτηκε: 10:31 πμ Ιούλιος 5th, 2014  


vouli

Ερώτηση κατατέθηκε στη Βουλή από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την παράταση του διδακτικού έτους.

Μετά την υπ’ αριθμ. 99555/Γ2/26-6-2014 Υ.Α. με θέμα «Παράταση διδακτικού έτους στα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια για το σχολικό έτος 2013-2014» ,το Υπουργείο Παιδείας παρατείνει το σχολικό έτος για τα Γενικά και τα Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας μέχρι τις 4 Ιουλίου. Το Υπουργείο , συνεχίζει τη πολιτική του “ξαφνικού θανάτου” και αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι στοχεύει στην προώθηση του νέου σχολείου και τη διαρκή υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας.

Το Υπουργείο δεν γνωρίζει ή αδιαφορεί μπροστά στις ιδιαίτερες συνθήκες που αντιμετωπίζει μεγάλη μερίδα εκπαιδευτικών που εργάζονται στη νησιωτική και την ηπειρωτική  Ελλάδα .  Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση, το ήδη επιβαρημένο εκπαιδευτικό προσωπικό, εξωθείται,  σε μια δυσμενή κατάσταση  μακριά από τα σπίτια και τις οικογένειές τους.

Οι εκπαιδευτικοί αναγκάζονται να παραδώσουν τα σπίτια που νοίκιαζαν όλο το χρόνο στις 30 Ιουνίου,  έχουν προγραμματίσει ήδη την αναχώρησή τους και έχουν εκδώσει εισιτήρια επιστροφής. Ορισμένοι ενοικιαστές μπορούν να βγάλουν τους εκπαιδευτικούς έξω από το σπίτι που νοίκιασαν για να το χρησιμοποιήσουν για την καλοκαιρινή σεζόν αφού λήγει το συμβόλαιο τους . Υπενθυμίζουμε στο κύριο  Υπουργό ότι σε ορισμένα νησιά που αποτελούν καλοκαιρινό πόλο έλξης για καλοκαιρινές διακοπές, οι εκπαιδευτικοί επιβαρύνονται, ημερησίως, με το ενοίκιο διαμονής τους . Για άλλη μια φορά η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου δείχνει ότι βρίσκεται εκτός εκπαιδευτικής πραγματικότητας και μακριά από τις ανάγκες και τα προβλήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας και της ελληνικής κοινωνίας, εξωθώντας τους εκπαιδευτικούς σε οικονομική εξουθένωση.

Επίσης,  η σκοπιμότητα του Υπουργείου με την παράταση του σχολικού έτους, είναι επί της ουσίας, να μην πληρωθούν οι υπερωρίες των εκπαιδευτικών.

Στην παρούσα φάση το υπουργείο, κρατάει ομήρους τους μόνιμους εκπαιδευτικούς  και ειδικά τους αναπληρωτές, χωρίς να παίρνει μια τελεσίδικη απόφαση για την παράταση της σύμβασης τους, (ΦΕΚ, τροποποίηση σύμβασης). Επειδή, όλα αυτά δεν αποδεικνύουν την “εξορθολογισμένη” και “σοφά μελετημένη” διαχείριση του εκπαιδευτικού προσωπικού για την πρόσθετη εργασία τους μέχρι την 4η Ιουλίου. Επειδή, οι εκπαιδευτικοί που εξέδωσαν ήδη εισιτήρια επιστροφής θα επιβαρυνθούν με πρόσθετες δαπάνες διαμονής στις περιοχές που δίδασκαν όλο το χρόνο. Επειδή, δεν προβλέπεται καμιά διευκόλυνση από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,  για τους εκπαιδευτικούς, που εργάζονται στην νησιώτικη και ηπειρωτική Ελλάδα και παραδίδουν τα σπίτια που νοικιάζουν στις 30 Ιουνίου, για να επιστρέψουν στον τόπο τους και τις οικογένειές τους.

 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός 1.    Προτίθεσθε να αποζημιώσετε όλους τους εκπαιδευτικούς, που εξέδωσαν ήδη εισιτήρια επιστροφής και θα επιβαρυνθούν με πρόσθετες δαπάνες διαμονής στις περιοχές που δίδασκαν όλο το χρόνο;

2.    Προτίθεσθε να διευκολύνετε με αντίστοιχες μειώσεις εισιτήριων για  όλους τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται μακριά από τον τόπο τους και τις οικογένειές τους , κατά την επιστροφή τους ;

3.    Τι προτίθεσθε, να κάνετε με τους αναπληρωτές, αφού βρίσκονται σε εργασιακή αβεβαιότητα μέχρι τις 4 Ιουλίου.

 

Οι ερωτώντες βουλευτές

Μαρία Τριανταφύλλου

Τζένη Βαμβακά

Γιώργος Βαρεμένος

Μαρία Κανελλοπούλου

Τάσος Κουράκης

Γιώργος Πάντζας


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...