Τελευταία Νέα

Σάββατο, 25/06/2022, 20:00


Home / HEADER-NEWS / Έρευνα του ΥΠΑΙΘ για τις καταγγελίες για «απάτη» με την Τράπεζα Θεμάτων

Έρευνα του ΥΠΑΙΘ για τις καταγγελίες για «απάτη» με την Τράπεζα Θεμάτων

Δημοσιεύτηκε: 9:53 μμ Ιούλιος 1st, 2014  


katagelia

Προκαταρκτική έρευνα διέταξε ο υφ.Παιδείας Αλ. Δερμεντζόπουλος έπειτα από καταγγελία της ΟΕΙΛΕ ότι έγινε «παραχάραξη» διαδικασιών στις εξετάσεις της Α’ Λυκείου μέσω της Τράπεζας Θεμάτων

Εγγραφη καταγγελία για ενδεχόμενο παραχάραξης της διαδικασίας των εξετάσεων με την Τράπεζα Θεμάτων, έκανε σήμερα το πρωί στον αρμόδιο υφυπουργό Παιδείας Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ). H OIEΛΕ επικαλείται σχετικό δημοσίευμα σε ιστοσελίδα και δεν γίνεται καμία αναφορά σε συγκεκριμένο σχολείο.

Αμέσως ο κ. Δερμεντζόπουλος έδωσε εντολή στη Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης να διερευνήσει το θέμα, διατάσσοντας προκαταρκτική έρευνα. Σύμφωνα με ενημέρωση από το γραφείο του υφυπουργού Παιδείας επισημάνθηκε οτι «αμέσως μόλις παρελήφθη η καταγγελία της ΟΙΕΛΕ με θέμα την «παραχάραξη διαδικασιών και πιο συγκεκριμένα της διαδικασίας που αφορά εξέταση μαθημάτων με βάση την Τράπεζα Θεμάτων» ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος έδωσε εντολή στην αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας να προβεί σε όλες τις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες διερεύνησης των εκεί αναφερομένων».

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα «eSchools» για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Η καταγγελία για απάτη με την Τράπεζα Θεμάτων από ιδιωτικό σχολείο όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας βασίζεται σε δημοσίευμα ιστοσελίδας .που υποστηρίζει οτι ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας προέβη σε ευθεία παραχάραξη ενδοσχολικών διαδικασιών και συγκεκριμένα της Τράπεζας Θεμάτων για τις εξετάσεις της Α’ Λυκείου, δηλώνοντας πλαστό πρόγραμμα εξετάσεων στο Υπουργείο, ενώ έδιναν άλλο στους μαθητές.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  113 ενστάσεις κατά των πινάκων Μη Δεκτών υποψηφίων για του Συμβούλους Εκπαίδευσης

Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία δήλωναν επίσημα για παράδειγμα πως τη Δευτέρα οι μαθητές θα έγραφαν Άλγεβρα, ωστόσο οι μαθητές στην πραγματικότητα έδιναν μάθημα ενδοσχολικώς εξεταζόμενο, που δεν χρειάζεται Τράπεζα Θεμάτων. Το σχολείο έπαιρνε κανονικά τα θέματα από την Τράπεζα Θεμάτων, τα έλυνε και στη συνέχεια έγραφαν υψηλές βαθμολογίες οι μαθητές.

Πηγή: https://www.protothema.gr/

H ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΕΔΩ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα «eSchools» για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Το Ολοκληρωμένο Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με ...