Home / HEADER-NEWS / Επιστολή Φιλολόγου προς τον Υπουργό Παιδείας σχετικά με την εντοπιότητα

Επιστολή Φιλολόγου προς τον Υπουργό Παιδείας σχετικά με την εντοπιότητα

Δημοσιεύτηκε: 5:50 μμ Ιούλιος 16th, 2014  


letter

Επιστολή ενός Αναπληρωτή Φιλολόγου προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Λοβέρδο για την εντοπιότητα

ΠΑ.Σ.Α.Φ. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ

16 – 7-  2014 Αρ. Πρωτ.

Ιστοσελίδα   :  https://filologoi02.webnode.gr/

Email: pasafpe02@gmail.com

ΠΡΟΣ: Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Α. Λοβέρδο

Υφυπουργό Παιδείας κ. Α. Δερμεντζόπουλο

Επιστολή ενός Αναπληρωτή Φιλολόγου προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Λοβέρδο  για την εντοπιότητα

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Επικοινωνώ μαζί σας, ως μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Αναπληρωτών Φιλολόγων – ΠΑ.Σ.Α.Φ (και συνεπώς ως εκπρόσωπος των θέσεων του συλλόγου διά μέσου αυτής της επιστολής) και επειδή κάποιες από τις σχολικές χρονιές 2007-14 εργάστηκα ως αναπληρωτής σε σχολεία της Δ/θμιας της Δωδεκανήσου. Τα σχολεία ήταν δυσπρόσιτα και τοποθετήθηκα ως αναπληρωτής Φιλόλογος κατόπιν της επιτυχούς δοκιμασίας μου στον ΑΣΕΠ του 2006 και 2008 και έκτοτε απασχολούμαι, όποτε μου επιτρέπεται, στη Δ/θμια εκπαίδευση. Όμως δεν ήταν καπρίτσιο της τύχης να εργαστώ στα δυσπρόσιτα της Δευτεροβάθμιας Δωδεκανήσου. Κοντά σε μένα βρέθηκαν και πολλοί άλλοι συνάδελφοι, που είτε επέλεξαν είτε τους έστειλε το μαγικό κουτάκι των καλοκαιρινών μας Υπεύθυνων Δηλώσεων μακριά από τα σπίτια τους οπουδήποτε στην Ελλάδα.

Με μεγάλη θλίψη και απογοήτευση λοιπόν πληροφορούμαστε ότι σχεδιάζετε να καταστρατηγήσετε τον κλειδωμένο – άλλο άλγος κι αυτό – πίνακα αναπληρωτών, επειδή «μια κυρία από τη Σάμο έτυχε να είναι χαμηλά στον πίνακα, αλλά θέλει να δουλέψει και να πάει και στο Αγαθονήσι που άλλοι δε θέλουν», όπως μας είπατε με μεστό πολιτικό λόγο! Έτυχε λοιπόν….

Και ερωτώ, κε Υπουργέ, είναι θεμιτό να μοριοδοτούνται με νέο κριτήριο, την εντοπιότητα, άτομα που δεν έχουν ούτε την απαιτούμενη προϋπηρεσία ούτε τη συμμετοχή σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και σίγουρα ούτε την απαραίτητη εμπειρία,  ενώ το ίδιο το κράτος έχει νομοθετήσει επί τούτου;

Είναι θεμιτό να διαρραγεί η σειρά κατάταξής μας, αποτέλεσμα συμμετοχής σε διαγωνισμούς επί διαγωνισμών και πολυετούς εργασίας στις πλέον απομακρυσμένες περιοχές;

Είναι θεμιτό να μοριοδοτήσετε την υπηρεσία σε δυσπρόσιτα σχολεία, αρχής γενομένης από τη νέα σχολική χρονιά, ενώ από το 2010 έχει πάψει η προσμέτρηση της αντίστοιχης μοριοδότησης; Ποια θα πρέπει να είναι η δική μας αντίδραση, αν όχι η προσφυγή στη δικαιοσύνη;

Ως πότε κάθε νέος Υπουργός Παιδείας θα προσπαθεί να βάζει το λιθαράκι του στο Γολγοθά των αναπληρωτών; Πριν προβείτε σε οποιαδήποτε νέα ρύθμιση, αξίζει να μελετήσετε λίγο τι έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια στις ζωές χιλιάδων αναπληρωτών και αν θεωρείτε ότι είναι δίκαιο, δώστε τη χαριστική βολή και καταργήστε τα όποια αξιοκρατικά  κριτήρια είχαν θεσπιστεί .

Ελπίζω και εύχομαι να λάβω μια απάντηση από εσάς προσωπικά. Η απάντησή σας θα είναι και απάντηση προς το σύνολο των αναπληρωτών που έχουν υπηρετήσει επί χρόνια τη δημόσια εκπαίδευση, καθώς και προς τον Σύλλογο ΠΑ.Σ.Α.Φ. τον οποίο με αυτή την επιστολή εκπροσωπώ.

Με εκτίμηση

Ένας αναπληρωτής Φιλόλογος (αν θέλετε ονόματα ρίξτε μια ματιά στην – όπως λανθασμένα την αποκαλέσατε – επετηρίδα, την οποία επιθυμείτε να καταστρατηγήσετε, σύμφωνα με τα δικά σας λεγόμενα).

 

Το Δ. Σ. του ΠΑ.Σ.Α.Φ.

Πηγή facebook


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...