Home / HEADER-NEWS / Διόρθωση στη διόρθωση για την προαγωγή μαθητών της Α Λυκείου

Διόρθωση στη διόρθωση για την προαγωγή μαθητών της Α Λυκείου

Δημοσιεύτηκε: 9:55 μμ Ιούλιος 13th, 2014  


LYKEIO

Νέα συμπληρωματική «διόρθωση» στο καθεστώς προαγωγής των μαθητών της Α’ Λυκείου έφερε χθες στη Βουλή το υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με αυτή, ένας μαθητής προάγεται και όταν έχει πετύχει μέσο όρο βαθμολογίας 10, τουλάχιστον 8 σε έναν ή δύο κλάδους των μαθημάτων «γλώσσα» και «μαθηματικά» και ταυτόχρονα έχει πετύχει μέσο όρο βαθμολογίας 12,5 στους 8 κλάδους των μαθημάτων «γλώσσα», «μαθηματικά» και «φυσικές επιστήμες».

Θ. Φωτίου: Να σταματήσει η Τράπεζα Θεμάτων
Η ρύθμιση αυτή, που ψηφίσθηκε από τη Βουλή, συμπληρώνει την τροπολογία του υπουργείου Παιδείας σύμφωνα με την οποία για την προαγωγή ενός μαθητή απαιτείται η επίτευξη μέσου όρου 10 στα μαθήματα «γλώσσα» και «μαθηματικά», και όχι η επίτευξη του 10 σε κάθε επιμέρους κλάδο των μαθημάτων αυτών, όπως προέβλεπε ο νόμος Αρβανιτόπουλου.
Με τη νέα ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας εκτιμάται ότι θα «σωθούν» λίγοι περισσότεροι μαθητές από τα αρχικά προβλεπόμενα, όμως δεν αντιμετωπίζεται το φαινόμενο της μαζικής σχολικής αποτυχίας που προκαλεί ο νόμος για το νέο Λύκειο. Άλλωστε το υπουργείο Παιδείας αρνείται πεισματικά να πειράξει την Τράπεζα Θεμάτων, η οποία αποτελεί το βασικό εργαλείο για την παραγωγή σχολικής αποτυχίας και την αποψίλωση του σχολείου.
Η διόρθωση δεν διορθώνει τίποτα
«Η διόρθωση που φέρνετε στην πραγματικότητα δεν διορθώνει τίποτα», υπογράμμισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου και πρόσθεσε: «Σήμερα βρισκόμαστε στην τραγελαφική κατάσταση ότι για να περάσουν τα παιδιά, τα οποία κόπηκαν μαζικά στην Α’ Λυκείου, να πρέπει να νομοθετήσουμε εκ των υστέρων. Δηλαδή, η Βουλή θα νομοθετεί κάθε φορά σε κάθε ατσαλιά που κάνετε για το αν θα περάσουν ή δεν θα περάσουν τα παιδιά». Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε τροπολογία για κατάργηση του συστήματος της Τράπεζας Θεμάτων, που απέρριψε η κυβέρνηση.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...