Τελευταία Νέα

Σάββατο, 25/06/2022, 20:31


Home / HEADER-NEWS / Δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ, ότι δεν θα απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός

Δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ, ότι δεν θα απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός

Δημοσιεύτηκε: 6:31 πμ Ιούλιος 23rd, 2014  


diathesimotita

Δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ, ότι δεν θα απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός

Μεγαλειώδης πορεία από την ΕΡΤ και συγκέντρωση στο ΥΔΜΗΔ 
Συνάντηση διαθέσιμων εκπαιδευτικών και Υφυπουργού στο ΥΠΑΙΘ
Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί  -μαύρη επέτειο της διαθεσιμότητας- μαζική αγωνιστική πορεία που ξεκίνησε από την ΕΡΤ με Πανελλήνια συμμετοχή εκατοντάδων εκπαιδευτικών, σχολικών φυλάκων, απολυμένων της ΕΡΤ, καθαριστριών και υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα από τα υπουργεία ΥΠΠΟ, ΥΠΕΚΑ  και άλλους φορείς του δημοσίου, ενάντια στις διαθεσιμότητες απολύσεις.

Το μεσημέρι, η πορεία έφτασε στο Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης όπου πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο ενάντια στις διαθεσιμότητες απολύσεις (που οργανώθηκε από την ΟΛΜΕ) ενώ ο Κ. Μητσοτάκης απουσίαζε για μια ακόμα φορά από το Υπουργείο …..  ώστε να μπορέσει να κάνει δεκτή αντιπροσωπία των  διαδηλωτών! Το συλλαλητήριο κατέληξε στο κέντρο αγώνα των διαθέσιμων έξω από το ΥΠΟΙΚ.
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
Εκπαιδευτικοί από όλη τη χώρα που συγκεντρωθήκαμε στο χώρο της καθιστικής διαμαρτυρίας μας αποφασίσαμε στη συνέχεια, να πραγματοποιήσουμε παράσταση διαμαρτυρίας στο πολιτικό γραφείο του Α. Λοβέρδου, για να καταγγείλουμε  την συνέχιση -μετά από 1 χρόνο- της διαθεσιμότητας-απόλυσης, της ομηρίας, του εμπαιγμού μας και να ζητήσουμε συνάντηση με τον Υπουργό.
Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας των δεκάδων εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα μέσα και κάτω από το γραφείο του Α. Λοβέρδου και μετά από την έντονη απαίτηση μας για συνάντηση με τον Υπουργό, η υπεύθυνη του πολιτικού του γραφείου κα Α. Μπούτση, μας διαβεβαίωσε ότι κανόνισε να δεχθεί ο Α. Λοβέρδος αντιπροσωπία μας στο ΥΠΑΙΘ την επόμενη ώρα. Ορίστηκε 6μελής επιτροπή συναδέλφων (με συμμετοχή του προέδρου της ΟΛΜΕ, Θ. Κοτσιφάκη), η οποία πήγε στο Υπουργείο Παιδείας, ενώ έληξε η διαμαρτυρία στο πολιτικό γραφείο.
Στο ΥΠΑΙΘ δεν μας δέχθηκε ο Α. Λοβέρδος  αλλά ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου Γ. .Ζέρβας, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρξε διαβεβαίωση  για συνάντηση με τον Υπουργό !!!!!!!!!!!!!!!!!Είπε επίσης ότι  «δεν υπάρχει ακόμα κάτι νέο να ειπωθεί από μεριάς του Α. Λοβέρδου».
Μετά από επιμονή μας ότι » δεν αποχωρούμε αν δεν συναντηθούμε με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου», προσήλθε στη συνάντηση ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Κουκοδήμος, ο οποίος δεσμεύτηκε προσωπικά, μεταφέροντας και τη δέσμευση του Υπουργού, ότι δε πρόκειται να απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός. Ανέφερε ότι θα προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση για το θέμα αυτό, στο 3ο Θερινό τμήμα της Βουλής, ενώ δεν διευκρίνισε σε ποιες ενέργειες ακριβώς θα προβεί το ΥΠΑΙΘ για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός. Ακόμα άφησε ανοιχτό το θέμα της επαναφοράς των καταργημένων ειδικοτήτων.
Επειδή οι διαβεβαιώσεις που έχουμε λάβει -όλο το διάστημα του ενός χρόνου- είναι πολλές και το δίκιο του αγώνα μας ατσαλώνει τη θέλησή μας, δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι την τελική δικαίωσή μας  και καλούμε όλους τους συναδέλφους σε ενωτική, αγωνιστική επαγρύπνηση.
  • ΟΧΙ στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις
  • Καμιά απόλυση εκπαιδευτικού
  • Να επαναλειτουργήσουν άμεσα όλοι οι τομείς και οι ειδικότητες της Τεχνικής Εκπαίδευσης
  • Να επιστρέψουν όλοι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές στα σχολεία τους
ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Με γραπτό μήνυμα SMS τα αποτελέσματα Πανελλαδικών Εξετάσεων 2022

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα «eSchools» για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Το Ολοκληρωμένο Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με ...