Home / HEADER-NEWS / Ανακοίνωση Π.Ε.Α.Δ. για το «Κοινωνικό Φροντιστήριο»

Ανακοίνωση Π.Ε.Α.Δ. για το «Κοινωνικό Φροντιστήριο»

Δημοσιεύτηκε: 7:48 μμ Ιούλιος 21st, 2014  


koinonikofront

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

e-mail: pead2014@gmail.com.                                                         Βαθμός Προτερ.: ΕΠΕΙΓΟΝ

    

                                                                                                          

Προς:

                                                                                                         

 -Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ.Λοβέρδο Α.

                                                                                                         

 -Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ..Δερμεντζόπουλο Αλ.

 

 – Γραφείο Γενικού Γραμματέα του Υ.ΠΑΙ.Θ

                                                                                                          

 – ΟΛΜΕ.

                                                                                                               

 -ΕΛΜΕ

Αθήνα, 21 Ιουλίου  2014

 

Με αφορμή δημοσιεύματα που επαναφέρουν το θέμα λειτουργίας του κοινωνικού φροντιστηρίου η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών θέλει να επισημάνει τα εξής      :

Είμαστε οι πρώτοι που  επικροτούμε και συμφωνούμε με την ίδρυση και την λειτουργία θεσμών αλλά και τη στήριξη κάθε δομής Αντισταθμιστικής Αγωγής με σκοπό  την οικονομική ανακούφιση της ελληνικής οικογένειας. Είμαστε όμως αντίθετοι σε κάθε περίπτωση που αυτός ο θεσμός (όπως και αυτός της πιθανολογούμενης εντοπιότητας)καταστρατηγεί την αξιολογική σειρά στον πίνακα αναπληρωτών. Η απόφασή της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας για προσλήψεις εκπαιδευτικών εκτός των  πινάκων  αυτών   συνιστά κατάφωρη αδικία προς όλους τους ωρομίσθιους και αναπληρωτές καθηγητές που βρίσκονται σε αυτόν. Η απόφαση αυτή μέσα από το μανδύα της δήθεν καταπολέμησης της ανεργίας συμπυκνώνει την απαξία που δείχνει το Υπουργείο σε χιλιάδες ωρομισθίων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών που  εργάστηκαν σε όλη την επικράτεια επί πολλά χρόνια με ανυπέρβλητες οικογενειακές και οικονομικές δυσκολίες και κατοχύρωσαν τη δημόσια προϋπηρεσία τους σύμφωνα με τους νόμους και τις κείμενες διατάξεις. Καταδεικνύει επίσης την περιφρόνηση του σε ένα αξιοκρατικό τρόπο πρόσληψης ωρομισθίων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών (πίνακας αναπληρωτών ), σε ένα σύστημα που το ίδιο έχει ορίσει.

Η σημερινή αντίδραση της ΠΕΑΔ  δεν έχει συντεχνιακά ερείσματα αλλά αποτελεί έκφραση προάσπισης της αξιοκρατίας και των νομίμων και διάφανων διαδικασιών πρόσληψης ωρομισθίων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Είναι πλέον σαφές ότι η  πρόσληψη και προσμέτρηση προϋπηρεσίας εκπαιδευτικών από  τον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών κατοχυρώνει εργασιακά δικαιώματα και δε θα επιτρέψουμε καταστρατήγησή και πιθανή κατάργησή του .

Η Π.Ε.Α.Δ  ζητεί

α) τη λειτουργία ενός θεσμού αντισταθμιστικής αγωγής στο Λύκειο είτε ως Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη είτε ως Κοινωνικό Φροντιστήριο και μάλιστα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς . Η ταυτόχρονη λειτουργία και των δύο θα εκφυλίσει το θεσμό και τους στόχους της αντισταθμιστικής αγωγής.

β)όλες οι  προσλήψεις ωρομισθίων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε όλες τις δομές Αντισταθμιστικής Αγωγής και  τις  σχολικές μονάδες του Υπουργείου Παιδείας (ΠΔΣ, κοινωνικό φροντιστήριο Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία , Ειδικά  Καταστήματα  Κράτησης Νέων,) να πραγματοποιούνται αποκλειστικά από τους νόμιμους  ενιαίους  πίνακες  αναπληρωτών  σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.  Σε κάθε διαφορετική περίπτωση  όπου οι προσλήψεις γίνουν εκτός των ενιαίων πινάκων αναπληρωτών η προϋπηρεσία αυτή να μη λαμβάνεται υπόψη όπως ρητά αναφέρεται επίσης στις κείμενες διατάξεις .

Ζητούμε από το Υπουργείο Παιδείας ,τα πολιτικά κόμματα και φορείς, την ΟΛΜΕ, τις ΕΛΜΕ να υπερασπισθούν τη διαφάνεια συντασσόμενοι στον αγώνα για την υπεράσπιση της αξιοκρατίας  με τους μαχόμενους αναπληρωτές καθηγητές  της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

……………………………..

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Υπό εξέταση το Κοινωνικό Φροντιστήριο

Δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις για τη λειτουργία του από τη νέα σχολική χρονιά

Διερευνάται  η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου από το Υπουργείο Παιδείας,  σύμφωνα με πληροφορίες του news.gr. Μέχρι στιγμής δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις για τη λειτουργία του από τη νέα σχολική χρονιά.

Θυμίζουμε ότι το «Κοινωνικό Φροντιστήριο» ήταν μια εξαγγελία του προηγούμενου Υφυπουργού Παιδείας κ. Κεδίκογλου το οποίο όμως δεν λειτούργησε αν και προβλεπόταν η πιλοτική του εφαρμογή κατά το προηγούμενο σχολικό έτος. Στην πιλοτική του φάση θα προσέφερε 2.000 θέσεις εργασίας σε ειδικότητες όπως οι φιλόλογοι, μαθηματικοί, φυσικοί, χημικοί ενώ οι προσλήψεις θα πραγματοποιούνταν με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κοινωνικό Φροντιστήριο είχε  ενταχθεί στις επιλέξιμες δαπάνες έως και τις 31.12.2015.

Καλόγηρος Βασίλειος

NEWS.GR


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...