Home / HEADER-NEWS / Οι προτεραιότητες στην πρόσληψη των 24000 αναπληρωτών για το σχολικό έτος 2014-15

Οι προτεραιότητες στην πρόσληψη των 24000 αναπληρωτών για το σχολικό έτος 2014-15

Δημοσιεύτηκε: 11:00 πμ Ιούλιος 22nd, 2014  


kathigitis
Αυξηµένες ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό θα υπάρχουν κατά τη νέα σχολική χρονιά, λόγω του µεγάλου αριθµού αποχωρήσεων εκπαιδευτικών για συνταξιοδότηση.
Τα κενά πρόκειται να καλυφθούν από αναπληρωτές και οι προσλήψεις αναµένεται να φθάσουν τις 24.000 στην Πρωτοβάθµια και τη Δευτεροβάθµια Εκπαίδευση.
Με βάση τα στοιχεία των αποχωρήσεων που αποκαλύπτει το «Έθνος», η µεγαλύτερη ζήτηση αναµένεται να υπάρχει σε όλες τις Περιφέρειες για δασκάλους, φιλολόγους, µαθηµατικούς, φυσικούς, χηµικούς, καθηγητές ξένων γλωσσών, φυσικής αγωγής, οικονοµολόγους και γεωλόγους.
Oι οµοσπονδίες εκπαιδευτικών ζητούν από το υπουργείο επίσπευση των διαδικασιών για την πρόσληψη αναπληρωτών.
https://www.ethnos.gr
……………………………….
ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Το κύμα των συνταξιοδοτήσεων δασκάλων και καθηγητών ανοίγει χιλιάδες θέσεις αναπληρωτών εν όψει των προσλήψεων για το νέο σχολικό έτος. Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία για τις αποχώρησες εκπαιδευτικών από τα σχολεία της πρωτοβάθμιας της δευτεροβάθμιας φαίνεται ότι συνταξιοδοτούνται σχεδόν 6.000, εκ των οποίων οι 5.015 κατέθεσαν αιτήσεις έως 30/6 και οι υπόλοιποι χίλιοι έως τον Μάρτιο του 2014.

Εν όψει των προσλήψεων περίπου 24.000 αναπληρωτών σε δημοτικά, γυμνάσια λύκεια και επαγγελματικά λύκεια,  σύμφωνα με το «ΕΘΝΟΣ» φαίνεται ότι προτεραιότητα έχουν εκπαιδευτικοί 10 ειδικοτήτων.

Στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κατέθεσαν αιτήσεις έως 30/6 1.725 ενώ στον αριθμό αυτό πρέπει να προστεθούν και οι 294 αίτησες συνταξιοδότησης που υποβλήθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς μέσω του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Από τους 1.725 εκπαιδευτικούς που υπηρετούσαν μέχρι φέτος στην πρωτοβάθμια, 1.240 είναι δάσκαλοι, 329 νηπιαγωγοί, 101 Καθηγητές Αγγλικής Γλώσσας, 40 Γυμναστές και 15 διαφόρων ειδικοτήτων. Οι περισσότερες αποχωρήσεις καταγράφονται στην :

Η ηγεσία του υπουργείο έχει διαμηνύσεις πως συνολική εικόνα για της ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό, θα υπάρχει μετά την ολοκλήρωση των μεταθέσεων και των αποσπάσεων. Οι αρχικές εκτιμήσεις, μιλούν για 24.000 αναπληρωτές, εκ των οποίων οι 2.000 θα χρηματοδοτηθούν από τον τακτικό προϋπολογισμό, και ο πρόσθετος αριθμός που θα προκύψει από το ΕΣΠΑ.

ΕΘΝΟΣ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...