Home / HEADER-NEWS / Αγωνία για τα κενά στα σχολεία – Σε αναζήτηση εκπαιδευτικών για την κάλυψη 22.500 θέσεων αναπληρωτών

Αγωνία για τα κενά στα σχολεία – Σε αναζήτηση εκπαιδευτικών για την κάλυψη 22.500 θέσεων αναπληρωτών

Δημοσιεύτηκε: 7:05 μμ Ιούλιος 29th, 2014  


vouli

Πυρετώδεις οι διεργασίες στο υπουργείο Παιδείας για να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία στον ερχόμενο Σεπτέμβρη, και να καλυφθούν τα  τεράστια κενά που προέκυψαν από τον τεράστιο αριθμό των συνταξιοδοτήσεων  κυρίως την τελευταία 2ετία.

Βέβαιος πάντως πως όλα θα πάνε καλά και θα καλυφθούν στο σύνολο τους οι 22.500 θέσεις αναπληρωτών εμφανίστηκε σε συνομιλία του με δημοσιογράφους ο Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ νωρίτερα ενημερώνοντας μαζί με τον υφυπουργό Αλέξανδρο Δερμετζόπουλο την αρμόδια επιτροπή της Βουλής για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δήλωσε πως συγκεκριμένα το 2013 – 2014 μειώθηκε κατά 17.500 ο αριθμός των εκπαιδευτικών  (6.200 συνταξιοδοτήθηκαν το 2013 και 11.200 το 2014).

Παράλληλα, ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος δήλωσε ότι αύριο κατατίθεται νομοσχέδιο που ρυθμίζει θέματα που αφορούν στο εθνικό συμβούλιο παιδείας και τη μοριοδότηση δασκάλων και καθηγητών σε νησιωτικές και παραμεθόριες περιοχές, ενώ σε γραφεία των κομμάτων έχει βρίσκεται νομοσχέδιο για τα θρησκευτικά δικαιώματα λατρείας, έτσι ώστε, όπως είπε, να κλείσει μια εκκρεμότητα 60 ετών.

newsit.gr

………………………………

«Μαύρη» τρύπα 24.500 εκπαιδευτικών σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια

Πόρους για να προσλάβει αναπληρωτές καθηγητές αναζητά η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας

Πόσα κενά δημιουργήθηκαν από τις συνταξιοδοτήσεις του τελευταίου έτους – Δεν θα υπάρξει πρόβλημα τη νέα χρονιά, διαβεβαιώνει ο Ανδρέας Λοβέρδος

«Μαύρη» τρύπα στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καλείται να καλύψει άμεσα η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας προκειμένου ο ερχόμενος Σεπτέμβριος να βρει τις σχολικές αίθουσες με δασκάλους και καθηγητές.

Σύμφωνα με ενημέρωση του υφυπουργού Παιδείας Αλέξανδρου Δερμετζόπουλου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, για την σχολική χρονιά 2014 – 2015 το υπουργείο πρέπει να προχωρήσει σε προσλήψεις 24.500 αναπληρωτών εκπαιδευτικών προκειμένου να καλύψει παλαιότερα κενά αλλά και τις 11.200 συνταξιοδοτήσεις που πραγματοποιήθηκαν το 2013-2014 χωρίς να αντικατασταθούν από αντίστοιχο αριθμό προσλήψεων (6.200 συνταξιοδοτήσεις το 2013 και 5.000 το 2014).

Ο κ. Δερμετζόπουλος, εξήγησε ότι την περυσινή σχολική χρονιά πραγματοποιήθηκαν 19.500 προσλήψεις αναπληρωτών και πρόσθεσε «φέτος θα έπρεπε να πάρουμε 24.500. Ωστόσο, με μια πρόχειρη εκτίμηση θα χρειαστούμε 22.500 αναπληρωτές» εξηγώντας ότι τα υπόλοιπα κενά θα καλυφθούν από τον μειωμένο ποσοστό αποσπάσεων εκπαιδευτικών προς διάφορους φορείς.

Ο υφυπουργός είπε ότι η σχετική εγκύκλιος για τους αναπληρωτές θα βγει εντός της ερχόμενης εβδομάδας ενώ δεν ξεκαθάρισε εάν ο τρόπος επιλογής τους –αυξημένη μοριοδότηση – θα γίνει από την φετινή χρονιά ή από του χρόνου. Να σημειωθεί πάντως πως ο υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος σε συνομιλία του με δημοσιογράφους εμφανίστηκε αισιόδοξος λέγοντας ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στη νέα σχολική χρονιά.

Πέραν αυτών, ο κ. Δερμετζόπουλος εξήγησε ότι ο υπουργός δεν υπέγραψε τις απολύσεις 187 εκπαιδευτικών που δεν είχαν συμπληρώσει τις σχετικές αιτήσεις κάλυψης άλλης θέσης στο πλαίσιο της διαθεσιμότητας και υποστήριξε πως «Πρόθεση του υπουργείου είναι να μπουν σε κάποια θέση αλλά αυτό είναι θέμα του υπουργείου Διοικητικής μεταρρύθμισης».

Τέλος, η ηγεσία του υπουργείου ανέφερε ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα κατατεθεί στην Βουλή η έκθεση αξιολόγησης για τις ανάγκες διοικητικών υπαλλήλων των 8 ΑΕΙ βάσει της οποία θα διαπιστωθεί πόσοι από τους 1.036 υπαλλήλους που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα θα επιστρέψουν.

Άρθρα του Χρήστος Μπόκας

Πηγή: protothema.gr/

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

22500 οι πιστώσεις για αναπληρωτές και ωρομίσθιους, η κατανομή των πόρων


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...