Home / HEADER-NEWS / ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΑΤΡΑΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΑΤΡΑΣ

Δημοσιεύτηκε: 6:24 πμ Ιούνιος 11th, 2014  


sxoleio

Δευτέρα, 16 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ στο ΕΚΠ (7 μ.μ.)

Τρίτη, 17 ΙΟΥΝΙΟΥ  ΕΚΛΟΓΕΣ (Στρούμπειο, 10:00 π.μ.- 03:00μ.μ.)

ψηφίζουμε για να αλλάξουμε το Σύλλογο.

Για έναν ΣΥΛΛΟΓΟ που να εμπνέει, να οργανώνει και να συγκρούεται με τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές των μνημονίων που απαξιώνουν το Δημόσιο Σχολείο και εξαθλιώνουν μαθητές και εκπαιδευτικούς.

     Ενάντια

Στα νέα προαπαιτούμενα της τρόικας και την υποταγή του κυβερνητικού συνδικαλισμού στις μνημονιακές κυβερνήσεις

στην αυτοαξιολόγηση – κατηγοριοποίηση σχολείων και μαθητών

στη σύνδεση ατομικής αξιολόγησης – μισθού και σχέσεων εργασίας

στο φόβο στα σχολεία, τα πειθαρχικά και τις απολύσεις

στις συνεχείς περικοπές μισθών, συντάξεων, περίθαλψης

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

Α/Α

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΣΧΟΛΕΙΟ

1

Βαλουξής Χρήστος  1ο   Δημ. Σχ. Οβρυάς

2

Βραχόπουλος Βασίλης  21ο   Δημ. Σχ. Πατρών

3

Γιαννακόπουλος Θόδωρος  3ο   Δημ. Σχ. Κάτω Αχαΐας

4

Γιαννίκου Γιούλα  61ο   Δημ. Σχ. Πατρών

5

Ιορδανίδης Αντώνης  Δημ. Σχ. Σταυροδρομίου

6

Καλαντζή Αλεξάνδρα  19ο   Δημ. Σχ. Πατρών

7

Κυπραίος Μανόλης  34ο   Δημ. Σχ. Πατρών

8

Λέφα Nίκη  46ο   Δημ. Σχ. Πατρών

9

Παρούση Μαρία  ΠΠΔΣΠΠ   (Πειραματικό)

10

Πασσάς Βαγγέλης  12ο   Δημ. Σχ. Πατρών

11

Σακκούλης Δημήτρης  34ο   Δημ. Σχ. Πατρών

12

Σκρέκα Χαρά  34ο   Δημ. Σχ. Πατρών

13

Ταρνάρης Αλέκος  11ο   Δημ. Σχ. Πατρών

14

Τζιαφέτα Ελένη  1ο   Δημ. Σχ. Παραλίας

15

Τζούτζιος Κώστας  39ο   Δημ. Σχ. Πατρών

16

Τραυλός Διονύσης δάσκ. ΕΣΠΑ, 40ο Δημ. Σχ.   Πατρών

Τέσσερα χρόνια τώρα καταργούνται κατακτήσεις ενός αιώνα με εξαιρετικά βίαιο τρόπο. Τέσσερα χρόνια τώρα, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία, ο λαός ζουν την επέλαση της βαρβαρότητας. Οι κυβερνήσεις, η ΕΕ, το ΔΝΤ και οι εκπρόσωποί τους συνθλίβουν κάθε εργατικό δικαίωμα και κοινωνικό αγαθό με έναν και μοναδικό σκοπό, να ξεπεράσουν, χωρίς να πληρώσουν τίποτε, την καπιταλιστική κρίση που μαίνεται στην καρδιά του συστήματος εις βάρος της κοινωνίας.

Ανατρέπονται οι εργασιακές σχέσεις και για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια καταργείται η μία ημέρα άδειας για τις τακτικές γενικές συνελεύσεις των σωματείων στοχεύοντας σε αυτή καθαυτή τη λειτουργία των σωματείων. Καταργείται η κοινωνική ασφάλιση και το δικαίωμα στη σύνταξη. Διαλύεται η Δημόσια Παιδεία, Υγεία, Περίθαλψη. Ιδιωτικοποιείται ή ξεπουλιέται κάθε κοινωνικός πλούτος. Η επιτήρηση και ο έλεγχος παίρνουν τη θέση των όποιων σωμάτων πολιτικής ελευθερίας.

Με τα μνημόνια, τη δανειακή σύμβαση, το ευρωσύμφωνο, οι κυβερνήσεις Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, με κάθε εκδοχή ανασχηματισμού τους και σε αγαστή συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ, πιέζουν αφόρητα για την υλοποίηση των επαίσχυντων Μνημονίων  με κλιμάκωση της ιδεολογικής τρομοκρατίας για «πτώχευση». Την ίδια στιγμή κηρύσσουν 20ετή «ελεγχόμενη χρεοκοπία» του εισοδήματος των εργαζομένων και των συνταξιούχων, εφαρμόζουν «στάση πληρωμών» του κράτους στα νοσοκομεία, την παιδεία και την κοινωνική πρόνοια και ανεβάζουν τα ληστρικά επιτόκια των τραπεζών.

Την ίδια στιγμή η εκπαίδευση δέχεται την πιο βίαιη επίθεση από ποτέ:

Όλα ξεκινούν από την εφαρμογή της κινητικότητας δομών και εργαζομένων στο δημόσιο σχολείο.  Το υπουργείο ξεδιπλώνει συντονισμένο σχέδιο υποβάθμισης, κατάργησης, αναστολής και μετατροπής δομών σε πιλοτικές (άρα όχι μόνιμες και σταθερές), όπως του ολοημέρου, των τμημάτων ένταξης, των ειδικών σχολείων, σταδιακά σημαντικού μέρους του ωρολογίου προγράμματος (π.χ. ευέλικτη ζώνη), του νηπιαγωγείου κ.λπ.

Την ίδια στιγμή που καταργεί δομές, προτάσσει την αξιολόγηση και το «νέο σχολείο» των 15 δεικτών αγγλοσαξονικής προέλευσης και ιδεολογίας. Στόχος η πλήρης εμπορευματοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης (βλ. voucher), η παράδοσή της στα επιχειρηματικά συμφέροντα με αποτέλεσμα την ένταση των ταξικών διαχωρισμών και αποκλεισμών. Έτσι οι διορισμοί εκπαιδευτικών, τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων και το περιεχόμενο σπουδών υπάγονται στην πιστή εφαρμογή των δημοσιονομικών κριτηρίων της Τρόικας.

Είμαστε αντίθετοι με τον κρατικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καθώς και το συνδικαλισμό της συναίνεσης και της υποταγής της ΔΟΕ που όλο το προηγούμενο διάστημα έπαιξαν κεντρικό ρόλο για το πέρασμα αυτής της πολιτικής. Δε θέλουν και δεν μπορούν να οργανώσουν κανέναν αγώνα νίκης και αυτό φάνηκε καθαρά στον αγώνα για την αυτοαξιολόγηση. Είναι απόλυτα προσδεμένες με την πολιτική των κυβερνήσεων και με τα κόμματα εξουσίας, τις οποίες υπηρέτησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Οι παρατάξεις τους στον Σύλλογο Δ/Ν Πάτρας με τις ίδιες λογικές δεν μπορούν να απεγκλωβιστούν από τις πολιτικές της ΔΟΕ. Καλούμε τους εκπαιδευτικούς του συλλόγου μας στις εκλογές της 17ης Ιούνη να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους και να αγωνιστούν για ένα άλλο συνδικαλιστικό κίνημα που θα έχει στην προμετωπίδα του τα συμφέροντα των εργαζόμενων, του λαού και της άνεργης νεολαίας.

Ψηφίζουμε για να αλλάξουμε το Σύλλογο.

Ψηφίζουμε ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΑΤΡΑΣ

Πάτρα, 08-06-2014


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...