Home / HEADER-NEWS / Τι θα γίνει με τις μετεγγραφές;

Τι θα γίνει με τις μετεγγραφές;

Δημοσιεύτηκε: 11:22 πμ Ιούνιος 26th, 2014  


loverdos

Ακόμα δεν ξεκαθάρισαν πολλά ζητήματα που θέτουν οι γονείς σχετικά με τις μετεγγραφές όπως θα υτπάρχουν οικονομικά κριτήρια; Οι μετεγγραφές θα είναι πράγματι ελεύθερες ή τελικά θα υπάρχουν περιορισμοί; Παραθέτουμε τις σχετικές ερωτήσεις

Υπ. Παιδείας: Άνεργοι, άνθρωποι που έχουν πρόβλημα πραγματικό απορίας και που δεν έχουν τα άλλα στοιχεία που δίνει ο νόμος σήμερα, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, παιδιά από οικογένειες που σπουδάζουν 2 και 3 παιδιά, θα μπουν και αυτοί. Εκείνο που με αναγκάζει να κρατηθούμε λίγο σε ότι αφορά κάποιες μέρες, είναι το γεγονός ότι ο νόμος ορθά ορίζει πως η τελική έγγραφή θα γίνεται με απόφαση του εκάστου αρμοδίου Τμήματος.

Και επειδή κάναμε μια συζήτηση ήδη χθες με τους Προέδρους των ΑΤΕΙ, δεν υπάρχει άρνηση εφαρμογής. Υπάρχει αίτημα για συνδρομή του Υπουργείου, για να βγάλουμε πέρα. Γιατί η διάταξη αυτή ψηφίστηκε το Μάιο, είναι γνωστά θέματα. άρα λοιπόν, από την πλευρά μου και στη Σύνοδο Πρυτάνεων θα θέσουμε το θέμα, θα το θέσει ο κ. Κυριαζής..

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Συγνώμη, η Σύνοδος των Πρυτάνεων είναι το Σαββατοκύριακο αν δεν κάνω λάθος.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Είναι αύριο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ωραία, τόσο το καλύτερο. Σας ρωτάω γιατί ο χρόνος πιέζει τους γονείς των παιδιών που πρέπει να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους να ξέρουν. Έχει το δικαίωμα μετεγγραφής; Καταλάβατε τι εννοώ;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Πολύ καλά.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μέχρι τις 14 Ιουλίου δε θα ξέρει ο άλλος πού μπορεί να φέρει το παιδί του..

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Τι ημερομηνία δώσατε;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: 14 Ιουλίου δεν είπατε τελευταίο; Για τα μηχανογραφικά.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ναι.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Γι’ αυτό σας ρωτάω, γιατί ρωτάνε οι γονείς, δεν ξέρουν τι να κάνουν.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Κι εμάς μας ρωτούν και λέμε: Ο νόμος είναι ψηφισμένος, αυτός είναι που άνοιξε τις πόρτες, να είμαστε κυριολεκτικοί, εμείς προσθέτουμε κάτι ακόμη, όλο αυτό το πλαίσιο θα το εκθέσουμε στον καταλληλότερο δυνατό χρόνο και σας είπα στην εισήγησή μου, θα εκδοθεί η κατά νόμο απαραίτητη Υπουργική Απόφαση που θα ρυθμίζει λεπτομέρειες.

Άρα αύριο τίθεται το θέμα στη Σύνοδο των Πρυτάνεων, ήδη είχαμε μια συζήτηση με τους Προέδρους των ΤΕΙ χθες και Δευτέρα ή Τρίτη στις συσκέψεις μας, θ’ αποφασίσουμε τα πρακτικά θέματα εφαρμογής. Δεν υπάρχει δυνατότητα να μοιράζουμε χρήματα. Δεν υπάρχουν χρήματα, το ξέρετε καλά, το έχουν συνειδητοποιήσει πια όλοι. Μπορούμε όμως στο μέτρο του δυνατού και στο μέτρο της διατήρησης και των ιδρυμάτων να κάνουμε παρεμβάσεις που βοηθούν την ελληνική οικογένεια να τα βγάλει πέρα.

……………………………………………………………………………………………..

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ («ΕΘΝΟΣ»): Ήθελα να ρωτήσω για τις μεταγραφές των πολύτεκνων, τρίτεκνων ειδικών κατηγοριών γιατί είναι άλλο θέμα αυτό. Γιατί κι αυτοί τώρα περιμένουν να δουν για να συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά. Έχει πει ο προηγούμενος Υπουργός ελεύθερες μεταγραφές, αλλά ο κόσμος δεν ξέρει. Πώς ακριβώς θα γίνει αυτό; Τι είναι;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Απάντησα ακριβώς σε αυτό το ερώτημα. Εάν διαβάσετε το νόμο, λέμε τρίτεκνους, πολύτεκνους. Είναι και άλλοι. Θύματα τρομοκρατίας, ορφανά. Δηλαδή δείτε τη ρύθμιση.

Άρα χρειαζόμαστε τη συνεργασία με τα Πανεπιστήμια. Δεν θα κάνουμε μονομερείς ενέργειες. Θυμηθείτε τι είπα την πρώτη ημέρα, ότι δεν θα αιφνιδιάσουμε κανέναν. Θα το σεβαστούμε αυτό. Θα καθυστερήσουμε δυο μέρες γιατί έτσι πρέπει να κάνουμε για να συνεργαστούμε; Θα το κάνουμε. 12 άτομα είναι. Έτσι όπως τελικά έγινε η διοίκηση, τα συντονιστικά όργανα, θα μας διευκολύνει.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Για το ίδιο θέμα. Είπατε ότι έχετε συνεννοηθεί, έχετε μιλήσει με τους προέδρους των ΤΕΙ σχετικά με …

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Δεν συναποφασίσαμε. Το σχολιάσαμε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όχι, απλά γνωρίζουν, εν πάση περιπτώσει μπορεί και να συμφωνούν. Με τους Πρυτάνεις όμως δεν έχετε μιλήσει. Η διαφωνία διαχρονικά των μεγάλων πανεπιστημίων ….

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Έχουμε μιλήσει και με τους Πρυτάνεις. Αναγνωριστικά.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και δεν υπάρχει πρόβλημα στην αύξηση του αριθμού των εισακτέων στην ουσία;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Βεβαίως το έχουν πει. Μα, και οι πρόεδροι των ΤΕΙ το έχουν πει και ο πρόεδρος του ΤΕΙ Αθηνών. Τελούμε εν τη γνώσει όλων αυτών των θεμάτων. Θα τα κουβεντιάσουμε. Υπάρχουν και ΤΕΙ που λένε ότι εμείς θα ερημώσουμε, θα φύγουν όλοι για τα μεγάλα.

Υπάρχουν πολλά δίκια. Το πρώτο δίκιο είναι της ελληνικής οικογένειας αυτή τη στιγμή.

Αλλά σε απόλυτη συσχέτιση με την εκπαιδευτική διαδικασία. Εάν μπορεί ένα ίδρυμα να αντεπεξέλθει. Γι’ αυτό και πολύ σωστά ο νόμος του Μαϊου όρισε η τελική απόφαση είναι απόφαση του τμήματος και η ευθύνη.

…………………………………………………………………………………………………………..

ΠΡΙΜ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΕΣΑΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ

ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑ

ΤΑ ΝΕΑ

80546120


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...