Home / HEADER-NEWS / Πιθανή περίπτωση δασκάλου με πλαστό πτυχίο στην Καβάλα

Πιθανή περίπτωση δασκάλου με πλαστό πτυχίο στην Καβάλα

Δημοσιεύτηκε: 11:54 πμ Ιούνιος 24th, 2014  


monkey

Ήταν να μην αρχίσουν οι έλεγχοι για τους τίτλους σπουδών των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε ολόκληρη την Ελλάδα (στο πλαίσιο των γενικότερων ελέγχων που γίνονται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα)…Ήταν, πλέον, δεδομένο ότι αργά ή γρήγορα θα εντοπίζονταν εκπαιδευτικοί με τίτλους σπουδών οι οποίοι είτε θα ήταν πλαστοί είτε δεν θα ήταν αναγνωρισμένοι από το ελληνικό κράτος.

Την προηγούμενη εβδομάδα ένα δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΒΔΟΜΗ έκανε λόγο για εντοπισμό διευθυντών δημοτικών σχολείων του νομού Καβάλας οι οποίοι διέθεταν, μεν, τους απαραίτητους τίτλους  σπουδών πλην όμως δεν υπήρχε αντιστοιχία τους με τις βάσεις δεδομένων των αντίστοιχων σχολών από τις οποίες δήλωναν ότι αποφοίτησαν! Τότε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας είχε εκδώσει δελτίο τύπου με το οποίο διέψευδε το δημοσίευμα αυτό, πλην όμως δεχόταν ότι είχε συγκεντρώσει όλα τα πιστοποιητικά σπουδών όλων των εκπαιδευτικών, τα οποία και είχε αποστείλει στο Υπουργείο Παιδείας για εξακρίβωση.

Τελικά αυτό που διαπιστώθηκε, όπως ανέφερε και ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας Παναγιώτης Κουράκος στο KavalaPress, ήταν ότι ναι μεν δεν είχε βρεθεί κάτι το παράτυπο στους τίτλους σπουδών των διευθυντών των δημοτικών σχολείων, αλλά δεν ίσχυε το ίδιο και για έναν εκπαιδευτικό! Συγκεκριμένα ο κ. Κουράκος ανέφερε ότι:

Στην περίπτωση του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού ζητήθηκε από το πανεπιστήμιο από το οποίο είχε δηλώσει ότι αποφοίτησε να μας επιβεβαιώσει αν όντως είχε αποφοιτήσει από εκεί – κάτι που κάναμε και για όλους τους άλλους εκπαιδευτικούς που ανήκουν στην αρμοδιότητά μας.  Το αποτέλεσμα του ελέγχου, ωστόσο, ήταν αρνητικό καθώς ο συγκεκριμένος τίτλος δεν εντοπίστηκε στην βάση δεδομένων που διατηρεί το πανεπιστήμιο.

Γιατί είχαμε αυτό το αποτέλεσμα; Δύο είναι οι πιθανότερες αιτίες, τις οποίες καλούμαστε να εξετάσουμε:

  • λόγω των πολλών μετακινήσεων των αρχείων των πανεπιστημίων από ένα μέρος σε ένα άλλο ενδέχεται ο τίτλος αυτός (όπως και αρκετοί άλλοι) να χάθηκε.
  • το πτυχίο να είναι όντως πλαστό.

Εμείς, από εκεί και πέρα, ακολουθήσαμε την νόμιμη διαδικασία και ειδοποιήσαμε το Υπουργείο Παιδείας, με κοινοποίηση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας, τους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, έτσι ώστε να γίνουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Σαφώς και ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός έχει δικαίωμα να καταφύγει στην δικαιοσύνη για να αποδείξει ότι το πτυχίο του είναι γνήσιο -κάτι που ήδη σκέφτεται να το κάνει, από όσο γνωρίζω. Στην περίπτωση, πάντως, που προκύψει ότι όντως το πτυχίο του είναι πλαστό ο εκπαιδευτικός αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να ανακληθεί ο διορισμός του.

Ο κ. Κουράκος απέφυγε να σχολιάσει δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός δήλωνε πτυχιούχος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ τόνισε ακόμα ότι έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος 750 τίτλων σπουδών και απομένει ο έλεγχος άλλων χιλίων περίπου.

πηγή:  kavalapress


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...