Home / Featured / Μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή με δυνατότητα εξ αποστάσεως παρακολούθησης

Μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή με δυνατότητα εξ αποστάσεως παρακολούθησης

Δημοσιεύτηκε: 11:07 πμ Ιούνιος 19th, 2014  


ptyxio

Μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή από το Παν. Δυτικής Μακεδονίας

Θα υπάρχει η δυνατότητα εξ αποστάσεως παρακολούθησης

Μεταπτυχιακό στις «Επιστήμες της Αγωγής» με τρεις κατευθύνσεις πραγματοποιεί το τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Η διάρκεια του μεταπτυχιακού είναι 3 εξάμηνο με το τελευταίο εξ αυτών να αφορά την εκπόνηση της μεταπτυχιακής εργασίας.

Το news.gr επικοινώνησε με το τμήμα Νηπιαγωγών και μας αναφέρθηκε ότι θα υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθούν οι υποψήφιοι που είναι από μακριά εξ αποστάσεως τα μαθήματα  μέσω πιστοποιημένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Για τη φοίτηση στο ΠΜΣ απαιτείται η καταβολή διδάκτρων, τα οποία ανέρχονται στο συνολικό ποσό των 2.700 ευρώ (800 ευρώ με την έναρξη κάθε εξαμήνου και 300 ευρώ επιπλέον στο Γ΄ εξάμηνο, κατά το οποίο εκπονείται η μεταπτυχιακή εργασία).

Οι κατευθύνσεις και ο αριθμός των φοιτητών είναι τα εξής:

1. Διδασκαλία της Νέας Ελληνικής Γλώσσας (σαράντα θέσεις) τα μαθήματα θα γίνονται αποκλειστικά στην ελληνική γλώσσα (https://www.nured.uowm.gr/didaskalianeasellinikis)

2. Δίγλωσση Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση − Bilingual Special Education (σαράντα θέσεις), τα μαθήματα θα γίνονται στην ελληνική ή και αγγλική γλώσσα

3. Σημειωτική και Επικοινωνία −Semiotics and Communication (σαράντα θέσεις), τα μαθήματα θα γίνονται στην ελληνική ή και αγγλική γλώσσα.

Οι τρεις κατευθύνσεις μπορεί να πραγματοποιούν συμπυκνωμένα και εντατικά μαθήματα καθώς με χρήση σύγχρονης και ασύγχρονης διαδικτυακής επικοινωνίας. Τα μαθήματα θα γίνονται στην ελληνική γλώσσα και, εφόσον υπάρχει εκδήλωση ενδιαφέροντος από ικανοποιητικό αριθμό συμμετεχόντων, οι κατευθύνσεις με αριθ. 2 και 3 θα προσφέρουν μαθήματα και στην αγγλική γλώσσα για όσους δε γνωρίζουν την ελληνική.

Για τη φοίτηση στο ΠΜΣ απαιτείται η καταβολή διδάκτρων, τα οποία ανέρχονται στο συνολικό ποσό των 2.700 ευρώ (800 ευρώ με την έναρξη κάθε εξαμήνου και 300 ευρώ επιπλέον στο Γ΄ εξάμηνο, κατά το οποίο εκπονείται η μεταπτυχιακή εργασία).

Στο ΠΜΣ γίνονται δεκτοί, μετά από συνεκτίμηση των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων τους, πτυχιούχοι τμημάτων Πανεπιστημίων της ημεδαπής και ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής καθώς και πτυχιούχοι τμημάτων ΤΕΙ.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά :

1. Αίτηση, βλ. https://goo.gl/Mfd7vg

2. Bιογραφικό σημείωμα, βλ. https://goo.gl/x7Y5QK

3. Τίτλοι σπουδών και αναλυτικές βαθμολογίες

4. Αποδειγμένη γνώση, επιπέδου Β2, μιας ξένης γλώσσας (αγγλικά, γαλλικά ή γερμανικά) πιστοποιημένη από αναγνωρισμένο φορέα

5. Απλή φωτοτυπία του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας

6. Τυχόν δημοσιεύσεις / ανακοινώσεις σε συνέδρια.

Τα δικαιολογητικά υπ’ αρ. 3 και 4 θα κατατίθενται σε απλή φωτοτυπία συνοδευόμενα από υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα αναγράφεται πως πρόκειται για ακριβές αντίγραφο από το πρωτότυπο. Τα πρωτότυπα πιστοποιητικά θα τα επιδείξουν οι υποψήφιοι, όταν του ζητηθούν από τη Γραμματεία του ΠΜΣ, ώστε να πραγματοποιηθεί ο απαραίτητος έλεγχος. Όσοι δεν τα προσκομίσουν αποκλείονται αυτόματα.

Στην αξιολόγηση για την τελική επιλογή των υποψηφίων συνεκτιμώνται οι ακόλουθοι παράγοντες:

1. Βαθμός πτυχίου (40 μόρια, βαθμός πτυχίο x 4)

2. Δεύτερο πτυχίο από ΑΕΙ ή ΤΕΙ (5 μόρια)

3. Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών ή Διδακτορικό δίπλωμα (10 μόρια συνολικά)

4. Διπλωματική εργασία σχετική με Ψυχολογία, Εκπαίδευση, Ειδική Αγωγή, Γλώσσα (10 μόρια)

5. Αποδειγμένη συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα αναγνωρισμένου φορέα σε αντικείμενα σχετιζόμενα με τον τίτλο του ΠΜΣ (5 μόρια) (ελάχιστος χρόνος 1 εξάμηνο, μέγιστος χρόνος 5 εξάμηνα)

6. Αποδειγμένη συμμετοχή σε επιμορφωτικά προγράμματα αναγνωρισμένου φορέα σε αντικείμενα σχετιζόμενα με τον τίτλο του ΠΜΣ (7.5 μόρια) (ελάχιστος χρόνος 1 εξάμηνο, μέγιστος χρόνος 4 εξάμηνα)

7. Αποδειγμένη επαγγελματική εμπειρία σε αντικείμενα σχετιζόμενα με τον τίτλο του ΠΜΣ (4 μόρια) (ελάχιστος χρόνος 1 εξάμηνο, μέγιστος χρόνος 4 εξάμηνα) 8. Δημοσιευμένες επιστημονικές εργασίες σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά (10 μόρια) (μέγιστος αριθμός εργασιών 4)

9. Προφορικές ανακοινώσεις σε επιστημονικά συνέδρια (7,5 μόρια) (μέγιστος αριθμός ανακοινώσεων 3)

10. Αναρτημένες ανακοινώσεις σε επιστημονικά συνέδρια (6 μόρια) (μέγιστος αριθμός ανακοινώσεων 4).

Οι υποψήφιοι/ες μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις (από τώρα) μέχρι και την 30ή Σεπτεμβρίου 2014 (εδώ: https://goo.gl/Mfd7vg), να συμπληρώνουν το βιογραφικό τους (εδώ: https://goo.gl/x7Y5QK) και να αποστέλλουν στη Γραμματεία του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών (2ο χλμ. Εθνικής Οδού Φλώρινας-Νίκης, 53 100 Φλώρινα) απαιτούμενα συνοδευτικά έγγραφα. Η διαδικασία επιλογής θα πραγματοποιηθεί κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου 2014. Παρακαλούνται οι υποψήφιοι/ες να ταξινομούν τα δικαιολογητικά τους σύμφωνα με την παραπάνω αριθμημένη κατάταξη.

Επιπλέον πιστοποιητικά, τα οποία δεν εντάσσονται στις παραπάνω κατηγορίες, δε μοριοδοτούνται και είναι άσκοπο να υποβληθούν.

 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να ανατρέχουν στους συνδέσμους: https://www.nured.uowm.gr, (καρτέλα Νέα-Ανακοινώσεις, Μεταπτυχιακά) καιhttps://www.nured.uowm.gr/didaskalianeasellinikis ή να απευθύνονται στη Γραμματεία του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Τηλ.: 2385055115, κ. Π. Τερζή).

Καλόγηρος Βασίλειος

news.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...