Home / HEADER-NEWS / Εκμάθηση ξένων γλωσσών μέσω «έξυπνων» υποτίτλων Fleex

Εκμάθηση ξένων γλωσσών μέσω «έξυπνων» υποτίτλων Fleex

Δημοσιεύτηκε: 7:22 μμ Ιούνιος 5th, 2014  


fleex

Η εκμάθηση ξένων γλωσσών είναι μία απαραίτητη μεν, επίπονη για πολλούς δε, δραστηριότητα. Στον «αγώνα» για τη διευκόλυνσή της ή και την «παράκαμψή» της, έχουν κατά καιρούς παρουσιαστεί πολλές προτάσεις, από «υποτιτλισμό» σε πραγματικό χρόνο από «έξυπνα» γυαλιά μέχρι αυτόματους μεταφραστές με μεγάφωνα. Ωστόσο, το πρόγραμμα «έξυπνων» υποτίτλων Fleex επιδιώκει να δώσει νέα διάσταση στο θέμα, συνδυάζοντας τη διδασκαλία με την ψυχαγωγία, και συγκεκριμένα με την παρακολούθηση ταινιών ή τηλεοπτικών σειρών.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του New Scientist, το Fleex εξάγει τα δεδομένα υποτίτλων που βρίσκονται σε ένα αρχείο βίντεο που είναι αποθηκευμένο στον υπολογιστή του χρήστη ή online και στη συνέχεια παρουσιάζει διπλούς υποτίτλους, τόσο στη μητρική γλώσσα του «μαθητή» όσο και στη γλώσσα την οποία θέλει να μάθει.

Προς το παρόν, το Fleex διδάσκει μόνο αγγλικά. Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, δεν προβάλλει όλους τους υποτίτλους, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να «φόρτωνε» υπερβολικά τον «μαθητή». Αντʼαυτού δείχνονται σε αρχικό επίπεδο μόνο υπότιτλοι στη γλώσσα του και ένα μικρό ποσοστό αυτών προβάλλονται επίσης στα αγγλικά. Ο χρήστης  μπορεί να αυξήσει το ποσοστό αυτό, ανάλογα με τα επίπεδα κατανόησής του. Σταδιακά, οι υπότιτλοι στη «μητρική» γλώσσα του «μαθητή» εξαφανίζονται. Παράλληλα, υπάρχει ανά πάσα στιγμή η δυνατότητα επιλογής ενός δυσνόητου υποτίτλου για να εμφανιστεί ένα επεξηγηματικό μενού, όπου εξηγούνται νοήματα και τυχόν ιδιωματισμοί.

Η χρήση του προγράμματος είναι συνδρομητική, και το κόστος ανέρχεται στα 4,90 δολάρια το μήνα.

Ναυτεμπορική digital network


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...