Home / HEADER-NEWS / Επιστολή ΟΙΕΛΕ για την εντεινόμενη διαφθορά και απόσυρση του Δημοσίου Ελέγχου από την πιστοποίηση προσόντων

Επιστολή ΟΙΕΛΕ για την εντεινόμενη διαφθορά και απόσυρση του Δημοσίου Ελέγχου από την πιστοποίηση προσόντων

Δημοσιεύτηκε: 12:44 μμ Ιούνιος 13th, 2014  


KPG_gr_mpara_arxiki-300x161

Με αφορμή καταγγελίες που έθεσαν στην Ομοσπονδίας μας από Συλλόγους Εκπαιδευτικών της Γερμανικής Γλώσσας, οι οποίοι διαμαρτύρονται, επειδή δεν τους καταβάλλονται αποζημιώσεις για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις του ΚΠΓ, η Ομοσπονδία απέστειλε σήμερα επιστολή προς τον νέο Υπουργό Παιδείας κ. Λοβέρδο.

Στην επιστολή αυτή γίνεται λόγος για την σταδιακή απόσυρση του δημόσιου ελέγχου από το χώρο της πιστοποίησης προσόντων και της παραχώρησης του συγκεκριμένου φιλέτου σε ασύδοτες επιχειρηματικές δυνάμεις με τις ευλογίες της απελθούσας ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ. Η Ομοσπονδία ζητά από την νέα πολιτική ηγεσία όχι μόνο να αποζημιώσει άμεσα τους συναδέλφους, αλλά κυρίως να φροντίσει ώστε να επανέλθει ο δημόσιος έλεγχος στο χώρο και να πάψει το πάρτι με τους παράνομους τίτλους που γίνεται εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας και του δημόσιου συμφέροντος.

………………………………………………………………………….

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΣ

Τον  Υπουργό Παιδείας  και Θρησκευμάτων  κ. Α. Λοβέρδο

Κύριε Υπουργέ,

Οι καταγγελίες που λάβαμε από συλλόγους καθηγητών της Γερμανικής Γλώσσας σχετικά με την μη καταβολή των δεδουλευμένων τους για τις υπηρεσίες που προσέφεραν στις εξετάσεις για το Κρατικό Πτυχίο Γλωσσομάθειας δεν μας εκπλήσσουν.

Αν και οι συνάδελφοί μας μιλούν καλόπιστα για «λάθη υπηρεσιών του Υ.ΠΑΙ.Θ.», η Ομοσπονδία μας, έχοντας πλήρη εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στο χώρο της πιστοποίησης και της κατάρτισης, εκτιμά πως η μη καταβολή νόμιμων δεδουλευμένων σε εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν σε εξετάσεις που αφορούν πιστοποίηση καλής γνώσης ξένης γλώσσας από κρατικό θεσμό εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σχέδιο που έχει με ιδιαίτερη φροντίδα εκπονήσει η απελθούσα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και έχει ως στόχο την μεταφορά κάθε τέτοιας διαδικασίας από το δημόσιο στα χέρια ιδιωτών. Η κρατική πιστοποίηση καλής γνώσης ξένης γλώσσας που είναι ο κανόνας σε κάθε χώρα της Ε.Ε. εδώ τείνει να εξαφανιστεί, ελέω των σκοτεινών σχέσεων διαπλοκής ανάμεσα σε κύκλους του Υ.ΠΑΙ.Θ. και επιχειρηματικά συμφέροντα. Η ιστορία που ξεκίνησε να γράφεται με την κατάργηση τεχνικών ειδικοτήτων από τη δημόσια εκπαίδευση προς όφελος κολοσσιαίων ιδιωτικών ΙΕΚ, ή με την πρόσφατη υπογραφή ΚΥΑ για την χρήση Η/Υ που αφήνει ανεξέλεγκτους τους ιδιωτικούς φορείς πιστοποίησης, όπως σας ενημέρωσαν εχθές οι τρείς συμμετέχοντες κοινωνικοί εταίροι στο Δ.Σ. του ΕΟΠΠΕΠ ώστε να «πουλούν» πιστοποιητικά γνώσης, συνεχίζεται.

Ζητούμε από τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να σκύψει στο πρόβλημα και θεωρούμε δεδομένο ότι θα αποζημιώσει άμεσα τους εκπαιδευτικούς που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους σε ένα δημόσιο θεσμό. Όμως αυτό δεν αρκεί. Καλείστε να βάλετε φραγμό στη διάλυση κάθε είδους δημοσίου ελέγχου και δραστηριότητας στο χώρο της πιστοποίησης προσόντων εν συνόλω, διότι η επέλαση ανεξέλεγκτων επιχειρηματικών δυνάμεων θα καταστήσει αγαθά που στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι δημόσια ή κρατικά εποπτευόμενα και αυστηρά πιστοποιημένα με διαφανείς διαδικασίες σε εμπορικά προϊόντα αμφισβητήσιμης – τουλάχιστον – εκπαιδευτικής αξίας.

Η ΟΙΕΛΕ δεν θα παρακολουθήσει αμέτοχη τη διάλυση δημόσιων θεσμών και της κρατικής εποπτείας στο χώρο της πιστοποίησης προσόντων. Θα παρέμβει άμεσα σε κάθε εγχώριο και ευρωπαϊκό θεσμό, ώστε να αναδείξει το ιδιαίτερα σοβαρό αυτό ζήτημα που θέτει άμεσα θέμα ισονομίας προσόντων ανάμεσα σε εκατομμύρια καταρτιζόμενους πολίτες σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ελπίζουμε στη συνάντηση μας που θα γίνει σύντομα το συγκεκριμένο ζήτημα να είναι ένα από τα θέματα που θα μας απασχολήσει έτσι, ώστε να δοθούν λύσεις υπέρ του δημόσιου συμφέροντος και της ελληνικής κοινωνίας.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                                                                            α.α.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ                            Ο ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                                                 

                                                                                      ΑΛΕΚΟΣ ΓΟΥΛΑΣ              

Δείτε 

 την επιστολή της ΟΙΕΛΕ.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...