Home / HEADER-NEWS / Έντονη διαμαρτυρία – καταγγελία του ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.ΓΑ. αναφορικά με τους μεταταχθέντες καθηγητές ΠΕ05 στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Έντονη διαμαρτυρία – καταγγελία του ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.ΓΑ. αναφορικά με τους μεταταχθέντες καθηγητές ΠΕ05 στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Δημοσιεύτηκε: 1:52 μμ Ιούνιος 26th, 2014  


ΘΕΜΑ: Διαμαρτυρία – Καταγγελία αναφορικά με τους μεταταχθέντες καθηγητές ΠΕ05 στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

france_320_327

Αξιότιμε κε Υπουργέ,

Μετά τις μετατάξεις μεγάλου αριθμού καθηγητών Γαλλικής Φιλολογίας στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αποφοίτων Πανεπιστημίου (ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.ΓΑ.), αισθάνεται την επιτακτική ανάγκη να καταθέσει τις προτάσεις του σχετικά με τη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών των καθηγητών που ήδη έχουν μεταταχθεί στην Πρωτοβάθμια βιαστικά, σχεδόν εκβιαστικά και με έλλειψη σοβαρού σχεδιασμού από πλευράς Υπουργείου Παιδείας. Οφείλει δε ταυτόχρονα να μεταφέρει τα αισθήματα απογοήτευσης των συναδέλφων οι οποίοι αισθάνονται εξαπατημένοι και παγιδευμένοι από την ίδια την προϊστάμενη αρχή τους.

Ως εκ τούτου, καλούμε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων να προβεί:

  • στην άμεση σύσταση οργανικών θέσεων στην Πρωτοβάθμια, για τους ήδη μεταταχθέντες στην Π.Ε. συναδέλφους Γαλλικής Φιλολογίας, εφαρμόζοντας άμεσα τις σχετικές προτάσεις των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του 2012. Λόγω της μη ίδρυσης οργανικών θέσεων, οι συνάδελφοι βρίσκονται σε καθεστώς εργασιακής ομηρίας αφού, κατά το τρέχον σχολικό έτος εξαιρούνται από το δικαίωμα αίτησης μετάθεσης και απόσπασης.
  • στην άμεση αποστολή εγκυκλίου με την οποία θα καθορίζονται με σαφήνεια τα κριτήρια τοποθέτησης των μεταταχθέντων συναδέλφων σε σχολικές μονάδες. Η προχειρότητα με την οποία έγιναν το Σεπτέμβριου του 2013 οι τοποθετήσεις των συναδέλφων ΠΕ05 στα σχολεία, οδήγησε σε σειρά αυθαιρεσιών και αδιαφανών διαδικασιών στις εκάστοτε διευθύνσεις Π.Ε.
  • στην άμεση μείωση του ωραρίου των μεταταχθέντων συναδέλφων, με βάση τον αριθμό των σχολικών μονάδων που μεταβαίνουν, συχνότατα με σημαντική απόσταση μεταξύ τους. Προτείνουμε δε να κατοχυρωθεί θεσμικά:
  • α) η μη διάθεση του εκπαιδευτικού πέραν των τριών σχολείων, παρά μόνον αν ο ίδιος το επιθυμεί.

β) για κάθε ένα σχολείο που μετακινείται ο εκπαιδευτικός πέραν της οργανικής του τοποθέτησης, να έχει μείωση μίας τουλάχιστον ώρας στο υποχρεωτικό του ωράριο.

Με το ωράριο των 24ωρων ωρών που ισχύει για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, οι υποχρεωτικές μετακινήσεις δυσχεραίνουν τους συναδέλφους καθηγητές γαλλικής φιλολογίας, που παρά ταύτα, επιτελούν το έργο τους χάρη στον ιδιαίτερο επαγγελματισμό και την αφοσίωση που επιδεικνύουν.

  • στη διατήρηση των μορίων μετάθεσης που είχαν οι συνάδελφοι στη Δευτεροβάθμια και μετά τη μετάταξή τους στην Πρωτοβάθμια, αφού δεν προϋπήρχαν συνάδελφοι ΠΕ05 τοποθετημένοι στην Π.Ε., ώστε να πάψει η δημιουργία αδικιών και ανισοτήτων μεταξύ των μεταταχθέντων συναδέλφων γαλλικής φιλολογίας. Αντίθετα, η αυθαίρετη μετατροπή των μορίων της Δευτεροβάθμιας προς την Πρωτοβάθμια δημιουργεί αδικίες και ανισότητες.
  • στην άμεση σύνδεση της διδασκαλίας της Γαλλικής Γλώσσας στην Πρωτοβάθμια με το ΚΠΓ, επιπέδου Α1 ή Α2 στην Στ’ τάξη του Δημοτικού.

 

Το ΔΣ του ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.ΓΑ.

TO ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΔΩ

pasykaga.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...