Home / HEADER-NEWS / Απόγνωση των εκπαιδευτικών για την απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης για εκπαιδευτές στα ΔΙΕΚ και ΚΔΒΜ

Απόγνωση των εκπαιδευτικών για την απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης για εκπαιδευτές στα ΔΙΕΚ και ΚΔΒΜ

Δημοσιεύτηκε: 11:37 πμ Ιούνιος 6th, 2014  


INDBM

Αδικία, εμπαιγμός και κοροιδία απ’ την πλευρά του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και του υπουργείου προς τους εκπαιδευτές των Δημοσίων ΙΕΚ και των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης που για το οικονομικό έτος 2013 εργάστηκαν με απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης δεν είχαν καμία ασφαλιστική κάλυψη, όπως και εγώ που ήμουν ανασφάλιστη, τους παρακρατήθηκε άμεσα το 20% απ’ τις μισθωτές υπηρεσίες, διαβεβαίωναν ότι δεν θα είχαμε καμία άλλη υποχρέωση, ούτε θα εντασσόμασταν στην κατηγορία των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτή τη στιγμή αναιρούν όλες αυτές τις διαβεβαιώσεις τους και βρισκόμαστε να πληρώνουμε μία φορολογία που υπερβαίνει κατά πολύ το αίσθημα του δικαίου και της νομιμότητας.

Προσωπικά για μεικτές αποδοχές 1063.65 Ευρώ καλούμαι να πληρώσω πάνω από 3.000 ευρώ και χωρίς οι συνολικές μου αποδοχές για το 2013 να υπερβαίνουν τις 5000, ακριβώς γιατί τελικά μας εντάσσουν στην ίδια κατηγορία με τους ελεύθερους επαγγελματίες. Στην καλύτερη περίπτωση  θεωρώ ότι για άλλη μια φορά  θριάμβευσε η προχειρότητα, επειδή δεν φρόντισε το υπουργείο να περιλάβει με ειδική ρύθμιση τόσους εκπαιδευτές που εργάστηκαν με αυτό το καθεστώς.

Στην χειρότερη ότι για μια ακόμη φορά παίζονται βρώμικα παιχνίδια σε βάρος των εργαζομένων και κυρίως όσων εργάζονται στον πολύπαθο χώρο της εκπαίδευσης.

Περιμένω όμως, όπως και άλλοι εκπαιδευτές που βρίσκονται στη θέση μου να προβεί άμεσα το υπουργείο σε ειδικές ρυθμίσεις προς αποκατάσταση της κατάφορης αδικίας και να αποκαταστήσει την βασική ηθική του εντιμότητα.

Εκπαιδεύτρια Δ.ΙΕΚ

Υ.Γ σας παρακαλώ αν είναι δυνατό να δημοσιεύσετε στην ιστοσελίδα σας το παραπάνω άρθρο


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...