Τελευταία Νέα

Παρασκευή, 30/07/2021, 09:42


Home / HEADER-NEWS / Απαραίτητη πλέον η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος για τους λογοθεραπευτές

Απαραίτητη πλέον η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος για τους λογοθεραπευτές

Δημοσιεύτηκε: 6:47 μμ Ιούνιος 7th, 2014  


logotherapeia_b

Ολοκληρώνεται μια διαδικασία που είχε ξεκινήσει από το 2002

Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος αποκτούν οι λογοθεραπευτές. Ο υφυπουργός Υγείας, κ. Αντώνης Μπέζας υπέγραψε το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο καθορίζεται το πλαίσιο χορήγησης της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος λογοθεραπευτή και ρυθμίζονται οι όροι, τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις για την απόκτησή της.

Συγκεκριμένα, για την άσκηση του επαγγέλματος του λογοθεραπευτή απαιτείται  πτυχίο του Τμήματος Λογοθεραπείας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας των ΤΕΙ ή αντίστοιχο αναγνωρισμένο πτυχίο του εξωτερικού ή απόφαση αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων σύμφωνα με το Π.Δ. 38/2010. Προβλέπονται επίσης  διατάξεις για αυτούς που έχουν σχετικά προσόντα μέχρι την έκδοση του Π.Δ..

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Διαδικασία και κριτήρια για την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία, τα ΙΕΚ και τα ΣΔΕ

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Μπέζας επισημαίνει ότι με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος ολοκληρώνεται μια διαδικασία που εκκρεμεί από το 2002. «Με δεδομένο ότι οι λογοθεραπευτές παρέχουν υπηρεσίες σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, με τη θέσπιση για πρώτη φορά άδειας ασκήσεως επαγγέλματος από επαγγελματίες με αποδεδειγμένη κατάρτιση, προστατεύεται η συγκεκριμένη κατηγορία επαγγελματιών, διασφαλίζεται η δημόσια υγεία καθώς και η προσφορά καλυτέρων υπηρεσιών στους πολίτες» αναφέρει ο υφυπουργός.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πρόσκληση για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Πηγή


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Με 158 “ΝΑΙ” ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Με 158 «ΝΑΙ» και 133 «ΟΧΙ», ψηφίστηκε σήμερα το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου ...