Home / HEADER-NEWS / Απάντηση αναγνώστη σε κείμενο για την επάρκεια διδασκαλίας. «Νεοφανείς μικροσυντεχνίες και εναντίον της… επάρκειας»

Απάντηση αναγνώστη σε κείμενο για την επάρκεια διδασκαλίας. «Νεοφανείς μικροσυντεχνίες και εναντίον της… επάρκειας»

Δημοσιεύτηκε: 5:13 μμ Ιούνιος 2nd, 2014  


letter

Νεοφανείς μικροσυντεχνίες και εναντίον της… επάρκειας

https://xenesglosses.eu/2014/05/anakoinosi-tou-syllogou-foititon-kai/#

Αγαπητοί συνάδελφοι – συνεργάτες,

Όπως πιστεύω να διαπιστώσετε από το παραπάνω αντισυναδελφικό και απαράδεκτα υβριστικό επί της ουσίας κείμενο, οι κύριοι αυτοί στα πλαίσια μιας νεοεμφανιζόμενης δικής τους συντεχνίας, θεωρούν τους εαυτούς τους «αυθεντία», πριν καν μπούνε να διδάξουν καν σε μια τάξη, υποβαθμίζοντας προκλητικά την επαγγελματική εμπειρία και γνώση των κατόχων Proficiency, ακόμα και το ίδιο το κύρος και την εγκυρότητα των πανεπιστημίων Michigan & Cambridge.

Eίναι προφανές ότι επιθυμούν να καταστήσουν τη διδασκαλία ξένων γλωσσών μονοπώλιο, προκειμένου να μπορούν να εκβιάζουν ουσιαστικά όσους χρειάζονται διδακτικό προσωπικό να προσλαμβάνουν μόνο αυτούς ως τάχα τους μόνους «επαρκείς» να διδάξουν μιαν ξένη γλώσσα όπως η αγγλική. Ταυτόχρονα επιδιώκουν να ρίξουν στον… «Καιάδα» όλους όσους δίδαξαν, κόπιασαν, διδάσκουν, κοπιάζουν, παράγουν και έχουν ήδη αποκτείσει πολυετή εμπειρία και κύρος ως εκπαιδευτικοί, με εκατοντάδες και χιλιάδες μαθητές τους να έχουν ήδη καταξιωθεί επαγγελματικά.

Σε μιαν εποχή που η χώρα μας δίνει αγώνα να απαλλαγεί από τις συντεχνίες και να προχωρήσε μπροστά αντί να οπισθοδρομεί, αφιερώνω σε όλους αυτούς που ψάχνουν και προκλητικά προσπαθούν να επιβάλουν τις εύκολες λύσεις και τα δικά τους μικροσυντεχνιακά συμφέροντα ενάντια σε άλλους ήδη καταξιωμένους επαγγελματίες, την πολύ εύστοχη αρχαία αλλά και διαχρονική παροιμία: «Όσα δε φτάνει η αλεπού, τα κάνει… «κρεμαστάρια»…»

Με νόμους προσπαθούν να αποδείξουν ότι μόνο εκείνοι τάχα είναι ικανοί να μεταδώσουν τη γνώση… Θέλουν να απαγορεύσουν την ελεύθερη επιλογή καθηγητών! Ξέχασαν ότι ζούμε σε μιαν ελεύθερη Οικονομία και οι πολίτες δεν ανέχονται πλέον τα μονοπώλια.

Μετά την προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας και πριν ακόμα βγει απόφαση, εξακολουθούν κάποιοι πτυχιούχοι και φοιτητές αγγλικής φιλολογίας εν μέσω κρίσης με τη μορφή συντεχνιών πτυχιούχων να προωθούν το μονοπώλιο των άδικων προνομίων τους πέραν του δημοσίου τομέα τώρα ακόμα και στον ιδιωτικό, με πρόσχημα την παλαιότητα του νόμου τώρα και με άρθρα τους σε εφημερίδες παριστάνοντας τους σοφούς υπέρ πάντων με το γνωστό φαρισαϊκό πνεύμα που διακατέχει αρκετούς αποφοίτους ελληνικών πανεπιστημίων…

Σύμφωνα λοιπόν με αυτούς τους γραμματείς και φαρισαίους της δημόσιας εκπαίδευσης, μόνο οι ήδη προνομιούχοι σε βάρος των λοιπών κατόχων επάρκειας διδασκαλίας πτυχιούχοι πρέπει να μπορούν να διδάξουν μια ξένη γλώσσα και μπορούν να ονομάζονται καθηγητές!  Για τους υπόλοιπους ζητούν να επιβληθεί απαγόρευση! Άρα μας λένε ευθαρσώς ότι όσοι έχουν διδαχθεί από μη πτυχιούχους, δεν έμαθαν τίποτα, ενώ τα παιδιά που εκείνοι διδάσκουν είναι… «αυθεντίες», γι’ αυτό τα Αγγλικά στα σχολεία κατάντησαν μάθημα β’ ή και γ’ κατηγορίας στη συνείδηση των μαθητών όλων των βαθμίδων παιδείας και εκπαίδευσης σε αντίθεση με τα υπόλοιπα μαθήματα. Τώρα επιδιώκουν το χάος της εκπαίδευσης στις τάξεις τους στο δημόσιο να το επιβάλουν με τη δημοσιοϋπαλληλική τους μονοπωλιακή νοοτροπία και στον ιδιωτικό τομέα.

Με συναδελφική εκτίμηση,

Μανώλης Χρύσης

Μichigan C.P.E.

Eκπαιδευτικός


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...