Home / HEADER-NEWS / 83η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΟΕ Διαγραφή των στελεχών Εκπαίδευσης από τα σωματεία

83η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΟΕ Διαγραφή των στελεχών Εκπαίδευσης από τα σωματεία

Δημοσιεύτηκε: 10:56 πμ Ιούνιος 26th, 2014  


doe_17

Τη λήψη πρακτικών μέτρων ενάντια στην επικείμενη αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και τη διαγραφή των αξιολογητών από τα πρωτοβάθμια σωματεία αποφάσισε η 83η Γενική Συνέλευση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, υιοθετώντας την πρόταση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.

Στη χτεσινή, τρίτη και τελευταία μέρα των εργασιών της γενικής συνέλευσης, έγινε συζήτηση για τα μέτρα που πρέπει να παρθούν από το Σεπτέμβρη για το μπλοκάρισμα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών. Από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών τονίστηκε ότι είναι χρέος των αντιπροσώπων να πάρουν θέση για το ζήτημα και ν’ αποφασίσουν πρακτικά μέτρα ακύρωσης στην πράξη των νόμων της αξιολόγησης. Για παράδειγμα, τα στελέχη της εκπαίδευσης που αποτελούν σήμερα τα πρώτα βιολιά στην αξιολόγηση, δηλαδή οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και οι Σχολικοί Σύμβουλοι πρέπει άμεσα να διαγραφούν από τους Συλλόγους.

Οι αντιπρόσωποι του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών στις τοποθετήσεις τους ανέδειξαν ότι, στο βαθμό που οι διευθυντές των σχολείων γίνουν αξιολογητές και συνδεθεί ο ρόλος τους με τις απολύσεις των εκπαιδευτικών, εκ των πραγμάτων αντιστρατεύονται τους σκοπούς και τις επιδιώξεις των καταστατικών των Συλλόγων. Ετσι, ως αξιολογητές, δεν έχουν θέση στα σωματεία.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...