Δευτέρα, 26/07/2021, 21:46


Home / HEADER-NEWS / Οι θέσεις στους βρεφονηπιακούς και τα εισοδηματικά κριτήρια για τους δικαιούχους. Πάνω από 6.000 θέσεις εργασίας για προσωπικό

Οι θέσεις στους βρεφονηπιακούς και τα εισοδηματικά κριτήρια για τους δικαιούχους. Πάνω από 6.000 θέσεις εργασίας για προσωπικό

Δημοσιεύτηκε: 6:44 πμ Ιούνιος 30th, 2014  


Εξασφαλίστηκαν 68.502 θέσεις και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις από τις 25 Ιουλίου έως και τις 4 Αυγούστου. Τον αριθμό αυτό είχε προαναγείλει και ο υπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου από το Βήμα της Βουλής.

Την ερχόμενη Τρίτη, 1η Ιουλίου, πρόκειται να δημοσιοποιηθεί η προκήρυξη για τη φιλοξενία των παιδιών. Η επιλογή των ωφελουμένων θα γίνει με μοριοδότηση και κριτήρια το χαμηλό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, την κατάσταση απασχόλησης, την εργασιακή σχέση και το είδος της απασχόλησης, την ανεργία από τον ΟΑΕΔ και τέλος την οικογενειακή κατάσταση.

Συγκεκριμένα, οι αιτούντες θα πρέπει να έχουν οικογενειακό εισόδημα που δεν υπερβαίνει τις 27.000 ευρώ για οικογένειες που έχουν έως δύο παιδιά. Το όριο προσαυξάνεται κατά 3.000 για κάθε τέκνο από το τρίτο παιδί κι έπειτα, με ανώτατο εισοδηματικό όριο τις 36.000 ευρώ.

……………………………………………………………………………….

Αναμένονται προσλήψεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς

Στις άμεσες προτεραιότητες της ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών φαίνεται ότι είναι η θέρμανση των σχολείων, η μεταφορά των μαθητών καθώς και η λειτουργία των βρεφονηπιακών – παιδικών σταθμών. Σε άτυπη συνάντηση με δημοσιογράφους ο Γιάννης Ντόλιος,υφυπουργός του υπουργείου Εσωτερικών, σημείωσε ότι για τη θέρμανση των σχολικών μονάδων αποτελεί κατεπείγοντα στόχο η έγκαιρη εξασφάλιση των 21 εκατ. ευρώ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, προκειμένου να γίνει η κατανομή των πόρων και να ξεκινήσουν άμεσα οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την προμήθεια καυσίμων.

Για τη μεταφορά των μαθητών, αναμένεται να κοινοποιηθεί νέα νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα εξυπηρετούνται οι Περιφερειακές Ενότητες που έχουν ξεκινήσει τη διαγωνιστική διαδικασία, αλλά δεν έχουν ακόμη αναδείξει αναδόχους.

Επιπλέον, ο υφυπουργός σημείωσε ότι όσοι δεν ξεκινήσουν τη διαπραγμάτευση για την ανάθεση της μεταφοράς μαθητών μέσα στα χρονικά όρια, δεν θα πάρουν τελικά, χρήματα.

Όσον αφορά τη λειτουργία των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, ο κ. Ντόλιος ενημέρωσε ότι, το υπουργείο Εργασίας έχει εξασφαλίσει 122- 130 εκατ. ευρώ από τα 180 εκατ. ευρώ που είναι απαραίτητα για τα 72.000 περίπου παιδιά που εξυπηρετήθηκαν τη σχολική χρονιά 2013- 2014. Ο κ. Ντόλιος σημείωσε ότι η παραπάνω χρηματοδότηση αφορά κατά 70% μισθολογικό κόστος και λόγω του ότι από το 2015, η χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο θα συρρικνωθεί, μοναδική λύση είναι η ενίσχυση των σταθμών με μόνιμο προσωπικό, «στο πλαίσιο πάντα των δεσμεύσεών μας».

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ανακοινώθηκαν οι πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής για τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Επίσης, ο κ. Ντόλιος ενημέρωσε ότι υπάρχει ο εξής προγραμματισμός προσλήψεων: 1.152 συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου από τους ΚΑΠ, 4.000- 4.500 εργαζόμενοι από τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα και 799 μόνιμες θέσεις αορίστου χρόνου για το υπουργείο Εσωτερικών, το 2014. Αντίστοιχο αριθμό μόνιμων θέσεων- περίπου 700- θα έχει το υπουργείο Εσωτερικών και τα επόμενα χρόνια.

Ήδη έχουν εγκριθεί ή κατανεμηθεί 245 θέσεις και ο υφυπουργός Εσωτερικών προτείνει για τις υπόλοιπες θέσεις να δοθεί προτεραιότητα στο επιστημονικό προσωπικό των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών. Εάν τελικά δοθεί προτεραιότητα στις προσλήψεις μόνιμου επιστημονικού προσωπικού στους σταθμούς και τις άλλες κοινωνικο- προνοιακές δομές, θα μπορέσουν να εξισορροπηθούν οι σοβαρές απώλειες από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο που ξεκινούν από την ερχόμενη χρονιά.

Σε ό,τι αφορά τον μεσοπρόθεσμο προγραμματισμό, ο κ. Ντόλιος αναφέρθηκε στην ανάγκη επανεκκίνησης του Καλλικράτη σε ό,τι αφορά τη μεταφορά των περίπου 200 αρμοδιοτήτων στους δήμους. Η μεταβατική περίοδο των δύο χρόνων που είχε οριστεί ανεστάλη νομοθετικά ενώ η μεταφορά κάποιων αρμοδιοτήτων επηρεάστηκε από νομοθετικές ρυθμίσεις που έγιναν στο μεταξύ.

Πηγή: newsbomb.gr

TA ΜΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Την ερχόμενη Τρίτη 1η Ιουλίου πρόκειται να δημοσιοποιηθεί, η προκήρυξη για την φιλοξενία παιδιών σε παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και ΚΔΑΠ για παιδιά με ειδικές ανάγκες (ΑμΕΑ).
Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, μετά από εμπροσθοβαρή προσπάθεια του υπουργείου Εργασίας, διασφαλίστηκε η χρηματοδότηση του προγράμματος και την κάλυψη για τη σχολική χρονιά 2014 – 2015 περίπου 68.502 θέσεων, όσων δηλαδή είχαν διατεθεί και κατά το προηγούμενο έτος.
Συγκεκριμένα, διασφαλίστηκαν συνολικά 160 εκατομμύρια ευρώ, από 180 εκατομμύρια πέρυσι, από τα οποία τα 120 εκατ. προέρχονται από κοινοτικούς πόρους και τα 40 εκατ. από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εργασίας.
Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου, η μείωση της χρηματοδότησης, αντιμετωπίστηκε με μείωση κατά 9% μεσοσταθμικά του ποσού της επιταγής (voucher) που θα λάβουν οι ωφελούμενοι του προγράμματος και αυστηροποίηση των εισοδηματικών κριτηρίων, ώστε να μη μειωθεί ο αριθμός των παιδιών που θα φιλοξενηθούν.
Σύμφωνα με το περιεχόμενο της προκήρυξης, «δικαιούχος της Πράξης ορίζεται η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) Α.Ε.,. ενώ δικαίωμα συμμετοχής έχουν ωφελούμενοι που έχουν οικογενειακό εισόδημα, το οποίο δεν υπερβαίνει τις 27.000 ευρώ για μητέρες που έχουν έως 2 παιδιά, προσαυξανόμενο κατά 3.000 για κάθε επιπλέον παιδί, με ανώτατο όριο τις 36.000».
Οι ωφελούμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις, από τις 25.7.2014 έως τις 4.8.2014, ενώ η επιλογή των ωφελουμένων θα γίνει με μοριοδότηση και κριτήρια, το χαμηλό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, την κατάσταση απασχόλησης, την εργασιακή σχέση και το είδος της απασχόλησης, την ανεργία από τον Ο.Α.Ε.Δ. και τέλος την οικογενειακή κατάσταση.
Αναλυτικότερα, η μοριοδότηση θα γίνει ως εξής::
– Το χαμηλό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα που έχει δηλωθεί.
Τα μόρια που θα δοθούν θα υπολογίζονται με τον μαθηματικό τύπο 45-(Ε-Π) /600, όπου Ε είναι το ετήσιο δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα, και το Π είναι 1.000 ευρώ για μητέρα με 1 τέκνο, 2.000ευρώ για μητέρα με 2 τέκνα, 5.000ευρώ για μητέρα με 3 τέκνα, 8.000 ευρώ για μητέρα με 4 τέκνα, προσαυξανόμενο κατά 1.000 ευρώ για κάθε τέκνο πέραν του τέταρτου
– Η κατάσταση απασχόλησης, η εργασιακή σχέση και το είδος απασχόλησης. Για εργαζόμενες γυναίκες:+35 μόρια, για αυτοαπασχολούμενες: +35 μόρια, για σύμβαση εργασίας μερικής απασχόλησης: +45 μόρια, για σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου :+40 μόρια.
– Η ανεργία από τον Ο.Α.Ε.Δ. Με δελτίο ανεργίας σε ισχύ: +10 μόρια, άνεργες που λαμβάνουν τακτικό επίδομα ανεργίας από τον Ο.Α.Ε.Δ. : +20 μόρια.
– Η οικογενειακή κατάσταση. Προτεραιότητα δίδεται στις μητέρες που ανήκουν στην ομάδα των ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας 35% και άνω: +35 μόρια, που έχουν τέκνα που ανήκουν στην ομάδα των ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας 35% και άνω: +30 μόρια, που είναι χήρες: +35 μόρια, που είναι άγαμες μητέρες: +30 μόρια, που είναι διαζευγμένες ή σε διάσταση : +25 μόρια, που είναι τρίτεκνες – πολύτεκνες: +20 μόρια, που έχουν σύζυγο που ανήκει στην ομάδα των ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω: +15 μόρια, που έχουν σύζυγο μακροχρόνια άνεργο (άνω των 12 μηνών): +10 μόρια.
Η πρόσκλησης από την Ε.Ε.Τ.Α.Α θα δημοσιευτεί στις 1/7/2014. Οι δομές και οι φορείς θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις από 1.7.2014 έως 21.7.2014., και ο τελικός πίνακας θα αναρτηθεί στις 24.7.2014.
Αντίστοιχα, οι ωφελούμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις από 25.7.2014 έως 4.8.2014, και η τελική ανάρτηση των πινάκων των ωφελούμενων ανά δομή και φορέα θα γίνει στις 31.8.2014
Πηγή: https://www.news.gr/

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ανακοινώθηκαν οι πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής για τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Παιδείας οι πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις ...