Home / HEADER-NEWS / Το απόγευμα της 24/6/2014 θα ενεργοποιηθεί ή πλατφόρμα για το μηχανογραφικό

Το απόγευμα της 24/6/2014 θα ενεργοποιηθεί ή πλατφόρμα για το μηχανογραφικό

Δημοσιεύτηκε: 12:02 μμ Ιούνιος 24th, 2014  


mixanografiko

Άνοιξε η πλατφόρμα υποβολής μηχανογραφικού για τους εισακτέους

Οι υποψήφιοι δεν μπορούν να οριστικοποιήσουν το δελτίο, αν δεν ανακοινωθούν πρώτα οι βαθμολογίες

Την Τρίτη 24 Ιουνίου άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας για την κατάθεση των μηχανογραφικών δελτίων.

Η διαδικασία υποβολής θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 14 Ιουλίου.

Οι υποψήφιοι αξίζει να γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο, αν δεν ανακοινωθούν πρώτα οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Η ανακοίνωση των βαθμών, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου, αναμένεται τις δυο πρώτες μέρες του Ιουλίου.

Αφού ανακοινωθούν οι βαθμοί θα μπορούν οι υποψήφιοι που έχουν δημιουργήσει ένα προσωρινό μηχανογραφικό το προηγούμενο διάστημα να το οριστικοποιήσουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων οι υποψήφιο θα χρειαστούν και τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) που θα τον προμηθευτούν από το σχολείο τους.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Παιδείας υπάρχει η δυνατότητα αναίρεσης του οριστικοποιημένου μηχανογραφικού μέσω του σχολείου. Συγκεκριμένα αναφέρονται τα ακόλουθα:

Με τις διατάξεις της Φ.253/21812/Β6/2013 Υ.Α.(ΦΕΚ 358 Β΄/2013), ο υποψήφιος (ο ίδιος ή νόµιµα εξουσιοδοτηµένος  εκπρόσωπος), εντός της προθεσµίας υποβολής, ακόµα και αν έχει ήδη οριστικοποιήσει το Μ.∆., μπορεί να προσέλθει στο Λύκειο, στο οποίο απέκτησε το password και να υποβάλει σχετική αίτηση (με πρωτόκολλο του Λυκείου), ζητώντας  να αναιρεθεί το ήδη οριστικοποιηµένο Μ.∆.

Ο εντεταλµένος για την ηλεκτρονική εφαρµογή εκπαιδευτικός θα μπαίνει στην εφαρµογή και θα αποδεσµεύει τον υποψήφιο, αναιρώντας-ακυρώνοντας το ήδη οριστικοποιηµένο Μ.∆. Από εδώ  και πέρα, το Μ.∆. θα εµφανίζεται μόνο προσωρινά αποθηκευµένο (και ΟΧΙ οριστικοποιηµένο). Ο υποψήφιος λοιπόν θα  πρέπει να ξαναµπεί στην εφαρµογή εντός των συγκεκριµένων ηµεροµηνιών, να τροποποιήσει το Μ.∆. και να το  Οριστικοποιήσει εκ νέου (αυτό το τελικό Μ.∆. θα αποκτήσει αυτόµατα νέο αριθµό πρωτοκόλλου), γιατί αλλιώς δεν θα  έχει Μ.∆.

Να θυμίσουμε στους υποψηφίους ότι με την οριστικοποίηση, το Μ.∆. αποκτά πλέον αριθµό πρωτοκόλλου (πάνω δεξιά στη σελίδα) και πρέπει αυτό το  οριστικοποιηµένο Μ.∆. να το εκτυπώσουν ή/και να το αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους.

news.gr

…………………………………………………………………..

Με προβλήματα φαίνεται πως ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών, καθώς έχει τεθεί εκτός λειτουργίας η διεύθυνση στο Διαδίκτυο του υπουργείου Παιδείας, στην οποία καλούνται να μπουν οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων.

Από νωρίς το πρωί της Τρίτης στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://exams.it.minedu.gov.gr εμφανίζεται ένα μήνυμα, το οποίο αναγράφει πως ησελίδα είναι εκτός λειτουργίας, ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ μη επιτρέποντας στους υποψηφίους να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι με το password που έχουν δημιουργήσει και τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων που ήδη έχουν, μπορούν να επισκέπτονται την συγκεκριμένη ηλεκτρονική διεύθυνση του υπουργείου Παιδείας και να επεξεργάζονται το μηχανογραφικό τους.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...