Home / HEADER-NEWS / Το Υπουργείο Παιδείας δύναται να εξετάσει τη δυνατότητα λειτουργίας ειδικότητας ξεναγών στα ΔΙΕΚ

Το Υπουργείο Παιδείας δύναται να εξετάσει τη δυνατότητα λειτουργίας ειδικότητας ξεναγών στα ΔΙΕΚ

Δημοσιεύτηκε: 3:09 μμ Μάιος 17th, 2014  


xenagos

Λειτουργία ειδικότητας ξεναγών στα ΙΕΚ

Το 2015-16 θα λειτουργήσει το τμήμα Ξεναγών στην Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου

To Υπουργείο Παιδείας δύναται να εξετάσει τη δυνατότητα λειτουργίας ειδικότητας ξεναγών στα ΔΙΕΚ εφόσον η σχολή ξεναγών του ΟΤΕΚ βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας.  Τα παραπάνω ανέφερε σε σχετική ερώτηση ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Γκιουλέκας.

Ο ερωτών βουλευτής της ΝΔ κ. Αυγενάκης έθεσε το ερώτημα ορμώμενος από το γεγονός ότι έχει ανασταλεί η λειτουργία των Σχολών Ξεναγών  ενώ υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον από αρκετούς πολίτες να καταρτιστούν ως ξεναγοί. Μάλιστα στο κείμενό του τόνιζε ότι πολλοί εκ των ενδιαφερομένων αδυνατούν να εισαχθούν στο τμήμα που θα δημιουργηθεί από το 2015 με Πανελλαδικές εξετάσεις – λόγω ηλικίας και οικονομικών προβλημάτων – και ως εκ τούτου θα αποτελούσε κατά τον ίδιο, θετική εξέλιξη να μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να παρακολουθήσουν την εν λόγω ειδικότητα και να συμβάλλουν στην τοπική οικονομία και στην επαφή των τουριστών με τον πολιτισμό.

Θυμίζουμε ότι στο σχέδιο νόμου «Αναδιοργάνωση Υπουργείου Τουρισμού και ΕΟΤ» στο άρθρο 18 αναφέρεται ότι συστήνεται στην Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου (Α.Σ.Τ.Ε.Ρ) Τμήμα Ξεναγών. Έτος έναρξης λειτουργίας του Τμήματος Ξεναγών ορίζεται το Εκπαιδευτικό έτος 2015-2016. Το εν λόγω τμήμα αναμένεται να ενταχθεί στο μηχανογραφικό δελτίο του επόμενου έτους και η εισαγωγή θα πραγματοποιείται μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων.

Καλόγηρος Βασίλειος

news.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...