Home / HEADER-NEWS / Συντονιστική επιτροπή εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα. Ανακοινώσεις και κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας 6/5

Συντονιστική επιτροπή εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα. Ανακοινώσεις και κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας 6/5

Δημοσιεύτηκε: 10:59 μμ Μάιος 4th, 2014  


diathesimotita

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ενάμιση εκατομμύριο άνεργοι δεν φαίνεται να είναι αρκετοί για την μνημονιακή συγκυβέρνηση αφού κατ’ επιταγή της τρόικας, οδηγεί πάνω από 30.000 εργαζόμενους του Δημοσίου στη διαθεσιμότητα με σκοπό την απόλυση 15.000 από αυτούς. Ήδη οι πρώτες απολύσεις (από τις 22-3-14) εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και σχολικών φυλάκων είναι γεγονός. Από την πλευρά της συγκυβέρνησης γίνεται μια προσπάθεια ενόψει και των εκλογών να μας τα παρουσιάσουν όλα ρόδινα, να μας κάνουν να ξεχάσουμε, τη φτώχεια και την εξαθλίωση που έχουν οδηγήσει μεγάλα τμήματα του ελληνικού λαού. Ταυτόχρονα συκοφαντούν τους αγώνες μας με αρθρογραφίες όπως του Τάκη Θεοδωρόπουλου στην Καθημερινή ή τις αναφορές του Σπηλιωτόπουλου για 30 ημίτρελλους που κλείνουν καθημερινά τους δρόμους. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση δεν έχουμε δικαίωμα να σιωπούμε. Δεν χρειάζεται καμία επανάπαυση.

Καλούμε σε αντίσταση και αγώνα τον ελληνικό λαό και πριν και μετά τις εκλογές. Δεν είναι ανίκητοι. Όλοι μαζί μπορούμε να τους σταματήσουμε και να ανατρέψουμε τις βάρβαρες πολιτικές τους. Στο πλαίσιο αυτό καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην αξιολόγηση, τις διαθεσιμότητες-απολύσεις τηνΤρίτη 6/5 στις 13:00 έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Καλούμε τα συνδικάτα, τις ομοσπονδίες, την ΑΔΕΔΥ, να πάρουν τα αναγκαία μέτρα (στάσεις εργασίας-απεργίες, κ.λ.π.) για να στηρίξουν την παραπάνω συγκέντρωση.

ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ – ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΑ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ

………………………………………………………………………………………………………………..

Σχετικά με την συνάντηση της Παρασκευής 2 Μαΐου στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Όλοι την Τρίτη 6/5 στις 13:00 στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Την Παρασκευή 2 Μαΐου, αντιπροσωπία της συντονιστικής επιτροπής των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα-απόλυση, πραγματοποίησε συνάντηση στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τον κ. Μελιτσιώτη (Διευθυντή του γραφείου του Κ. Μητσοτάκη) με σκοπό να καταγγείλουμε την πολύμηνη ομηρία μας, τον εμπαιγμό μας και την εγκληματική προχειρότητα, αδιαφορία, ανικανότητα και δόλο που επιδεικνύουν οι κυβερνητικοί υπεύθυνοι και τα «αδιάβλητα-αξιόπιστα» όργανα που έχουν ορισθεί να διαχειριστούν τις τύχες μας!!

Η αντιπροσωπία της συντονιστικής επιτροπής επανέλαβε για μια ακόμα φορά ότι δεν αποδεχόμαστε την απόλυση κανενός συναδέλφου μας. Κατήγγηλε την όλη διαδικασία των προκηρύξεων, τις αυθαίρετες, αναξιοκρατικές μοριοδοτήσεις που έχουν στόχο τις περισσότερες δυνατές απολύσεις εκπαιδευτικών και την απαράδεκτη σωρεία λαθών. 

Ανέπτυξε τις πάγιες θέσεις μας 
και ζήτησε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να τηρηθούν οι υποσχέσεις και όλες οι θέσεις που έχουν προκηρυχθεί να καλυφθούν από τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα (Να μη μείνουν κενές θέσεις και εκατοντάδες απολυμένοι).
Ο κ. Μελιτσιώτης  απάντησε τα παρακάτω:

  • Θα προηγηθούν οι      οριστικοποιήσεις των πινάκων και οι τοποθετήσεις των προκηρύξεων 6 και      10
  • Θα      ακολουθήσουν οι τοποθετήσεις της προκήρυξης 8.
  • Η διαχείριση των       θέσεων θα γίνει με στόχο να μείνουν όσο το δυνατόν λιγότερες κενές      θέσεις. Οι κενές θέσεις δηλαδή, θα καλυφθούν από τους επόμενους      στους πίνακες κατάταξης, ανάλογα με τα μόρια και τις δηλώσεις προτίμησης      τους.
  • Δεν      προσδιόρισε τον χρονικό ορίζοντα που θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες      τοποθέτησης.
  • Δεν διευκρίνισε με ποιο τρόπο      θα επιτευχθεί ενιαιοποίηση της μοριοδότησης.
  • Αρνήθηκε      να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τις απολύσεις, τον τρόπο που έγιναν      οι προκηρύξεις, τον εμπαιγμό, την ομηρία, τη σωρεία λαθών      κλπ,  πετώντας το «μπαλάκι» πότε στο Υπουργείο Παιδείας και      πότε στο ΑΣΕΠ.

Η συντονιστική επιτροπή των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα-απόλυση καταγγέλλει για μια ακόμα φορά τον ανήθικο και ανεύθυνο εμπαιγμό που ακόμα και στον 10ο μήνα της διαθεσιμότητας υφιστάμεθα, με όλα τα αρμόδια και υπεύθυνα κυβερνητικά στελέχη να ξεστομίζουν χωρίς ντροπή προεκλογικές ψευτιές για δήθεν τοποθέτηση των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, ενώ ακόμα προσπαθούν να κουκουλώσουν και αποσιωπήσουν το γεγονός των 85 «ανεπίδοτων» απολύσεων συναδέλφων μας, των οποίων η μισθοδοσία  έχει διακοπεί από 22 Μάρτη και παραμένουν όμηροι και μετέωροι !!!! 

 

Η συντονιστική επιτροπή των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα-απόλυση καλεί όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος αγωνιστικά, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Τρίτη 6/5 στις 13:00 έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

 

https://diathesimoiekp.blogspot.gr/2014/05/2.html

 

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 5/5/14

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Τη Δευτέρα 5.5.2014 στις 7.30 μ.μ. καλούνται όλοι οι συνάδελφοι να συμμετέχουν στην πλατιά, ανοιχτή, συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής Εκπαιδευτικών σε Διαθεσιμότητα – απόλυση, που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Ο.Λ.Μ.Ε. 

 

Συνεδρίαση της ΔΙ.Α.Σ.Ε.Δ.Α.

Συνεδρίαση της ΔΙακλαδικής  Ανοιχτής Συντονιστικής Επιτροπής Διαθεσίμων-Απολυμένων

 

Την Δευτέρα 5.5.2014 στις 6 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Ο.Λ.Μ.Ε., συνεδρίαση της ΔΙ.Α.Σ.Ε.Δ.Α., για τον προγραμματισμό των συντονισμένων δράσεών μας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα συντονιζόμενοι με όλους τους εργαζόμενους, τους διαθέσιμους και τους απολυμένους.

 

Τρίτη, 6/5/2014 – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ

Τρίτη 6/5 στις 13:00 έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...