Home / HEADER-NEWS / ΣΕ «ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» ΜΕΤΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ Η «ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ»…ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ Σ.Ν ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

ΣΕ «ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» ΜΕΤΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ Η «ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ»…ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ Σ.Ν ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

Δημοσιεύτηκε: 9:22 μμ Μάιος 21st, 2014  


eidag

Έως αύριο, Πέμπτη 22/5/2014, θα έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία μετά τη Διαβούλευση του σχεδίου νόμου για την Ειδική Εκπαίδευση(έτσι θα λέγεται από δω και πέρα, δηλαδή Σ.Μ.Ε.Ε αντί για Σ.Μ.Ε.Α.Ε κ.λ.π) από την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Παιδείας και κατά τα φαινόμενα θα το έχουμε στις οθόνες μας εντός ολίγου.

Αφαιρέθηκαν, προστέθηκαν και τροποποιήθηκαν πολλές διατάξεις του.
Πλην όμως και κατά την ταπεινή μας εκτίμηση, κάποιες γκρίζες ζώνες παραμένουν και προφανείς στρεβλώσεις δεν έχουν διορθωθεί.
Η επιτροπή υπό τον Διευθυντή Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (και από την ψήφιση του νομοσχεδίου και μετά «Διευθυντή Ειδικής Εκπαίδευσης») εργάσθηκε όλο αυτό το διάστημα με αυταπάρνηση έχοντας καλές προθέσεις.
Αλλά ως λέγει ο ποιητής «ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις» και όπως έχουμε αναφέρει ξανά, νομοσχέδια τέτοιου είδους και με τέτοιο ευαίσθητο αντικείμενο δεν μπορεί να είναι υπόθεση, όπως διαχρονικά συμβαίνει, μιας επιτροπής ή μιας κυβέρνησης ή κάποιων συντεχνιών ή όποιων τέλος πάντων  έχουν το «πάνω χέρι» τη δεδομένη στιγμή.
Είναι σαφές πως πρέπει να είναι υπόθεση ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας, η οποία δια των θεσμών της πρέπει να αποφασίσει τι είδους Ειδική Εκπαίδευση χρειαζόμαστε στην Ελλάδα σήμερα και για τα επόμενα δέκα, δεκαπέντε χρόνια.
Οι οποίοι θεσμοί πρέπει να οραματισθούν και να δομήσουν το φιλοσοφικό υπόβαθρο πάνω στο οποίο θα ακουμπήσει και θα υποστηριχθεί το όποιο νομοσχέδιο της όποιας Κυβέρνησης.
Διαφορετικά οι νομοθετικές παρεμβάσεις της Πολιτείας θα έχουν αποσπασματικό χαρακτήρα και τη μια φορά θα νομοθετείται το άλφα και την άλλη το βήτα, τη μια θα προηγούνται οι ΠΕ71 την άλλη οι ΠΕ70.50, φέτος θα καταργείται ο πίνακας Α των ΑμεΑ και στο επόμενο ν/σ θα ξανάρχεται και άλλα πολλά ελληνικά.
Βασίλης Βούγιας
21/5/2014

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...