Home / HEADER-NEWS / Π.Ε.Α.Δ. – Κατάργηση αναγνώρισης των μεταπτυχιακών και των διδακτορικών τίτλων για τη μισθολογική εξέλιξη των αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Π.Ε.Α.Δ. – Κατάργηση αναγνώρισης των μεταπτυχιακών και των διδακτορικών τίτλων για τη μισθολογική εξέλιξη των αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Δημοσιεύτηκε: 6:33 πμ Μάιος 8th, 2014  


ptyxio

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

e-mail: pead2014@gmail.com

Αθήνα, 8 Μαΐου  2014

«Κατάργηση αναγνώρισης των μεταπτυχιακών και των διδακτορικών τίτλων για τη μισθολογική εξέλιξη των αναπληρωτών εκπαιδευτικών»

  Με ιδιαίτερη ανησυχία και αγανάκτηση  η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας αλλά και το πλήθος των αναπληρωτών καθηγητών  εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την άδικη και απαράδεκτη κοινή υπουργική απόφαση Κ.Υ.Α. 2/24529/0022 (ΦΕΚ 928/Β-14-4-2014),  την οποία συνυπογράφουν ο Υπουργός  Διοικητικής Μεταρρύθμισης  Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Συγκεκριμένα η κυβέρνηση πιστή στη μνημονιακή  της πολιτική, και ύστερα από αλλεπάλληλα πλήγματα εναντίον των αναπληρωτών εκπαιδευτικών (δραματική μείωση προσλήψεων, ελαστικές σχέσεις εργασίας )προέβη και στην παραπάνω άδικη και αντιφατική απόφαση.

Με την απόφαση αυτή αφαιρείται από τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, οι οποίοι είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου, η δυνατότητα αναγνώρισης των τίτλων αυτών για τη μισθολογική τους εξέλιξη κάτι που δικαιούνταν σύμφωνα με  παλαιότερη απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών.

  Η νέα ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία   » …Επιπλέον, κάτοχοι διδακτορικού ή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών μπορούν να προσμετρήσουν τους εν λόγω τίτλους για μισθολογική εξέλιξη από την ημερομηνία πρόσληψης τους, με την απαραίτητη προϋπόθεση και μόνο οι ανωτέρω τίτλοι να έχουν αποτελέσει τυπικό προσόν για την πρόσληψη αυτών…» , είναι   πέρα για πέρα άδικη και έξω από κάθε λογική για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που, με εξαίρεση κάποιες περιπτώσεις στην Ειδική Αγωγή, δεν προσλαμβάνονται με τυπικό προσόν διορισμού κάποιον μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την παλιότερη απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών που αναγνώριζε του μεταπτυχιακούς τίτλους για τη μισθολογική εξέλιξη των αναπληρωτών.

Η Π.Ε.Α.Δ καταγγέλλει την προκλητικά άδικη  στάση της Πολιτείας και απαιτεί  την άμεση ανάκληση της παραπάνω ρύθμισης και την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Παιδείας προς  αυτή την κατεύθυνση.

Καλούμε επίσης τα Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και της ΟΛΜΕ  να παρέμβουν άμεσα και να ζητήσουν την ανάκληση της παραπάνω απόφασης.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ                                                                                              

                                                                                                      ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...