Home / HEADER-NEWS / Οι προϋποθέσεις για τη λειτουργία Ολοήμερων προγραμμάτων στα Δημοτικά για το νέο έτος

Οι προϋποθέσεις για τη λειτουργία Ολοήμερων προγραμμάτων στα Δημοτικά για το νέο έτος

Δημοσιεύτηκε: 1:55 μμ Μάιος 29th, 2014  


oloimero

Δεν αλλάζει κάτι ως προς τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για τη λειτουργία ολοήμερων προγραμμάτων στα δημοτικά σχολεία όλης της χώρας καθώς και σε αυτά που ανήκουν στα ΕΑΕΠ. Το ίδιο ισχύει και για τα νηπιαγωγεία.

Α. Προϋποθέσεις για τη λειτουργία του Ολοήμερου Προγράμματος στα ΕΕΑΕΠ
I. Για τη λειτουργία του Ολοήμερου Προγράμματος στα Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ), ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός εγγεγραμμένων/φοιτούντων μαθητών είναι δεκαπέντε (15).
II. Oι μαθητές εγγράφονται στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους.

Β. Προϋποθέσεις για τη λειτουργία του Ολοήμερου Προγράμματος των Ολοήμερων Δημοτικών:
I. Στα 6/θέσια και άνω Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία, ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός εγγεγραμμένων/φοιτούντων μαθητών θα πρέπει να είναι τουλάχιστον δεκαπέντε (15).
II. Στα 6/θέσια και κάτω Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία, δίνεται η δυνατότητα λειτουργίας του Ολοήμερου Προγράμματος, εφόσον συμπληρωθεί ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός των δεκαπέντε (15) εγγεγραμμένων/φοιτούντων μαθητών, υπό την προϋπόθεση ότι ο συνολικός αριθμός εγγραφέντων/φοιτούντων στη σχολική μονάδα είναι τουλάχιστον εξήντα (60) μαθητές ή υπάρχουν οι ειδικές συνθήκες, όπως αναφέρονται στη με αριθμ. 61044/Γ1/30-5-2012, εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ..

Γ. Προϋποθέσεις για τη λειτουργία των Ολοήμερων Τμημάτων των Ολοήμερων Νηπιαγωγείων:
I. Για τη λειτουργία Ολοήμερου Τμήματος, ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός εγγεγραμμένων/φοιτούντων νηπίων/προνηπίων, είναι επτά (7).
II. Για την εγγραφή των νηπίων/προνηπίων στο Ολοήμερο Τμήμα δεν απαιτείται βεβαίωση εργασιακής κατάστασης γονέων/κηδεμόνων.
III. Για τη λειτουργία της Πρωινής Προαιρετικής Ζώνης (07:00-08:00), ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός εγγραφέντων/φοιτούντων νηπίων πρώτης ηλικίας, είναι πέντε (5).
IV. Στα συστεγαζόμενα Ολοήμερα Νηπιαγωγεία, εφόσον ο αριθμός των εγγεγραμμένων νηπίων/προνηπίων σε Ολοήμερο Τμήμα είναι μικρότερος των επτά (7), συγκροτούνται κοινά τμήματα.
V. Το Ωράριο λειτουργίας και η υποχρεωτικότητα της φοίτησης, τηρούνται καθ΄ όλο το διδακτικό έτος.

paideia-ergasia.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...