Οι πιο δύσκολες και πιο εύκολες γλώσσες του κόσμου

Δημοσιεύτηκε:

11:02 πμ Μάιος 23rd, 2014

glosses

Μέτριας δυσκολίας τα ελληνικά.

Οι Έλληνες όταν δεν καταλαβαίνουν μια γλώσσα –συνήθως– λένε «είναι κινέζικα», ενώ οι αγγλόφωνοι στην ίδια περίπτωση –συνήθως– λένε και «it’s all greek to me» (μου φαίνονται ελληνικά).Και όμως η ελληνική γλώσσα δεν είναι ανάμεσα στις πιο δύσκολες γλώσσες για να μάθεις, εάν είσαι αγγλόφωνος.

Προηγούνται άλλες και είναι όλες αναμενόμενες: αραβική (γλώσσα όχι πίτα), κινεζική, ιαπωνική και κορεατική.Και των τεσσάρων, ο μέσος χρόνος εκμάθησης είναι πάνω από 1,5 χρόνο (88 εβδομάδες).

Τα ελληνικά είναι στις γλώσσες που ο μέσος χρόνος εκμάθησης είναι περίπου στη μέση. Ένας αγγλόφωνος για να μάθει ελληνικά χρειάζεται περίπου 44 εβδομάδες – σχεδόν 10 μήνες. Στην ίδια κατηγορία με τα ελληνικά είναι και οι: ρωσική, πολωνική, ινδική, φινλανδική κ.ά.

Στις πιο εύκολες –για έναν αγγλόφωνο– περιλαμβάνονται τα ισπανικά, τα πορτογαλικά, τα ιταλικά, τα γαλλικά κ.ά. με μέσο χρόνο εκμάθησης τις 23-24 εβδομάδες.Στο γράφημα που ακολουθεί έχει αναλυτικά όλες τις χώρες, σε κάθε μια από τις τρεις κατηγορίες δυσκολίας που ανήκουν. Δίπλα στην κάθε χώρα έχει και τον αριθμό των ανθρώπων που μιλούν τη γλώσσα (σ.σ. λίγο κουτσουρεμένα μου φαίνονται τα ελληνικά) ενώ δεξιά από το μέσο χρόνο εκμάθησης αναγράφει και τις ώρες μαθημάτων που χρειάζεται η κάθε κατηγορία γλώσσας.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Τροποποίηση Απόφασης «Εισαγωγή σπουδαστών στο πρώτο έτος σπουδών του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Είναι ενδιαφέρον και το αρχικό σημείωμα του γραφήματος που αναφέρει και τους παράγοντες που επιδρούν στην εκμάθηση. Μεταξύ άλλων τονίζει ότι:κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές μαθησιακές δυνατότητες,παίζει ρόλο η «εγγύτητα» της μητρικής σου γλώσσας, με αυτή που μαθαίνεις,η πολυπλοκότητα της γλώσσας που μαθαίνεις,οι ώρες που αφιερώνεις,και το κίνητρο που έχεις για εκμάθηση της γλώσσας.

image

What Are The Hardest Languages to Learn?

https://www.athensvoice.gr/

          

     

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Επιστολή έντεκα νησιωτών βουλευτών για ενίσχυση του κανονιστικού πλαισίου των σχολείων στα νησιά με πρωτοβουλία του Α. Μιχαηλίδη

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu Ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης κατέθεσε σήμερα επιστολή ...

Μοιράσου!