Home / HEADER-NEWS / Οι καθηγητές Αρχαίων, Νεοελληνικής Γλώσσας – Λογοτεχνίας και Ξένων Γλωσσών να είναι στα σχολεία 3 ώρες νωρίτερα!

Οι καθηγητές Αρχαίων, Νεοελληνικής Γλώσσας – Λογοτεχνίας και Ξένων Γλωσσών να είναι στα σχολεία 3 ώρες νωρίτερα!

Δημοσιεύτηκε: 10:06 πμ Μάιος 18th, 2014  


kathigitis

Πυρετός στο Υπ. Παιδείας για τις εξετάσεις

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η προετοιμασία του υπουργείου Παιδείας για τη διοργάνωση των πανελλαδικών εξετάσεων, οι οποίες φέτος ξεκινούν την Τετάρτη 28 Μαΐου, δηλαδή δέκα ημέρες αργότερα σε σχέση με την πρακτική των τελευταίων ετών (πέρυσι ξεκίνησαν στις 17 Μαΐου) λόγω των διπλών εκλογών σε εθνικό επίπεδο. Ο μηχανισμός του υπουργείου Παιδείας καλείται φέτος να αντεπεξέλθει σε διπλό φόρτο εξετάσεων, καθώς εκτός από εκείνες των τελειοφοίτων και αποφοίτων λυκείου για την εισαγωγή σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, προαγωγικές εξετάσεις πανελλαδικού τύπου θα οργανωθούν –για πρώτη χρονιά– και για τους μαθητές της Α΄ Λυκείου.

Σε κάθε εξεταζόμενο μάθημα της Α΄ Λυκείου το 50% των θεμάτων θα επιλεγεί κεντρικά με κλήρωση από Τράπεζα Θεμάτων και το υπόλοιπο 50% από τον διδάσκοντα του μαθήματος. Για την καλύτερη προετοιμασία των εξετάσεων οι αρμόδιοι του υπουργείου Παιδείας έχουν ζητήσει από τους καθηγητές ορισμένων μαθημάτων της Α΄ Λυκείου (Αρχαίων, Νεοελληνικής Γλώσσας, Λογοτεχνίας, Ξένης Γλώσσας) να βρίσκονται στα σχολεία τρεις ώρες νωρίτερα, αντί για δύο όπως συμβαίνει συνήθως σε μέρες εξετάσεων, από το κανονικό. Επίσης, μελετάται οι εξετάσεις της Α΄ Λυκείου να αρχίζουν στις 11 π.μ., ώστε οι καθηγητές να πάρουν τα θέματα από την Τράπεζα Θεμάτων και να έχουν χρόνο ώστε να επιλέξουν οι ίδιοι τα υπόλοιπα.

https://www.kathimerini.gr/767619/article/epikairothta/ellada/pyretos-enoyei-panelladikwn-sto-ypoyrgeio-paideias


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...