Home / HEADER-NEWS / Οι αρμόδιοι του Υπ. Παιδείας φοβούνται το ενδεχόμενο να πέσει το λογισμικό σύστημα στις εξετάσεις

Οι αρμόδιοι του Υπ. Παιδείας φοβούνται το ενδεχόμενο να πέσει το λογισμικό σύστημα στις εξετάσεις

Δημοσιεύτηκε: 11:42 πμ Μάιος 15th, 2014  


ypep8-marousi-5

Το ενδεχόμενο να «πέσει» το λογισμικό σύστημα του υπουργείου Παιδείας λόγω του φετινού φόρτου εργασίας, στοιχειώνει τον ύπνο των αρμοδίων για τις πανελλαδικές εξετάσεις στο υπουργείο Παιδείας.

Ενδεχόμενο ισχυρό, καθώς εκτός από τις πανελλαδικές εξετάσεις της Γ’ Λυκείου, φέτος θα οργανωθούν για πρώτη χρονιά προαγωγικές εξετάσεις πανελλαδικού τύπου και για τους μαθητές της Α’ Λυκείου. Δηλαδή, κατά τη διάρκεια των εξετάσεων θα πρέπει να λαμβάνουν θέματα οι μαθητές δύο τάξεων 1.700 ημερήσιων και εσπερινών λυκείων της χώρας.

Παράλληλα, εκκρεμότητες υπάρχουν και στην οργάνωση των εξετάσεων της Α’ Λυκείου, όπου το 50% των θεμάτων θα επιλεγεί με κλήρωση από την Τράπεζα Θεμάτων.

Πηγή: Καθημερινή μέσω cleverclass.gr

…………………………………………………..

ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Τα δεινά του… taxis στοιχειώνουν τον ύπνο των αρμοδίων για τις πανελλαδικές εξετάσεις στο υπουργείο Παιδείας. Και αυτό διότι είναι ισχυρό το ενδεχόμενο να «πέσει» το λογισμικό σύστημα του υπουργείου Παιδείας λόγω του φετινού φόρτου εργασίας, καθώς εκτός από τις πανελλαδικές εξετάσεις της Γ΄ Λυκείου, φέτος θα οργανωθούν για πρώτη χρονιά προαγωγικές εξετάσεις πανελλαδικού τύπου για τους μαθητές της Α΄ Λυκείου. Μάλιστα, για παν ενδεχόμενο, οι καθηγητές θα κληθούν να βρίσκονται στα σχολεία πριν καν ξημερώσει. Παράλληλα, εκκρεμότητες υπάρχουν για την οργάνωση των εξετάσεων της Α΄ Λυκείου, στις οποίες το 50% των θεμάτων σε κάθε μάθημα θα επιλεγεί με κλήρωση από την Τράπεζα Θεμάτων.

Ειδικότερα, στο υπουργείο έντονη είναι η ανησυχία για τις αντοχές του server, καθώς κατά τη διάρκεια των εξετάσεων θα πρέπει να λαμβάνουν θέματα οι μαθητές δύο τάξεων (της Α΄ και της Γ΄) 1.700 ημερήσιων και εσπερινών λυκείων της χώρας. Οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 28 Μαΐου και θα γίνονται ημερησίως εναλλάξ για κάθε τάξη. Εως τώρα δεν έχει γίνει καμία πρόβα αντοχών του συστήματος, όμως οι αρμόδιοι έχουν ζητήσει από τους καθηγητές ορισμένων μαθημάτων της Α΄ Λυκείου -των Αρχαίων, της Νεοελληνικής Γλώσσας, της Λογοτεχνίας και της Ξένης Γλώσσαςνα βρίσκονται στα σχολεία τρεις ώρες, αντί για δύο όπως συμβαίνει συνήθως σε ημέρες εξετάσεων.

Παράλληλα, μελετάται οι εξετάσεις της Α΄ Λυκείου να αρχίσουν στις 11 π.μ., ώστε οι καθηγητές να πάρουν τα θέματα που θα προκύψουν από την Τράπεζα Θεμάτων (το 50% του συνόλου των θεμάτων) και να έχουν χρόνο ώστε να επιλέξουν οι ίδιοι το υπόλοιπο 50%. Αλλωστε, υπάρχει ένα ακόμη ζήτημα που πρέπει να λυθεί και αφορά την περίπτωση που κληρωθεί από την Τράπεζα Θεμάτων ύλη που δεν έχει διδαχθεί στην Α΄ Λυκείου. Προ ημερών το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (θα λειτουργεί την Τράπεζα, καθώς για δύο χρόνια αναστέλλεται η εφαρμογή του νόμου για σύσταση Εθνικού Οργανισμού Εξετάσεων) ανακοίνωσε ότι εάν αυτό συμβεί μία φορά, θα επαναλαμβάνεται η κλήρωση. Ομως, τι θα συμβεί εάν κληρωθεί και δεύτερη φορά, ερώτημα-άσκηση από σημείο του βιβλίου που δεν έχει διδαχθεί;

Πηγή: Καθημερινή


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...