Home / HEADER-NEWS / Ο Υπουργός αποφάσισε την άμεση έναρξη της τράπεζας θεμάτων. Το Ι.Ε.Π. ζήτησε πιλοτική εφαρμογή

Ο Υπουργός αποφάσισε την άμεση έναρξη της τράπεζας θεμάτων. Το Ι.Ε.Π. ζήτησε πιλοτική εφαρμογή

Δημοσιεύτηκε: 5:00 μμ Μάιος 22nd, 2014  


olme2

Το ΙΕΠ πρότεινε πιλοτική εφαρμογή Τράπεζας Θεμάτων

Ο.Λ.Μ.Ε.

Ερμού & Κορνάρου 2

ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255

FAX: 210 33 11 338

 

e-mail:olme@otenet.gr                                                           Αθήνα, 22/5/2014

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από τη συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΙΕΠ

 

Μετά από αίτημα της ΟΛΜΕ έγινε συνάντηση του Δ.Σ. με τον Πρόεδρο του ΙΕΠ, κ. Σωτ. Γκλαβά.

Εκ μέρους της ΟΛΜΕ τέθηκε το ζήτημα των εξετάσεων της Α΄ Λυκείου, με θέματα από τράπεζα θεμάτων, ο τρόπος υπολογισμού του βαθμού προαγωγής, καθώς και άλλες πλευρές της διαδικασίας που την καθιστούν και τεχνικά επισφαλή και προβληματική.

Αποδείξαμε και με παραδείγματα, τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει η εφαρμογή του ν. 4186/13 στην φετεινή  Α΄ Λυκείου.

Ζητήσαμε, μέσα στο πλαίσιο της γενικότερης αντίθεσής μας στο ν. 4186/13, να μην εφαρμοστεί φέτος και οι εξετάσεις και οι διαδικασίες προαγωγής να γίνουν σύμφωνα με τα μέχρι τώρα ισχύοντα.

Ενημερωθήκαμε ότι η πρόταση του ΙΕΠ ήταν για πιλοτική εφαρμογή της τράπεζας θεμάτων. Όμως, με πολιτική απόφαση το ΥΠΑΙΘ και η κυβέρνηση επέβαλαν την άμεση και πλήρη εφαρμογή του νόμου .

Είναι φανερό ότι παρά την προβλεπόμενη εκτίναξη της απόρριψης σε πολύ ψηλά επίπεδα και παρά την οριακή λειτουργία του συστήματος και την πιθανότητα κατάρρευσής του πολύ έντονη, το ΥΠΑΙΘ και η Κυβέρνηση επιμένουν γιατί αντικειμενικός σκοπός τους είναι να εκδιωχθεί μεγάλος αριθμός μαθητών από την εκπαίδευση και να οδηγηθεί μαζικά στην άτυπη κατάρτιση και την απλήρωτη μαθητεία.

Καλούμε το ΥΠΑΙΘ, έστω και την τελευταία στιγμή, λίγο πριν αρχίσουν οι εξετάσεις, να ανακαλέσει την απόφαση αυτή, διαφορετικά θα έχει την απόλυτη ευθύνη για το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα που θα δημιουργηθεί.

Εκπαιδευτικοί – Γονείς και Μαθητές θα επιδιώξουμε με κάθε τρόπο την απόκρουση και αυτού του μέτρου, θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη για την ποιοτική αναβάθμιση του δημόσιου δωρεάν σχολείου.

ΟΛΜΕ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...