Home / HEADER-NEWS / Νέες προϋποθέσεις για το επίδομα ανεργίας

Νέες προϋποθέσεις για το επίδομα ανεργίας

Δημοσιεύτηκε: 10:48 πμ Μάιος 14th, 2014  


oaed_9

Οι αυστηρές προϋποθέσεις που έχουν θεσπιστεί εξαιρούν έναν μεγάλο αριθμό ανέργων από το επίδομα ανεργίας. Ρεπορτάζ του STAR εξηγεί ποια είναι τα επιδόματα ανεργίας που δίνει ο ΟΑΕΔ, καθώς και τις προϋποθέσεις που ισχύουν για τη χορήγησή τους. Μόλις 106.000 άνεργοι επιδοτήθηκαν τον Απρίλιο από τον ΟΑΕΔ.

Το επίδομα ανέρχεται σε 360 ευρώ τον μήνα προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος της οικογένειάς τους.

Ποιοι δικαιούνται επίδομα του ΟΑΕΔ;

Οι προϋποθέσεις είναι πολύπλοκες. Ο άνεργος ο οποίος θέλει να λάβει επίδομα για πρώτη φορά θα πρέπει να έχει συμπληρώσει τουλάχιστον 80 ημερομίσθια τον χρόνο κατά την τελευταία διετία πριν την υποβολή της αίτησης.

Συνολικά δηλαδή να έχει τουλάχιστον 160 ημερομίσθια στα δύο τελευταία χρόνια. Από αυτά όμως, τα 125 ημερομίσθια θα πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί μέσα στο τελευταίο 14μηνο χωρίς να υπολογίζονται στους 14 μήνες οι δύο τελευταίοι μήνες πριν την απόλυση. Επίσης, επίδομα ανεργίας δικαιούται και ο εργαζόμενος που έχει εργαστεί 200 μέρες στα δύο έτη πριν χάσει τη δουλειά του. Αν ο άνεργος πάντως έχει επιδοτηθεί ξανά στο παρελθόν τα κριτήρια αλλάζουν .

ΔΕΝ ισχύει η προϋπόθεση να έχει μέσα στα τελευταία δύο χρόνια, 80 ημερομίσθια κατ’ έτος. Εκτός από το επίδομα τακτικής επιδότησης υπάρχει και το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας. Και τα δύο διαρκούν από ένα έτος.

https://www.parapolitika.gr/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...