Home / HEADER-NEWS / Μαθαίνω καλύτερα τα αγγλικά μου όταν κινούμαι!!

Μαθαίνω καλύτερα τα αγγλικά μου όταν κινούμαι!!

Δημοσιεύτηκε: 8:03 πμ Μάιος 1st, 2014  


hiperactividad

To άρθρο μας το παραχώρησε ευγενικά το www.specialenglish.gr

* Πρώτη δημοσίευση στο www.xenesglosses.eu

Μαθαίνω καλύτερα τα αγγλικά μου όταν κινούμαι!!

Η ανάγκη κίνησης των παιδιών με Δ.Ε.Π.-Υ. είναι αναπόσπαστο κομμάτι της φύσης του, συνεπώς και του μαθησιακού προφίλ τους. Η ένταξη της προκαθορισμένης, ως προς το είδος και τη διάρκειά της, κίνησης στο πλαίσιο της  εκμάθησης των αγγλικών είναι αναγκαία προϋπόθεση, ώστε να διατηρηθεί θετικό το κίνητρο του παιδιού.

Επομένως, κατά την εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας υποστηρίζουμε το παιδί, ώστε να διοχετεύσει με οργανωμένο τρόπο τη φυσική ανάγκη του για κίνηση. Προσπαθούμε να τη μεταμορφώσουμε σε κίνηση με στόχο και σκοπό, προς όφελος της μαθησιακής διαδικασίας και, κυρίως, της αυτοπεποίθησης του παιδιού.

Στη διάρκεια του ειδικού μαθησιακού προγράμματος στην αγγλική γλώσσα μπορούμε να βρούμε ευκαιρίες, ώστε με τη δική μας παρότρυνση τα παιδιά με Δ.Ε.Π.-Υ. να κινηθούν στο χώρο, προτού τα ίδια νιώσουν την ανάγκη να << δραπετεύσουν >> από την καρέκλα του χώρου μελέτης.

Συχνά, τα παιδιά με Δ.Ε.Π.-Υ. μας προειδοποιούν για την ανάγκη τους να κάνουν μια μικρή παύση από τη μαθησιακή δραστηριότητα. Μιλούν γρήγορα, προσπαθώντας να εισάγουν ένα νέο θέμα συζήτησης, διαφορετικό από το θέμα της μαθησιακής διαδικασίας. Κινούνται αδιάκοπα στην καρέκλα τους. Δεν συντονίζουν τα χέρια τους στα σωστά πλήκτρα του υπολογιστή.

Είναι πολύ σημαντικό να κατανοούμε άμεσα τα λεκτικά και – κυρίως- τα μη λεκτικά μηνύματα που μας δίνει ένα παιδί με Δ.Ε.Π.-Υ. Μπορούμε λοιπόν να παροτρύνουμε το παιδί να σηκωθεί, να κινηθεί σε ένα προκαθορισμένο χώρο και  συγχρόνως να εκτελεί λεκτικές οδηγίες, ώστε να εξασκηθεί η συγκέντρωση της προσοχής του. Εντάσσοντας κινητικές δραστηριότητες σε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα ειδικής μάθησης των αγγλικών σε παιδιά με Δ.Ε.Π.-Υ. ,ενισχύουμε το κίνητρο τους για αποτελεσματική μάθηση.

Ειρήνη  Θ.  Ευαγγέλου Ψυχολόγος / Επιστημονική υπεύθυνη :  www.specialenglish.gr

…………………………………………………………………………………………………………………………….

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η αλφαβήτα της δυσλεξίας στο μάθημα των αγγλικών

Μπορεί ένα δυσλεκτικό άτομο να μάθει αγγλικά;

Η αισιόδοξη “ανάγνωση” ενός παιδιού με υπερκινητικότητα!

Υπερκινητικά…παιχνίδια για παιδιά με υπερκινητικότητα… στο διάβασμα των αγγλικών

Αγγλικά και ειδικές μαθησιακές ανάγκες: Γίνεται να συνδυαστούν;

…………………………………………………………………………………………………………………………………

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

www.specialenglish.gr : elearning ειδική εκπαίδευση στα αγγλικά

  Ένα πρόγραμμα ειδικής υποστήριξης στα αγγλικά, οφείλει να έχει εξατομικευμένη προσέγγιση, γιατί πιστεύουμε ότι κάθε άτομο είναι μοναδικό & διαφορετικό από τα άλλα. Πρέπει να εστιάζει ατομικά στον εντοπισμό των ενδιαφερόντων, της αντιληπτικότητας και στην ενίσχυση αυτοπεποίθησης, που καθιστούν ευκολότερη κ΄ πιο λειτουργική την εκμάθηση των αγγλικών.

Το Special English είναι ένα εκπαιδευτικό σύστημα, που ασχολείται εξειδικευμένα με την ενίσχυση στην αγγλική γλώσσα παιδιών / εφήβων & ενηλίκων με:

ü δυσκολίες στη συνομιλία και την προφορική έκφραση

( speaking ),

ü γενικές δυσκολίες μάθησης στα αγγλικά / μειωμένες επιδόσεις,

ü ειδικές μαθησιακές ανάγκες, δυσλεξία, διάσπαση προσοχής,  υπερκινητικότητα, φάσμα αυτισμού.

Το www.specialenglish.gr παρέχει  elearning μαθήματα ειδικής υποστήριξης στην αγγλική γλώσσα, με δυνατότητα έναρξης μαθημάτων ολόκληρο το έτος, διότι δεν ακολουθεί την τυπική ύλη του εκπαιδευτικού προγράμματος, αλλά περιλαμβάνει  πρωτότυπες εξειδικευμένες  ψυχοπαιδαγωγικές  ασκήσεις & τεχνικές, οι οποίες διδάσκονται από ειδικούς παιδαγωγούς.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του, το specialenglish.gr πραγματοποιεί πανελλαδικά δωρεάν εξατομικευμένα προγράμματα ενίσχυσης στην αγγλική γλώσσα παιδιών / εφήβων που ανήκουν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες        ( άνεργοι – πολύτεκνοι – οικονομικοί μετανάστες – χαμηλό εισόδημα ) με : ειδικές μαθησιακές ανάγκες, δυσλεξία, διάσπαση προσοχής,  υπερκινητικότητα, αυτισμό, ΑΜΕΑ.

Παρακαλούμε για εκδήλωση ενδιαφέροντος, αποστείλετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά και τα στοιχεία σας στο  e-mail : info@specialenglish.gr, για αξιολόγηση.

Μετά από 15 χρόνια ευαισθητοποίησης και εμπειρίας στον τρόπο που σκέφτεται και μαθαίνει ένα άτομο με ειδικές & γενικές μαθησιακές δυσκολίες,  όραμά μας είναι όλοι να έχουν το δικαίωμα  να επικοινωνούν στα αγγλικά, την πιο διαδεδομένη  γλώσσα παγκοσμίως.

Ειρήνη Θ. Ευαγγέλου

Ψυχολόγος – Επιστημονική Υπεύθυνη του www.specialenglish.gr

…………………………………………………………………………………………………..

To άρθρο μας το παραχώρησε ευγενικά το www.specialenglish.gr στα πλαίσια της συνεργασίας με το www.xenesglosses.eu


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...