Τελευταία Νέα

Σάββατο, 25/06/2022, 21:09


Home / HEADER-NEWS / Κήρυξη 3ωρων στάσεων εργασίας των Περιφερειακών Διοικητικών Υπαλλήλων του ΥΠΑΙΘ

Κήρυξη 3ωρων στάσεων εργασίας των Περιφερειακών Διοικητικών Υπαλλήλων του ΥΠΑΙΘ

Δημοσιεύτηκε: 9:36 πμ Μάιος 11th, 2014  


stasi

Κήρυξη 3ωρων στάσεων εργασίας των Περιφερειακών Διοικητικών Υπαλλήλων του ΥΠΑΙΘ

EΝΩΣΗ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ 

ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΠΕΠΘ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

Προξένου Κορομηλά 51 – 54622  –  ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

Τηλέφωνο – Φαξ: 2310 – 226314

Web site: https://www.symtyp.gr

eypymt@gmail.com

ΘΕΣ/ΝΙΚΗ  06/05/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ένωση Υπαλλήλων Περιφερειακών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας Μακεδονίας & Θράκης, αντιδρώντας στο Ν. 4250/2014 (Α΄, 74), που τροποποιεί το Π.Δ. 318/1992 για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και  εισάγει απαράδεκτες ρυθμίσεις με αιχμή την ποσόστωση στις κλίμακες βαθμολόγησης και την υποχρεωτικότητα τους, οι οποίες παραβιάζουν ευθέως την αρχή της ίσης μεταχείρισης και την αρχή της αναλογικότητας και  καταγγέλλοντας, επίσης, την εξειδίκευση των ρυθμίσεων αυτών με την αριθμ. 63564/Η/25-04-2014 εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ. για την εφαρμογή της αξιολόγησης στις Περιφερειακές Υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίες αγνοούν επιδεικτικά την πραγματικότητα και παραβιάζουν τόσο τις υφιστάμενες γενικές διατάξεις οργανικού χαρακτήρα που διέπουν τις υπηρεσίες μας όσο και την κοινή λογική, προχωρά σε 3-ωρες στάσεις εργασίας από τις 07:00π.μ. και έως τις 10:0 π.μ. και σε παράσταση διαμαρτυρίας στις Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπαίδευσης στην Μακεδονία και Θράκη όπως παρακάτω:

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  113 ενστάσεις κατά των πινάκων Μη Δεκτών υποψηφίων για του Συμβούλους Εκπαίδευσης

Α) 3-ωρη στάση εργασίας στις 14/05/2014, ημέρα Τετάρτη, για τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Σερρών, Χαλκιδικής, Πέλλας, Ημαθίας και Πιερίας με παράσταση διαμαρτυρίας στην  Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας στην Θεσσαλονίκη,

Β) 3-ωρη στάση εργασίας στις 15/05/2014, ημέρα Πέμπτη, για τις Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης, Καστοριάς, Γρεβενών και Φλώρινα με παράσταση διαμαρτυρίας στην  Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη,

Γ) 3-ωρη στάση εργασίας στις 16/05/2014, ημέρα Παρασκευή, για τις Περιφερειακές Ενότητες Κομοτηνής, Ξάνθιης, Έβρου, Δράμας και Καβάλας με παράσταση διαμαρτυρίας στην  Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης στην Κομοτηνή.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε συστράτευση και μαζική συμμετοχή και ζητάμε:

·         Να ανασταλεί η εφαρμογή του νέου συστήματος αξιολόγησης για το 2013 (άλλωστε η αναδρομικότητα των ρυθμίσεων εγείρει σοβαρά προβλήματα νομιμότητας, έστω κι αν ο νόμος «χρυσώνει το χάπι» αποσυνδέοντάς την από την κινητικότητα).

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Τα ονόματα των εκπαιδευτικών για αποσπάσεις στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και φορείς

·         Να αποσυρθεί το νέο πλαίσιο αξιολόγησης που εισάγει ο Ν. 4250/2014 και αναθεωρηθεί συνολικά το πλαίσιο πίσω από αυτήν, που ούτε προσχηματικά δεν λειτουργεί ως εργαλείο εκσυγχρονισμού της διοίκησης αλλά αποβλέπει αποκλειστικά στη δημιουργία μιας «δεξαμενής» αναλώσιμων υπαλλήλων.

·         Να ανακληθεί άμεσα η αριθμ.  63564/Η/25-04-2014 εγκύκλιος του Υ.ΠΑΙ.Θ., η οποία, για την επόμενη χρονιά, θα πρέπει να προσαρμοστεί στα πραγματικά δεδομένα οργάνωσης και λειτουργίας των Περιφερειακών Υπηρεσιών.

·         Να τροποποιηθεί η διάταξη που αφορά τη σύνθεση των Ειδικών Επιτροπών Αξιολόγησης, από τις οποίες αποκλείστηκαν οι αιρετοί εκπρόσωποι των εργαζομένων.

Ο Νόμος 4250/2014 (Κεφάλαιο Γ’) θα καταργηθεί στην πράξη.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΑΒΒΑΣ  ΦΩΤΙΑΔΗΣ          ΓΕΩΡΓΙΑ   ΚΟΜΨΟΠΟΥΛΟΥ

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα «eSchools» για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Το Ολοκληρωμένο Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με ...