Τελευταία Νέα

Κυριακή, 20/06/2021, 18:59


Home / HEADER-NEWS / Η επαγγελματική εκπαίδευση στην προτεραιότητα του υπουργείου παιδείας

Η επαγγελματική εκπαίδευση στην προτεραιότητα του υπουργείου παιδείας

Δημοσιεύτηκε: 9:59 πμ Μάιος 7th, 2014  


arvanitopoulos

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος παραβρέθηκε σήμερα ως βασικός ομιλητής στο συνέδριο “e-Skills for Jobs 2014 Grand Event: Mobilising to Support Job Creation and Upskilling of the Workforce“, που διοργανώθηκε από το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΣΕΠΕ) και το DIGITALEUROPE.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Αρβανιτόπουλου ανακοίνωσε τα επόμενα βήματα του υπουργείου παιδείας για το 2014 τα οποία είναι:

«Τα Επαγγελματικά Περιγράμματα, τα Επαγγελματικά δικαιώματα, τα Προγράμματα Μαθητείας, τα Προγράμματα Πρακτικής Άσκησης, τα Τοπικά Σύμφωνα Μαθητείας και μια Εκπαιδευτική Γεωγραφία αντίστοιχη με την οικονομική γεωγραφία της χώρας.

Όλα αυτά συνιστούν θέματα προτεραιότητας που έχουμε ήδη δρομολογήσει και ολοκληρώνουμε εντός του 2014. Πρόκειται για μια δέσμη μέτρων και πολιτικών που, εκτός όλων των άλλων, θα ενισχύσουν την εμπιστοσύνη και θα δώσουν στους νέους την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  ΑΔΕΔΥ: Εξαιρούνται από την αυριανή 24ωρη απεργία όσοι εμπλέκονται στη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Οι αλλαγές αυτές εδραιώνονται με το νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα το οποίο μεταξύ άλλων επιδιώκει:

Τη μείωση της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου, την αναβάθμιση της ποιότητας της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και την ενίσχυση της προσχολικής εκπαίδευσης. Την ενίσχυση του θεσμού της ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ και τη διευκόλυνση των ευκαιριών στους νέους για ένταξη στην αγορά εργασίας. Την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των Ιδρυμάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τη βελτίωση της σύνδεσης μεταξύ της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της αγορά εργασίας και την υποστήριξη της προσπάθειας των φοιτητών για την έγκαιρη ολοκλήρωση των κύκλων σπουδών. Την ενίσχυση του  ερευνητικού δυναμικού της χώρας στο πλαίσιο της βασικής έρευνας αλλά και της ανάπτυξης καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών .

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πανελλήνιες 2021: Το πρόγραμμα εξετάσεων των Ειδικών Μαθημάτων

Και φυσικά την ιδιαίτερη μέριμνα για ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, εκεί όπου η εκπαίδευση και η δια βίου μάθηση δεν  έχουν μόνο μαθησιακά αποτελέσματα αλλά συμβάλλουν στην ίδια την ποιότητα της ζωής τους.»

diorismos.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πανελλήνιες 2021: Το πρόγραμμα εξετάσεων των Ειδικών Μαθημάτων

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις των Eιδικών ...