Home / HEADER-NEWS / Η εγκύκλιος που ίσχυε για την καταχώριση προϋπηρεσίας αναπληρωτών, ωρομίσθιων

Η εγκύκλιος που ίσχυε για την καταχώριση προϋπηρεσίας αναπληρωτών, ωρομίσθιων

Δημοσιεύτηκε: 12:46 μμ Μάιος 23rd, 2014  


egkyklios14052012

Ρεπορτάζ: Paideia-ergasia

  • Οι καταχωρίσεις των στοιχείων αφορούν σε προσλήψεις εκπ/κών (αναπληρωτών ήωρομίσθιων) που πραγματοποιήθηκανμόνο από τον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπ/κώντου οικείου κλάδου για το διδακτικό έτος 2013-2014 στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (συμπεριλαμβανομένων των Εκκλησιαστικών Λυκείων – Γυμνασίων, τωνΚαλλιτεχνικώνΣχολείων και τηςΣιβιτανιδείου Σχολής), με χρηματοδότηση είτε από τον Τακτικό Προϋπολογισμό ή απόσυγχρηματοδοτούμενες πράξεις του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς.
Επισημαίνεται ότι για τις καταχωρίσεις των στοιχείων που αφορούν σε προσλήψεις διδασκόντων σε Σχολικά Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας (ΣΚΕΔ),ισχύουν τα αναφερόμενα στο αριθμ. 69072/Γ7/6-5-2014 έγγραφοτης αρμόδιας Δ/νσης Συμβουλευτικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων.
  • Σύμφωνα με την παρ.27 του άρθρου 36 τουΝ.4186/2013 (ΦΕΚ 193 Α ́) από το διδακτικό έτος 2013-14 το εβδομαδιαίο διδακτικό ωράριο των αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου κυμαίνεται από 9 έως 15 ώρες.
  • Στην περίπτωση αναπληρωτών εκπ/κών στους οποίουςέχει χορηγηθεί τετράμηνη άδεια ανατροφής τέκνου άνευ αποδοχών, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 50 της του Ν.4075/2012 (ΦΕΚ 89 Α’), όπως τροποποιήθηκε με την παρ.1 του άρθρου 39 του Ν.4144/2013 (ΦΕΚ 88 Α’) και ισχύει,δεν θα καταχωρίζεται προϋπηρεσία για το χρονικό διάστημα της άδειας αυτής,δεδομένου ότι εκκρεμεί σχετικό ερώτημα στη Νομική Υπηρεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. για το εάν το συγκεκριμένο διάστημα μπορεί να θεωρηθεί ως διδακτική προϋπηρεσία δυνάμενη να προσμετρηθεί στους πίνακες αναπληρωτών καιμονίμων διορισμών.
Σημειώνεται ότι για τις εν λόγω περιπτώσεις,η οικεία Δ/νση Εκπ/σης οφείλει να αποστέλλει,με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) ή τηλεομοιοτυπία (fax) σχετικό διαβιβαστικό έγγραφο με τα πλήρη στοιχεία του αναπληρωτή εκπ/κού και το χρονικόδιάστημα χορήγησης της εν λόγω άδειας
στις Διευθύνσεις Προσωπικού Α/θμιας ή Β/θμιας Εκπ/σης της παρούσης εγκυκλίου,κατά περίπτωση.
  • Για το ωρομίσθιο προσωπικό των καταργημένων ειδικοτήτων του άρθρου 82 του Ν.4172/2013(ΦΕΚ 167 Α ́), εφόσον διαπιστωθεί ότι υπάρχει η δυνατότητα παράτασης τηςαπασχόλησής τους πέραν της 21-6-2014, προκειμένου να διεξαχθούν οι εξετάσεις τωνμαθητών Γ’ τάξης (Ημερήσιων και Εσπερινών) και Δ’ τάξης Εσπερινών ΕΠΑΛ και Β’ τάξηςΕΠΑΣ στις ανωτέρω ειδικότητες, σύμφωνα με την αριθμ. 72468/Γ2/9-5-2014 εγκύκλιο τουΥΠΑΙΘ, θα ενημερωθείτε με νεότερο έγγραφό μας.

Προσμέτρηση προϋπηρεσίας αναπληρωτών με τετράμηνη άδεια ανατροφής

Εκκρεμεί σχετικό ερώτημα στη Νομική Υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας

Στην περίπτωση αναπληρωτών εκπ/κών στους οποίους έχει χορηγηθεί τετράμηνη άδεια ανατροφής τέκνου άνευ αποδοχών, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 50 της του Ν.4075/2012 (ΦΕΚ 89 Α’), όπως τροποποιήθηκε με την παρ.1 του άρθρου 39 του Ν.4144/2013 (ΦΕΚ 88 Α’) και ισχύει, δε θα καταχωρείται προϋπηρεσία για το χρονικό διάστημα της άδειας αυτής, δεδομένου ότι εκκρεμεί σχετικό ερώτημα στη Νομική Υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας για το εάν το συγκεκριμένο διάστημα μπορεί να θεωρηθεί ως διδακτική προϋπηρεσία δυνάμενη να προσμετρηθεί στους πίνακες αναπληρωτών και μονίμων διορισμών.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε έγγραφο του υπουργείου Παιδείας για την καταχώριση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών που αναρτήθηκε από τη ΔΔΕ Φλώρινας.

Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται ότι σε περίπτωση που υπάρχει εκπαιδευτικός που του έχει χορηγηθεί τετράμηνη άδεια ανατροφής τέκνου άνευ αποδοχών, η οικεία Δ/νση Εκπ/σης οφείλει να αποστέλλει, με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) ή τηλεομοιοτυπία (fax) σχετικό διαβιβαστικό έγγραφο με τα πλήρη στοιχεία του αναπληρωτή εκπ/κού και το χρονικόδιάστημα χορήγησης της εν λόγω άδειας.

Μεταξύ των άλλων αναφέρεται στην εγκύκλιο ότι το ωράριο του αναπληρωτή μειωμένου ωραρίου είναι από 9 έως και 15 ώρες ενώ για τους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς των καταργημένων ειδικοτήτων εφόσον διαπιστωθεί ότι υπάρχει η δυνατότητα παράτασης της απασχόλησής τους πέραν της 21-6-2014, προκειμένου να διεξαχθούν οι εξετάσεις τωνμαθητών Γ’ τάξης (Ημερήσιων και Εσπερινών) και Δ’ τάξης Εσπερινών ΕΠΑΛ και Β’ τάξηςΕΠΑΣ στις ανωτέρω ειδικότητες, σύμφωνα με την αριθμ. 72468/Γ2/9-5-2014 εγκύκλιο τουΥΠΑΙΘ, θα ενημερωθούν οι ΔΔΕ με νεότερο έγγραφό.

Οι καταχωρήσεις των στοιχείων προϋπηρεσίας αφορούν σε προσλήψεις εκπαιδευτικών (αναπληρωτών ήωρομίσθιων) που πραγματοποιήθηκαν μόνο από τον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών του οικείου κλάδου για το διδακτικό έτος 2013-2014 στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (συμπεριλαμβανομένων των Εκκλησιαστικών Λυκείων – Γυμνασίων, των ΚαλλιτεχνικώνΣχολείων και της Σιβιτανιδείου Σχολής), με χρηματοδότηση είτε από τον Τακτικό Προϋπολογισμό ή απόσυγχρηματοδοτούμενες πράξεις του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς.

Καλόγηρος Βασίλειος

news.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...