Home / HEADER-NEWS / Η ισχύς εν τη ενώσει – Facebook Page : «Λέμε ΟΧΙ στο νέο Λύκειο»

Η ισχύς εν τη ενώσει – Facebook Page : «Λέμε ΟΧΙ στο νέο Λύκειο»

Δημοσιεύτηκε: 9:28 πμ Μάιος 31st, 2014  


lykio

Η ισχύς εν τη ενώσει | Facebook Page : « Λέμε ΟΧΙ στο νέο Λύκειο »

Συχνά κατηγορούν τους νέους πως μένουν αμέτοχοι στη κοινωνία και έχουν πλήρη άγνοια για τα όσα συμβαίνουν. Τι γίνετε όμως όταν οι νέοι ξυπνούν και προσπαθούν συλλογικά και με όπλο την αγάπη προς το σχολείο, να κάνουν τη διαφορά;

Ο λόγος για τη σελίδα “Λέμε ΟΧΙ στο νέο λύκειο” που δημιουργήθηκε πριν τρείς μέρες στο facebook και έχει βρει μεγάλη ανταπόκριση από μικρούς και μεγάλους, οι οποίοι είναι δυσαρεστημένοι με την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της παιδείας. Ένα σημαντικό κομμάτι που πρέπει να τονιστεί είναι πως αυτή η σελίδα είναι ανεξάρτητη, δεν έχει σχέση με κανένα πολιτικό κόμμα και δεν εξυπηρετεί κανένα πολιτικό συμφέρον. Τι σκοπό έχει αυτή η σελίδα; Να αφυπνίσει τους νέους και συλλογικά να συμβάλλουν όλοι στη διαμόρφωση ενός ευνοϊκου εκπαιδευτικού συστήματος προς αυτούς και κατά συνέπεια μιας πιο ανθρώπινης κοινωνίας. Η σελίδα έχει δημιουργηθεί από μαθητές που προβληματίστηκαν και σκεπτόμενοι τα όσα έχουν βιώσει με τις αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα, θέλησαν να αντιδράσουν με τον τρόπο τους και να βρουν στήριξη στους συμμαθητές τους.Θέλουν, όπως λένε, το σχολείο να γίνει ένας χώρος ουσιαστικής μάθησης στον οποίο ο διάλογος θα κατέχει βασική θέση. Ακόμη, θέλουν το σχολείο να γίνει κομμάτι της κοινωνίας και να είναι άμεσα συνδεδεμένο με την κοινωνική πραγματικότητα, όπως θα έπρεπε. Τέλος, πιστεύουν πως την θέση της ξερής αποστήθισης(της «παπαγαλίας») πρέπει να πάρει η μάθηση μέσα από την έρευνα και το ουσιαστικό διάβασμα.

Σίγουρα δεν γίνεται να κάνεις αυτήν την αλλαγή με μια μόνο σελίδα στο facebook και από την μια μέρα στην άλλη, αλλά αυτή η σελίδα μπορεί να γίνει το έναυσμα για την ενάρξη των διαδικασιών βελτίωσης στην εκπαίδευση. Αν θέλετε και εσείς να στηρίξετε αυτήν την προσπάθεια μπορείτε να κάνετε like στην σελίδα (εδώ) καθώς επίσης και να ενημερώσετε φίλους και γνωστούς για το σκοπό της. Κατά την γνώμη μου, είναι μια κίνηση που πρέπει όλοι να στηρίξουμε.

https://www.stu.gr/blog/2014/05/i-isxus-en-ti-enwsei-fb-page-leme-oxi-sto-neo-lukeio/

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...