Τελευταία Νέα

Τρίτη, 11/05/2021, 20:26


Home / HEADER-NEWS / Δεν αναγνωρίζεται η αντιστοιχία των τίτλων Διεθνούς Απολυτηρίου εάν οι μαθητές δεν διδάχθηκαν Νεοελληνική Γλώσσα, Λογοτεχνία και Ιστορία

Δεν αναγνωρίζεται η αντιστοιχία των τίτλων Διεθνούς Απολυτηρίου εάν οι μαθητές δεν διδάχθηκαν Νεοελληνική Γλώσσα, Λογοτεχνία και Ιστορία

Δημοσιεύτηκε: 12:10 μμ Μάιος 14th, 2014  


ib

Δεν αναγνωρίζεται η αντιστοιχία των τίτλων Διεθνούς Απολυτηρίου εάν οι μαθητές δεν διδάχθηκαν Νεοελληνική Γλώσσα, Λογοτεχνία και Ιστορία.

Δεν είναι  δυνατή η αναγνώριση  της αντιστοιχίας των τίτλων σπουδών των ξένων σχολείων τα οποία ακολουθούν το πρόγραμμα σπουδών του Διεθνούς Απολυτηρίου, χωρίς να διδάσκονται οι μαθητές που φοιτούν σε αυτά τα μαθήματα της  Νεοελληνικής Γλώσσας, Λογοτεχνίας και Ιστορίας.

Τη Γνωμοδότηση αυτή εξέδωσε το Γ τμήμα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ύστερα από σχετικό ερώτημα της  αρμόδιας Διεύθυνσης του υπουργείου παιδείας,  το οποίο αναφέρεται σε περιπτώσεις μαθητών αποφοίτων ξένων σχολείων στην Αθήνα, που εποπτεύονται από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και κατέχουν τίτλους ΙΒ που έχουν  εκδοθεί έχοντας οι μαθητές αυτοί διδαχθεί τα μαθήματα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του ΙΒ, αλλά χωρίς οι μαθητές αυτοί να έχουν διδαχθεί επί πλέον Νεοελληνική Γλώσσα, Λογοτεχνία και Ιστορία που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του ελληνικού Γενικού Λυκείου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Β. Κικίλιας: «H επόμενη χρονιά θα μας βρει με εμβολιασμό μαθητών»

kathigitis.org

………………….

Tα μαθήματα για την αναγνώριση του Διεθνούς Απολυτηρίου

Τι αναφέρει η γνωμοδότηση που εξέδωσε το Γ’ τμήμα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους

Ρεπορτάζ: Paideia-ergasia

Δεν αναγνωρίζεται η αντιστοιχία των τίτλων Διεθνούς Απολυτηρίου εάν οι μαθητές δεν διδάχθηκαν Νεοελληνική Γλώσσα, Λογοτεχνία και Ιστορία. Τα παραπάνω αναφέρει σε απόφασή του το Γ τμήμα του ΝΣΚ ύστερα από ερώτηση που κατατέθηκε. Συγκεκριμένα το Γ τμήμα αναφέρει ότι δεν είναι  δυνατή η αναγνώριση  της αντιστοιχίας των τίτλων σπουδών των ξένων σχολείων τα οποία ακολουθούν το πρόγραμμα σπουδών του Διεθνούς Απολυτηρίου, χωρίς να διδάσκονται οι μαθητές που φοιτούν σε αυτά τα μαθήματα της  Νεοελληνικής Γλώσσας, Λογοτεχνίας και Ιστορίας.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Από 5/5 έως 8/5 η διανομή των self tests σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και φοιτητές

Δείτε

την απόφαση


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πρόγραμμα Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Πρόγραμμα Πανελλαδικών Εξετάσεων βασισμένο στον περσινό “σκελετό” όσον αφορά τις ημερομηνίες και ...