Τελευταία Νέα

Τετάρτη, 04/08/2021, 03:08


Home / HEADER-NEWS / Απάντηση του Υπουργείου για την κατάργηση μισθολογικής αναγνώρισης των μεταπτυχιακών

Απάντηση του Υπουργείου για την κατάργηση μισθολογικής αναγνώρισης των μεταπτυχιακών

Δημοσιεύτηκε: 11:46 πμ Μάιος 24th, 2014  


ptyxio

Κατάργηση αναγνώρισης μεταπτυχιακών: Τι απαντά το υπουργείο

Δεν αναγνωρίζονται μισθολογικά για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και υπαλλήλους ορισμένου χρόνου

Απάντηση για τη μη μισθολογική αναγνώριση των μεταπτυχιακών και των διδακτορικών για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και τους υπαλλήλους ορισμένου χρόνου έδωσε το Υπουργείο Οικονομικών μετά από σχετική ερώτηση που κατατέθηκε στη βουλή.

Το Υπουργείο Οικονομικών τονίζει ότι το προσωπικό ορισμένου χρόνου διαφοροποιείται από το λοιπό προσωπικό τόσο ως προς το γεγονός ότι προσλαμβάνεται να καλύψει απρόβλεπτες, παροδικές, επείγουσες ανάγκες όσο και ως προς τη διαφορετική μισθολογική εξέλιξη που το διέπει, δεδομένου ότι το εν λόγω προσωπικό δεν κατατάσσεται βαθμολογκά αλλά μόνο μισθολογικά και συνεπώς δεν ισχύουν γι’ αυτό οι περιοριστικές διατάξεις του παραρτήματος V2. Ελλ.Ενότητα 2.6 του Ν.4046/2012.

Επίσης τονίζεται ότι με την ΚΥΑ επέρχεται σημαντική βελτίωση σε ότι αφορά την αλλαγή της διαδικασίας που ακολουθείται για τη μισθολογική εξέλιξη των αναπληρωτών, αφενός του χρόνου αποδεδειγμένης προϋπηρεσίας που έχει στο δημόσιο τομέα και αφετέρου του διδακτορικού ή μεταπτυχιακού που κατέχει.

Επισημαίνεται ότι με το προηγούμενο θεσμικό πλαίσιο η αναγνώριση προϋπηρεσίας και μεταπτυχιακών εξαρτιόταν αποκλειστικά από την ημερομηνία ουσιαστικής κρίσης των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, με χρονική πολλές φορές καθυστέρηση και δυσμενή οικονομική επίπτωση για τους υπαλλήλους.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Διαδικασία και κριτήρια για την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία, τα ΙΕΚ και τα ΣΔΕ

Με την εν λόγω ΚΥΑ η αναγνώριση του χρόνου υπηρεσίας πραγματοποιείται από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Προσωπικού και τα οικονομικά αποτελέσματα ανατρέχουν στην ημερομηνία υποβολής της αίτησης αναγνώρισης.

Επίσης οι κάτοχοι διδακτορικού και μεταπτυχιακού, των οποίων δεν έχει κριθεί η συνάφεια από τα οικεία Υπηρεσιακά Συμβούλια, μπορούν να προσμετρήσουν τους τίτλους από την ημερομηνία πρόσληψης με την απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν αποτελέσει τυπικό προσόν για την πρόσληψή τους.

Καλόγηρος Βασίλειος

NEWS.GR

…………………………….

«Το προσωπικό ορισμένου χρόνου διαφοροποιείται από το λοιπό προσωπικό…»…Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ του ΥΠ.ΟΙΚ στην ΕΡΩΤΗΣΗ Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με Θέμα την αφαίρεση δυνατότητας, από τους Αναπληρωτές Εκπαιδευτικούς, αναγνώρισης των Μεταπτυχιακών τίτλων για τη Μισθολογική τους εξέλιξη

«…το προσωπικό ορισμένου χρόνου(ΙΔΟΧ) διαφοροποιείται από το λοιπό προσωπικό(ΜΟΝΙΜΟΙ-ΙΔΑΧ) τόσο ως προς το γεγονός ότι προσλαμβάνεται να καλύψει απρόβλεπτες, παροδικές, επείγουσες ανάγκες όσο και ως προς τη διαφορετική μισθολογική εξέλιξη που το διέπει, δεδομένου ότι το εν λόγω προσωπικό δεν κατατάσσεται βαθμολογκά αλλά μόνο μισθολογικά και συνεπώς δεν ισχύουν γι” αυτό οι περιοριστικές διατάξεις του παραρτήματος V2. Ελλ.Ενότητα 2.6 του Ν.4046/2012…»

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Με 158 “ΝΑΙ” ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Τα παραπάνω μεταξύ άλλων επικαλείται ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε Απάντηση του(ΔΕΙΤΕ

) σε Ερώτηση(ΔΕΙΤΕ
) πρός τους Υπουργούς Παιδείας, Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που κατέθεσαν στη Βουλή 12 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα «Αντί να επιβραβεύονται, τιμωρούνται οι κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων».

Και «χρυσώνει το χάπι» αναφέροντας:

…Επισημαίνεται ότι με το προηγούμενο θεσμικό πλαίσιο η αναγνώριση προϋπηρεσίας και μεταπτυχιακών εξαρτιόταν αποκλειστικά από την ημερομηνία ουσιαστικής κρίσης των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, με χρονική πολλές φορές καθυστέρηση και δυσμενή οικονομική επίπτωση για τους υπαλλήλους. Με την εν λόγω κ.υ.α η αναγνώριση του ανωτέρω χρόνου προυπηρεσίας πραγματοποιείται από τις αρμόδιες Διευθύνσεις  Διοικητικού/ Προσωπικού των οικείων φορέωνκαι τα οικονομικά αποτελέσματα αυτής ανατρέχουν στην ημερομηνία υποβολής της αίτησης αναγνώρισης…. Επίσης οι κάτοχοι διδακτορικού ή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, των οποίων δεν έχει κριθεί η συνάφεια των τίτλων αυτών από τα οικεία Υπηρεσιακά Συμβούλια, μπορούν να προσμετρήσουν τους εν λόγω τίτλους για μισθολογική εξέλιξη από την ημερομηνία πρόσληψης τους, με την απαραίτητη προϋπόθεση οι τίτλοι αυτοί να έχουν αποτελέσει τυπικό προσόν για την πρόσληψή τους…

Βασίλης Βούγιας

seepeastella@yahoo.gr

bilkday@yahoo.gr

https://www.seepea-stella.blogspot.gr/

www.facebook.com/seepea.stella

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Με 158 “ΝΑΙ” ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Με 158 «ΝΑΙ» και 133 «ΟΧΙ», ψηφίστηκε σήμερα το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου ...