Home / HEADER-NEWS / ΟΙΕΛΕ: 24ωρη απεργία 14/5 για το συνταγματικό πραξικόπημα του υπουργού Παιδείας

ΟΙΕΛΕ: 24ωρη απεργία 14/5 για το συνταγματικό πραξικόπημα του υπουργού Παιδείας

Δημοσιεύτηκε: 5:43 μμ Μάιος 12th, 2014  


OIELE_logo

ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΞΕΦΡΑΓΚΟ ΑΜΠΕΛΙ ΠΩΛΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΩΝ, ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ:

24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΙΕΛΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ, 14/5 ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΦΑ (10:30Π.Μ.)

Στον εμπαιγμό και στις προκλήσεις του Υπουργού Παιδείας που με αντισυνταγματικές νομοθετικές ρυθμίσεις αποσύρει την κρατική εποπτεία από την ιδιωτική εκπαίδευση και διαλύει τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών, ο κλάδος δίνει τη δική του απάντηση. Η ΟΙΕΛΕ προχωρά σε 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη, 14/5, ενώ την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στο θέατρο ΑΛΦΑ. Στη συγκέντρωση αυτή θα παραστούν εκπρόσωποι κομμάτων που θα κληθούν να καταθέσουν δημόσια τις προτάσεις τους για την ιδιωτική εκπαίδευση και αντιπροσωπείες συλλόγων γονέων και κηδεμόνων μαθητών δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων που εύλογα ανησυχούν για την μετατροπή των ιδιωτικών σχολείων σε πρατήρια εμπορίας τίτλων και για τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ισονομία των μαθητών όλων των σχολείων απέναντι στην πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και στην αγορά εργασίας.

Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί θα δώσουν την απάντησή τους σε μία ακόμη πρόκληση του Υπουργού Παιδείας και της Κυβέρνησης. Η ΟΙΕΛΕ είναι σίγουρη ότι ένα από τα παρακάτω συμβαίνει: είτε γνωρίζουν ότι όσα ψήφισαν είναι αντισυνταγματικά και δεν τολμούν να τα εφαρμόσουν, είτε προετοιμάζουν ακόμη πιο καταστροφικές ρυθμίσεις μετά τις Ευροεκλογές.

Η άρση της κρατικής εποπτείας από τα ιδιωτικά σχολεία και από κάθε πτυχή της δραστηριότητάς τους σε συνδυασμό με την ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών δημιουργούν το κατάλληλο υπόβαθρο, ώστε η ιδιωτική εκπαίδευση να μεταβληθεί σε χώρο πώλησης τίτλων. Οι συνέπειες της εφαρμογής αυτής της πολιτικής θα είναι μακροπρόθεσμα ανυπολόγιστες. Η πλαστογράφηση των τίτλων και η ναρκοθέτηση των πανελλαδικών εξετάσεων θα καταστήσει την πρόσβαση παιδιών που φοιτούν σε δημόσια σχολεία ή σε ιδιωτικά που λειτουργούν με βάση τη συνταγματική νομιμότητα σχεδόν αδύνατη. Οι εκπαιδευτικές ανισότητες θα αγγίξουν το επίπεδο της δεκαετίας του ‘50 κα του ‘60.

Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί με όλες μας τις δυνάμεις θα επιχειρήσουμε να θέσουμε φραγμό στις αντικοινωνικές και αντιεκπαιδευτικές πολιτικές της Κυβέρνησης  που ανερυθρίαστα ευνοούν τους λίγους, τα επιχειρηματικά συμφέροντα εις βάρος των πολλών, των ανθρώπων τις εργασίας, των μη προνομιούχων. Την Τετάρτη θα είμαστε όλοι εκεί.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

    α.α.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ     Ο ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ             ΑΛΕΚΟΣ ΓΟΥΛΑΣ


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.)

Αρθ. Ιδρ. Απόφασης Πρωτοδ. Αθηνών 20376/58

Χαλκοκονδύλη 13, 104-32,

Αθήνα Τηλ: 5238148, 5230819

Fax: 5230819 e-mail: oiele@ath.forthnet.gr

site:          www.oiele.gr

Αθήνα,  12-5-2014

Αριθμ.Πρωτ.:37961


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...