Home / HEADER-NEWS / ΟΛΜΕ και ΔΟΕ κινητοποίηση για τις συγχωνεύσεις σχολείων (21/5 στις 13.00)

ΟΛΜΕ και ΔΟΕ κινητοποίηση για τις συγχωνεύσεις σχολείων (21/5 στις 13.00)

Δημοσιεύτηκε: 5:36 μμ Μάιος 20th, 2014  


Αρ. Πρωτ.864 Αθήνα 19/5/2014 Προς Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.
doe_17Θέμα: Κινητοποίηση για τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων
Έπειτα από τα όσα «διέρρευσαν» στον τύπο σχετικά με το σχεδιασμό της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας για εκτεταμένες συγχωνεύσεις και υποβιβασμούς σχολείων, ιδιαίτερα στην Αττική, τα οποία, δυστυχώς, δε διαψεύστηκαν, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. αποφασίζει ως πρώτη κίνηση διαμαρτυρίας την κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας (για τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού και τις 3 πρώτες ώρες του απογευματινού κύκλου) την Τετάρτη 21 Μαΐου 2014, ώστε να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνεται την ίδια μέρα στις 1μ.μ. στο Υπουργείο Παιδείας.
Απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου την άμεση ανάκληση των αποφάσεων για τις συγχωνεύσεις που διαλύουν τα δημόσια σχολεία και καλούμε τους εκπαιδευτικούς σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
……………………………………………………………………………………..
olme2ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μεγάλη ανησυχία έχουν προκαλέσει οι πληροφορίες για συγχωνεύσεις – καταργήσεις δεκάδων σχολείων Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπ/σης.

Ήδη αναπτύσσονται οι πρώτες αντιδράσεις από την εκπαιδευτική κοινότητα και το γονεϊκό κίνημα για να αποτραπούν αυτές οι εξελίξεις.

Για το σκοπό αυτό:

–          Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καλεί τις ΕΛΜΕ, όλους τους συναδέλφους, τους Συλλ. Διδασκόντων σε συνεργασία με τους Συλλόγους  Πρωτοβάθμιας και Συλλόγους και Ενώσεις Γονέων, να οργανώσουν ενημερωτικές συσκέψεις και τοπικές πρωτοβουλίες.

–          Να συμμετάσχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνεται από Συλλόγους  Πρωτοβάθμιας και τη ΔΟΕ, την Τετάρτη, 21/5 ώρα 13.00, στο ΥΠΑΙΘ.

Να μην κλείσει κανένα σχολείο !

Κατεβάστε τη σχετική ανακοίνωση σε μορφή pdf …


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...