Home / HEADER-NEWS / Υπερκινητικά…παιχνίδια για παιδιά με υπερκινητικότητα… στο διάβασμα των αγγλικών

Υπερκινητικά…παιχνίδια για παιδιά με υπερκινητικότητα… στο διάβασμα των αγγλικών

Δημοσιεύτηκε: 5:01 μμ Απρίλιος 3rd, 2014  


hiperactividad

Ο  προγραμματισμός σύντομων διαλειμμάτων αποτελεί απαραίτητη συνθήκη  στην καθημερινή μελέτη των παιδιών με Δ.Ε.Π-Υ στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα.  Οι μικρές παύσεις  από το διάβασμα είναι χρήσιμες, ώστε οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί να <<φροντίσουν>> την ανάγκη του παιδιού να κινηθεί, νωρίτερα από το ίδιο το παιδί.

Παρακάτω παρουσιάζονται  δραστηριότητες με τη μορφή παιχνιδιών, οι οποίες δίνουν στα παιδιά με Δ.Ε.Π-Υ  την πολύτιμη δυνατότητα να κινηθούν σε προκαθορισμένο χώρο την ώρα της μελέτης, αλλά και να ολοκληρώσουν το μαθησιακό στόχο τους κιναισθητικά.

1)   Ζητάμε από το παιδί να αναπαραστήσει με βιωματικό τρόπο τα βασικά σημεία του κειμένου που διάβασε ( π.χ. να υποδυθεί τον κεντρικό ήρωα στη διάρκεια των βασικών γεγονότων  της ιστορίας ).

2)   Γράφουμε τις λέξεις της ορθογραφίας σε ξεχωριστές κάρτες και τις δείχνουμε μία – μία στο παιδί. Όταν το παιδί παρατηρήσει τη λέξη στην κάρτα, θα πρέπει να σηκωθεί από το γραφείο, να κάνει ένα γύρο τρέχοντας και να επανέλθει για να γράψει τη λέξη στο χαρτί του .

3)   Γράφουμε τις λέξεις – κλειδιά του μαθήματος που θέλουμε να διδάξουμε σε κάρτες και τις κρύβουμε σε διαφορετικά σημεία μέσα στο δωμάτιο του παιδιού ή την τάξη. Καλούμε το παιδί να εντοπίσει τις κάρτες με τις λέξεις μέσα στο χώρο παίζοντας το παιχνίδι του <<κρυμμένου θησαυρού>>.

4)   Ζητάμε από το παιδί πρώτα να παρατηρήσει για ένα λεπτό τα πράγματα που υπάρχουν στο χώρο. Στη συνέχεια του λέμε  να αγγίξει συγκεκριμένο αριθμό αντικειμένων, τα οποία έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό ( π.χ. άγγιξε πέντε κόκκινα πράγματα που βλέπεις μέσα στο δωμάτιο ).

5)   Παίζουμε με το παιδί το παιχνίδι του καθρέφτη, δηλαδή κάνουμε μία -ή περισσότερες ανάλογα με το επίπεδο δυσκολίας που έχουμε επιλέξει- κινήσεις και ζητάμε από το παιδί να τις επαναλάβει. Στη συνέχεια κάνουμε αντιστροφή ρόλων, δηλαδή το παιδί κάνει την/τις κινήσεις και εμείς μιμούμαστε.

6)   Παίζουμε με το παιδί τα << αγαλματάκια ακούνητα, αγέλαστα μέρα ή νύχτα;  >>.

Μέσα από αυτό το παιχνίδι και αφού επαναληφθεί για αρκετές βδομάδες, οι νευρικές συνδέσεις μεταξύ του εγκεφάλου και του σώματος ενισχύονται, παρέχοντας στο παιδί καλύτερο αυτοέλεγχο.

 

Ο σεβασμός της ανάγκης του παιδιού με υπερκινητικότητα  για κίνηση μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για το γονέα, τον εκπαιδευτικό, τον ειδικό θεραπευτή. Εντάσσοντας κινητικά παιχνίδια σε ένα δομημένο καθημερινό πρόγραμμα μελέτης  καλύπτουμε τη φυσική ανάγκη του παιδιού για οριοθετημένη και στοχευόμενη διοχέτευση της ενέργειάς του, με δημιουργικό και ευχάριστο τρόπο.

 

Ειρήνη  Θ.  Ευαγγέλου

Ψυχολόγος / Επιστημονική υπεύθυνη :  www.specialenglish.gr

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

www.specialenglish.gr : elearning ειδική εκπαίδευση στα αγγλικά

  Ένα πρόγραμμα ειδικής υποστήριξης στα αγγλικά, οφείλει να έχει εξατομικευμένη προσέγγιση, γιατί πιστεύουμε ότι κάθε άτομο είναι μοναδικό & διαφορετικό από τα άλλα. Πρέπει να εστιάζει ατομικά στον εντοπισμό των ενδιαφερόντων, της αντιληπτικότητας και στην ενίσχυση αυτοπεποίθησης, που καθιστούν ευκολότερη κ΄ πιο λειτουργική την εκμάθηση των αγγλικών.

Το Special English είναι ένα εκπαιδευτικό σύστημα, που ασχολείται εξειδικευμένα με την ενίσχυση στην αγγλική γλώσσα παιδιών / εφήβων & ενηλίκων με:

ü δυσκολίες στη συνομιλία και την προφορική έκφραση

( speaking ),

ü γενικές δυσκολίες μάθησης στα αγγλικά / μειωμένες επιδόσεις,

ü ειδικές μαθησιακές ανάγκες, δυσλεξία, διάσπαση προσοχής,  υπερκινητικότητα, φάσμα αυτισμού.

Το www.specialenglish.gr παρέχει  elearning μαθήματα ειδικής υποστήριξης στην αγγλική γλώσσα, με δυνατότητα έναρξης μαθημάτων ολόκληρο το έτος, διότι δεν ακολουθεί την τυπική ύλη του εκπαιδευτικού προγράμματος, αλλά περιλαμβάνει  πρωτότυπες εξειδικευμένες  ψυχοπαιδαγωγικές  ασκήσεις & τεχνικές, οι οποίες διδάσκονται από ειδικούς παιδαγωγούς.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του, το specialenglish.gr πραγματοποιεί πανελλαδικά δωρεάν εξατομικευμένα προγράμματα ενίσχυσης στην αγγλική γλώσσα παιδιών / εφήβων που ανήκουν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες        ( άνεργοι – πολύτεκνοι – οικονομικοί μετανάστες – χαμηλό εισόδημα ) με : ειδικές μαθησιακές ανάγκες, δυσλεξία, διάσπαση προσοχής,  υπερκινητικότητα, αυτισμό, ΑΜΕΑ.

Παρακαλούμε για εκδήλωση ενδιαφέροντος, αποστείλετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά και τα στοιχεία σας στο  e-mail : info@specialenglish.gr, για αξιολόγηση.

Μετά από 15 χρόνια ευαισθητοποίησης και εμπειρίας στον τρόπο που σκέφτεται και μαθαίνει ένα άτομο με ειδικές & γενικές μαθησιακές δυσκολίες,  όραμά μας είναι όλοι να έχουν το δικαίωμα  να επικοινωνούν στα αγγλικά, την πιο διαδεδομένη  γλώσσα παγκοσμίως.

Ειρήνη Θ. Ευαγγέλου

Ψυχολόγος – Επιστημονική Υπεύθυνη του www.specialenglish.gr

…………………………………………………………………………………………………..

To άρθρο μας το παραχώρησε ευγενικά το www.specialenglish.gr στα πλαίσια της συνεργασίας με το www.xenesglosses.eu

 

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...