Home / HEADER-NEWS / Τμήμα Αγγλικής ΑΠΘ – Ανακοίνωση του Δ.Σ. φοιτητών και αποφοίτων του Τμήματος για το ζήτημα της επάρκειας διδασκαλίας

Τμήμα Αγγλικής ΑΠΘ – Ανακοίνωση του Δ.Σ. φοιτητών και αποφοίτων του Τμήματος για το ζήτημα της επάρκειας διδασκαλίας

Δημοσιεύτηκε: 9:01 μμ Απρίλιος 25th, 2014  


apth

Επάρκεια τέλος ?

Το 1940, αποφασίστηκε από τον τότε βασιλιά της Ελλάδας Γεώργιο β’ η εφαρμογή ενός νόμου(Α.Ν.2545) ο οποίος ισχύει έως σήμερα: πρόκειται φυσικά για την “επάρκεια” διδασκαλίας ξένης γλώσσας, ένας αναχρονιστικός όσο και άδικος “θεσμός” που δημιουργεί πολλά περισσότερα προβλήματα στον χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης από όσα υποτίθεται ότι λύνει. Η “επάρκεια” διδασκαλίας των κατόχων των ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ (και όχι πτυχίων , όπως συνηθίζουμε να τα αποκαλούμε) Άριστης Γνώσης(επιπέδου Γ2) της αγγλικής γλώσσας είναι μια πληγή για όλους/όλες τους/τις απόφοιτους/απόφοιτες ξενόγλωσσων φιλολογιών.

Oυσιαστικά:

• υποβαθμίζει το ΠΤΥΧΙΟ μας
• εντείνει το πρόβλημα της ΑΝΕΡΓΙΑΣ στον κλάδο μας και επιπλέον
• υπονομεύει την ΠΟΙΟΤΗΤΑ της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης που παρέχεται στους μαθητές και τις μαθήτριες όλης της χώρας

Η κατάργηση της επάρκειας, λοιπόν, είναι ζήτημα υψίστης σημασίας τόσο για όσους έχουν ήδη αποφοιτήσει, όσο και για εμάς που βρισκόμαστε στη σχολή σήμερα καθώς και για τις επόμενες γενιές φοιτητών που θα μπουν στο τμήμα. Για την επίτευξη αυτού του στόχου ο Σύλλογος Φοιτητών Αγγλικής Φιλολογίας ΑΠΘ σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αποφοίτων Αγγλικής Φιλολογίας ΑΠΘ ,με τη στήριξη του ίδιου του τμήματος και των καθηγητών του, ακολουθώντας τη νομική οδό διεκδικεί το αυτονόητο!!!! Η εκπαίδευση αλλά και παιδαγωγική κατάρτιση των αποφοίτων των φιλολογικών μας σχολών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη εγγυάται την πληρέστερη δυνατή μόρφωση. Χιλιάδες απόφοιτοι των σχολών αυτών παραμένουν άνεργοι, καθώς στη προσπάθεια εύρεσης «φθηνού» εργατικού δυναμικού, στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, γονείς και επιχειρήσεις προτιμούν τους επαρκειούχους Δεν είναι λίγα, άλλωστε, τα παραδείγματα επαρκειούχων με μηδενική κατάρτιση που διδάσκουν σε φροντιστήρια και κάνουν ιδιαίτερα «μαθαίνοντας στη πορεία» επιστημονικές μεθόδους που αποτελούν βασική γνώση για κάθε απόφοιτο ξενόγλωσσου τμήματος.

Μετά τις αμέτρητες αναβολές εκδίκασης της υπόθεσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας (η τελευταία τον Μάρτιο 2013), επόμενη ημερομηνία εκδίκασης ορίστηκε η 30η Ιανουαρίου 2014. Μετά την εκδίκαση που πραγματοποιήθηκε τη συγκεκριμένη ημερομηνία και με βάση τα όσα ισχύουν για το χρόνο αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας η απόφαση αναμένεται σε χρονικό διάστημα μεταξύ τεσσάρων και δεκατεσσάρων μηνών από την ημερομηνία εκδίκασης.

Όσον αφορά τη συμμετοχή του Συλλόγου Φοιτητών στη διαδικασία αυτή, υπήρξε σχετική εξουσιοδότηση (έγγραφο που βρίσκεται στα πρακτικά του ΔΣ του Συλλόγου) του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών στην πρόεδρο του Συλλόγου, η οποία με τη σειρά της εξουσιοδότησε τον δικηγόρο που ανέλαβε την υπόθεση. Αυτό που μένει λοιπόν είναι η αποπληρωμή του δικηγόρου, ο οποίος στη ουσία πάλευε εκ μέρους όλων εμάς τόσα χρόνια.

Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολο να ζητάμε χρήματα από φοιτητές και αποφοίτους που με δυσκολία ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους. Όμως βασιζόμαστε στο ότι πολλοί θα δώσουμε από λίγα για να καλυφθεί η υποχρέωση που ανέλαβε ο Σύλλογος μας 15 χρόνια πριν.

Το ποσό ανέρχεται σε 3.344 €

Για να βοηθήσουμε όλοι

• καταθέτουμε ό,τι μπορούμε στο κουτί που θα βρίσκεται στο γραφείο 308-Α (Γ’ όροφος Μας Φιλοσοφικής)
• Κάνουμε κατάθεση στο τραπεζικό λογαριασμό……………………………..*
• Το λέμε σε φίλους και γνωστούς! Όσο περισσότεροι τόσο καλύτερα!

Ζητάμε τη βοήθεια φοιτητών, αποφοίτων, καθηγητών και οποιουδήποτε θέλει να συνδράμει για το σκοπό μας. Οι αποδείξεις του δικηγόρου θα είναι σε κοινή θέα έξω από το γραφείο 308 από τη Τετάρτη 9/4 για να επιβεβαιώσουν την οφειλή.
*Όσον αφορά τον αριθμό λογαριασμού, θα υπάρξει σχετική στην

της σχολής(enl.auth.gr)

ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ, ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΣΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΝΟ!
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ
ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΘ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ
ΑΠΘ

ΠΗΓΗ

ΑΠΘ ΤΜΗΜΑ ΑΓΓΛΙΚΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Επάρκεια διδασκαλίας ξένης γλώσσας. Η άδεια διδασκαλίας αντικαθίσταται με αναγγελία έναρξης άσκησης επαγγέλματος


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...