Home / HEADER-NEWS / Τιμωρούνται οι μαθητές για την έλλειψη εκπαιδευτικών

Τιμωρούνται οι μαθητές για την έλλειψη εκπαιδευτικών

Δημοσιεύτηκε: 6:08 μμ Απρίλιος 11th, 2014  


asgme-01

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας τιμωρούν τους μαθητές για την έλλειψη εκπαιδευτικών σημειώνει η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας για την «αναπλήρωση» των μαθημάτων που αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας λόγω των κινητοποιήσεων των μαθητών σε σχολεία.

Στην ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Με βάση το Προεδρικό Διάταγμα 170 και σχετική εγκύκλιο, κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας επιβάλλουν μαθήματα μέσα στις διακοπές του Πάσχα (μέχρι 3 ημέρες), αλλά και παράταση του διδακτικού έτους, όταν οι ημέρες κατάληψης είναι περισσότερες των 3.

Η υποκρισία τους δεν έχει όρια, γιατί:

1.Με ευθύνη του Υπουργείου και όχι των μαθητών χάθηκαν και φέτος εκατοντάδες χιλιάδες διδακτικές ώρες, ελλείψει διδακτικού προσωπικού. Ακόμα και σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, φτάσανε να διορίζουνε εκπαιδευτικούς Γενάρη μήνα!!! Ακόμα και τώρα υπάρχουν κενά εκπαιδευτικών.

2. Τίποτα δεν εμπόδισε την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, πριν 2 μόλις μήνες, να προτείνουν τη «Λευκή εβδομάδα», προκειμένου να χορτάσει η δίψα των μεγαλοξενοδόχων και του τουριστικού κεφαλαίου. Τότε δεν υπήρχε πρόβλημα; (Η παρέμβαση για την «Λευκή Βδομάδα» δεν πέρασε φέτος αλλά θα ισχύσει από του χρόνου και θα στοιχίζει χιλιάδες διδακτικές ώρες).

3. Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας διαπιστώνουν πρόβλημα και ανάγκη αναπλήρωσης χαμένων ωρών, αλλά επιμένουν στις εξετάσεις της Α’ Λυκείου με την «Τράπεζα θεμάτων» που θα τσακίσει τους νέους μαθητές.

4. Το Υπουργείο Παιδείας γνωρίζει ότι οι Σύλλογοι Διδασκόντων έχουν αντιμετωπίσει και στο παρελθόν το πρόβλημα της αναπλήρωσης των διδακτικών ωρών, με τον καλύτερο παιδαγωγικά τρόπο, για περισσότερο διάστημα από 3 ημέρες (που προβλέπει το ΠΔ – εγκύκλιος), χωρίς παράταση σχολικού έτους ή μαθήματα μέσα στις γιορτές του Πάσχα. Γιατί δεν το επιλέγει;

Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για τις χαμένες διδακτικές ώρες, αλλά θέλουν:

  • να ποινικοποιήσουν τις κινητοποιήσεις και μέσα στο σχολείο.

  • να βάλουν μυαλό στους μαθητές, που τόλμησαν να ζητήσουν εκπαιδευτικούς για τα μαθήματά τους ή που αμφισβήτησαν την πολιτική του «ΝΕΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ» της αμορφωσιάς και της μαθητείας.

  • να τιμωρήσουν τους εκπαιδευτικούς, που δεν σιώπησαν στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις, υπερασπίζονται το δικαίωμα των πιο αδύναμων μαθητών στην μόρφωση.

Με δυο λόγια,η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας τιμωρεί όλους όσοι απέδειξαν την εγκληματική της πολιτική και στέκουν εμπόδιο στα σχέδιά της. Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας δεν θέλουν να μαθαίνουν τα παιδιά μας γράμματα.

Η ρότα τους είναι σταθερή για το «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ», παρά την αρνητική εμπειρία που υπάρχει σ’ όλο τον κόσμο από την εφαρμογή αυτού του μοντέλου εκπαίδευσης. Το «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» δεν χρειάζεται εκπαιδευτικούς με μόνιμη σχέση εργασίας και επιστημονικά επιμορφωμένους, ασφαλή και σύγχρονα σχολεία των ολιγάριθμων τμημάτων, βιβλία σύγχρονα και ενιαία για όλα τα παιδιά. Το «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» θα δείχνει την έξοδο στους περισσότερους μαθητών, πριν τα 18 τους χρόνια, στη φθηνή εργασία και την μαθητεία. Το «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» θα συντηρείται από την τσέπη μας και θα καλεί χορηγούς –με το όποιο παιδαγωγικό κόστος- προκειμένου να μην κλείσει.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ:

  • να αποσύρει την απαράδεκτη εγκύκλιο – ΠΔ για την λεγόμενη αναπλήρωση των διδακτικών ωρών.

  • να εξεταστούν οι μαθητές της Α΄ Λυκείου όπως και τα προηγούμενα χρόνια με θέματα που θα βάλει αποκλειστικά ο διδάσκων και όχι με βάση την τράπεζα θεμάτων.

  • να εξεταστούν οι μαθητές όλων των τάξεων του Λυκείου σ’ αυτά που έχουν διδαχθεί και όχι σε αυτά που θα έπρεπε να έχουν διδαχθεί.

Καλούμε τους συλλόγους γονέων, μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να ενημερώσουν για την ουσία της εγκυκλίου όλη τη σχολική κοινότητα και να οργανώσουν κινητοποιήσεις, μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας κά. προκειμένου να μην οδηγηθούν τα παιδιά μας στον σύγχρονο ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΚΑΙΑΔΑ, να μην επιβληθεί ΣΙΓΗ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ μέσα στα σχολεία».

902.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...