Home / HEADER-NEWS / Πρόβες για τις πανελλαδικές αρχίζουν τα φροντιστήρια

Πρόβες για τις πανελλαδικές αρχίζουν τα φροντιστήρια

Δημοσιεύτηκε: 12:29 μμ Απρίλιος 5th, 2014  


frontistirio

Από 6 Απριλίου έως 5 Μαΐου, οι μαθητές θα μετρήσουν τις δυνάμεις σε πανελλαδικό επίπεδο, ενόψει πανελληνίων εξετάσεων

Πρόβα τζενεράλε… για τις πανελλήνιες εξετάσεις ξεκινά σε φροντιστήρια και του Βόλου, την ερχόμενη Κυριακή 6 Απριλίου. Οι εξετάσεις θα διαρκέσουν έως και τις 5 Μαΐου, με τους τελειόφοιτους μαθητές να έχουν την ευκαιρία να μετρήσουν τις δυνάμεις τους, ενόψει της επίσημης γραπτής αναμέτρησης που ξεκινά στις 27 Μαΐου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Το παραπάνω έγινε γνωστό στο περιθώριο της προχθεσινής ετήσιας τακτικής συνέλευσης του Συλλόγου Φροντιστών Μέσης, Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης Μαγνησίας, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του τοπικού συλλόγου, παρουσία του Προέδρου της Ομοσπονδίας, κ. Κώστα Αμπατζίδη.

Στις εξετάσεις οι οποίες γίνονται στο πλαίσιο της παροχής ολοκληρωμένων και ποιοτικών υπηρεσιών προς τους μαθητές, συμμετέχουν περισσότεροι από 250 φροντιστές απ’ όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και η πλειονότητα των φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης του Βόλου. Οι μαθητές θα περάσουν από γραπτές εξετάσεις στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, μέσα από σύστημα που είναι πιστοποιημένο με ISO και θα έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν το βαθμό ετοιμότητάς τους, πριν ανοίξει η επίσημη αυλαία των εξετάσεων.

Στην ίδια συνέλευση, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Κώστας Απατζίδης, αναφέρθηκε στον κοινωνικό ρόλο των φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης εν μέσω οικονομικής κρίσης. Μίλησε για πανελλαδική μείωση των διδάκτρων σε ποσοστό που κυμαίνεται από 30% έως 40%, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών του Υπουργείου Οικονομικών, αλλά και για τις συνεργασίες των επαγγελματιών φροντιστών τόσο με Δήμους όσο και με την Εκκλησία για την εκπαιδευτική υποστήριξη μαθητών που προέρχονται από οικογένειες με οικονομικά προβλήματα.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο πρόβλημα της παραοικονομίας στον κλάδο, καταγγέλλοντας ότι κυρίως δημόσιοι λειτουργοί είναι οι «πρωταγωνιστές» και ζητώντας από το Κράτος να προασπίσει τη λειτουργία των νόμιμων δομών. Αναφέρθηκε στο δαιδαλώδες θεσμικό πλαίσιο που ισχύει για τη δίωξη δημόσιων λειτουργών που κάνουν φροντιστηριακά μαθήματα και μίλησε για «πέπλο σιωπής, υποκρισίας και συγκάλυψης» απέναντι στο φαινόμενο.

Τέλος, ο κ. Αμπατζίδης σχολίασε και το Νέο Λύκειο, σύστημα για το οποίο η Ομοσπονδία έχει εκφράσει τις ενστάσεις της. Μείζον πρόβλημα για τον κλάδο είναι ότι οι φροντιστές δεν έχουν ακόμη στα χέρια τους τη διδακτέα ύλη, προκειμένου να αρχίσουν να προετοιμάζονται για τη διδασκαλία των μαθημάτων.

Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

*Στην έκδοση διευκρινίζεται ότι στις επιτροπές θεματοδότησης συμμετέχουν 250 φροντιστές από όλη την Ελλάδα. Η τελική συμμετοχή στη διαδικασία θα ξεπεράσει τα 680 φροντιστήρια.

Για να δείτε το άρθρο κάντε κλικ ΕΔΩ

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...