Home / HEADER-NEWS / Παραιτήσεις Διευθυντών – Δείτε τις επιστολές παραίτησης

Παραιτήσεις Διευθυντών – Δείτε τις επιστολές παραίτησης

Δημοσιεύτηκε: 1:13 μμ Απρίλιος 6th, 2014  


letter

Παραίτηση της Διευθύντριας του 18ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων προς τη Διεύθυνση ΠΕ Τρικάλων

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ  ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΤΟΥ 18ΟΥ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗ Δ/ΝΣΗ Π.Ε ΤΡΙΚΑΛΩΝ.

Παρακαλώ να κάνετε αποδεκτή την παραίτησή μου από τη θέση της Δ/ντριας του 18ου 6/θεσιου Δημ. Σχολείου Τρικάλων για τους λόγους που εν συντομία παραθέτω:

• Δεν επιθυμώ να μετέχω από τη θέση αυτή , στη διαδικασία της αξιολόγησης (ΑΕΕ- Εκπ/κού), η οποία θα οδηγήσει στην κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπ/κών  και μαθητών.

• Θα δημιουργήσει κλίμα αβεβαιότητας , ανασφάλειας , ανταγωνισμού και αυταρχισμού στα σχολεία, γεγονός που θα έχει αρνητικές επιπτώσεις τόσο στη μόρφωση των παιδιών  όσο και στα εργασιακά δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των εκπ/κών.

• Θα οδηγήσει  σε υποχρηματοδότηση των σχολικών μονάδων και αναζήτηση οικονομικών πόρων από χορηγούς και γονείς.

Επίσης δε με βρίσκει σύμφωνη  η νεφελώδης και αμφίσημη πρόταση της ΔΟΕ για “δήθεν “ παραιτήσεις και νομικίστικες ακροβασίες για “κάλυψη” των Διευθυντών.

Απέναντι στα πολλά και περίπλοκα και στο συμφωνούμε διαφωνώντας, η λαϊκή σοφία αντιπαραθέτει: Δε γίνεται και η πίτα ολόκληρη  και ο σκύλος χορτάτος.

Επειδή λοιπόν είμαι της άποψης πως είναι δύσκολο πλέον κάποιος Διευθυντής να κρατά ισορροπίες και να έχει το ρόλο του συντονιστή και εμψυχωτή της σχολικής μονάδας ,

παρακαλώ να κάνετε δεκτή την παραίτησή μου.

Τρίκαλα 4/4/2014

Χασιώτη Ευγενία

…………………………………………………………………………………

Η δντρια του 2ου Γυμνασίου Σάμου κατέθεσε στη ΔΙΔΕ Σάμου την παραίτηση της

ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τη Γ.Σ. της Τρίτης 1-4-14, η ΕΛΜΕ Σάμου απέρριψε το κυβερνητικό τελεσίγραφο που απαιτούσε ουσιαστικά την έναρξη της αυτοαξιολόγησης-αξιολόγησης στις 4-4, εκβιάζοντας εκπαιδευτικούς και διευθυντές με το «εντέλλεσθε». Διατύπωσε ξανά τη συνολική αντίθεση της στην πολιτική των απολύσεων-διαθεσιμότητας και ισοπέδωσης του δωρεάν δημόσιου σχολείου, προβάλλοντας την ανάγκη του μαζικού απεργιακού αγώνα, καλώντας την ΟΛΜΕ να συγκαλέσει ΓΣ προέδρων για την οργάνωση του.

Παρόλο που η συνδικαλιστική ηγεσία δεν ανταποκρίθηκε ούτε με το στοιχειώδη τρόπο  απέναντι στην αντιδραστική κυβερνητική επίθεση που αντιμετωπίζει ο κλάδος, με βάση και την απόφαση της Γ.Σ. στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας που πέρασε:

–    Σε όλα σχεδόν τα σχολεία του νησιού οι Σύλλογοι Διδασκόντων παρέμειναν και επιβεβαίωσαν τη θέση τους: Αρνήθηκαν να συγκροτήσουν τις λεγόμενες Ομάδες Εργασίας που απαιτούσε το ΥΠΑΙΘ και οι οποίες αποτελούν το εναρκτήριο λάκτισμα για να μεταφερθεί η ευθύνη της διάλυσης των σχολείων σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς, και για να «νομιμοποιηθεί», η πολιτική των απολύσεων και της συντριβής των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Παράταση στο άνοιγμα σχολείων, ΑΕΙ, ΙΕΚ, Κολεγίων, ΣΔΕ, Φροντιστηρίων και ΚΞΓ

–    Η διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Σάμου κατέθεσε στη ΔΙΔΕ Σάμου την παραίτηση της, αρνούμενη να συγκροτήσει η ίδια τις «Ομάδες Εργασίας», όπως εντέλλεται με την εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ της 24-3, γιατί δεν αποδέχεται «την αξιολόγηση που στοχεύει στη διάλυση του Δημόσιου σχολείου και στις απολύσεις των συναδέλφων μου».

Ο αγώνας μας δεν τελείωσε, δεν τα παρατάμε, δεν σηκώνουμε ψηλά τα χέρια! Το δωρεάν δημόσιο σχολείο για όλα τα παιδιά και το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, περνάνε μέσα από τη σύγκρουση και την ανατροπή της πολιτικής του συστήματος και της κυβέρνησης του. Σε αυτό το δρόμο συνεχίζουμε!

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Σάμου

Ο Πρόεδρος                                  Ο γραμματέας

Τάκης Διαμαντίδης                         Νίκος Παπαβασιλείου

Σάμος 5-4-14

pekp.gr

………………………………………………………………………………

EΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ του Διευθυντή του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου

Η ώρα της απόφασης ήρθε ,όπως έρχεται για τον καθένα μας κάποια στιγμή. Πριν από 7 χρόνια περίπου, όταν έκανα αίτηση για διευθυντής είχα πλήρη συνείδηση του θεσμικού μου ρόλου και των ορίων που προέβλεπαν οι νόμοι και οι διατάξεις . Πίστευα όμως ότι ήμουν διευθυντής σε ένα δημοκρατικό σχολείο. Είχα την άποψη ότι ο διευθυντής πρέπει να έχει το ρόλο του εμψυχωτή και συντονιστή του συλλόγου διδασκόντων. Προσπάθησα όχι πάντα με απόλυτη επιτυχία να συνεργάζομαι με τους συναδέλφους μου, με πειθώ και διάλογο, έχοντας πάντα σαν στόχο, μέσα από συναίνεση τη σωστή λειτουργία του σχολείου.

Το σχολείο μου ,όπως και πολλά άλλα αποφάσισε ομόφωνα να μην συγκροτήσει ομάδες εργασίας για την αυτοαξιολόγηση που είναι ο προθάλαμος της τιμωρητικής αξιολόγησης του εκπαιδευτικού.

Ο υπουργός μου όμως μου απαντά με το Αποφασίζομεν και διατάσσομεν, και το Εντέλεσθε. Θέλω να δηλώσω κατηγορηματικά ότι δεν θα αναγκάσω τους συναδέλφους να συγκροτήσουν ομάδες εργασίας. Θέλω να είμαι διευθυντής σ ένα δημοκρατικό σχολείο και όχι ανθρωποφύλακας σ ένα σχολείο φυλακή.

Η μάχη μας ενάντια σε αυτό το νομοσχέδιο που έχει στόχο:

• Να καθηλώσει μισθολογικά τους εκπαιδευτικούς αφού συνδέει την αξιολόγηση με το ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο και τις ποσοστώσεις του. • Να υποτάξει, να ελέγξει και να χειραγωγήσει τη μαθησιακή διαδικασία, μετατρέποντας την σε ένα σύνολο προκατασκευασμένων, τυποποιημένων και ποσοτικών κριτηρίων. • Να κατηγοριοποιήσει τα σχολεία και • Να δημιουργήσει μια δεξαμενή διαθεσιμότητας και απολύσεων είναι μέρος του αγώνα μας για ένα άλλο σχολείο αντιαυταρχικό με παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Σχέδιο Νόμου για την ίδρυση και λειτουργία Κολεγίων, ΙΙΕΚ, ΚΔΒΜ, Φροντιστηρίων και ΚΞΓ

Στη δεδομένη λοιπόν συγκυρία δηλώνω ότι δεν έχω εμπιστοσύνη στη διαχείριση της παραίτησης μου από την ΔΟΕ και μη θέλοντας να γίνω εκτελεστής αυτών των συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών καταθέτω την παραίτηση μου και παρακαλώ να γίνει άμεσα αποδεκτή.

Τερζάκης Γεώργιος Διευθυντής του 4ου Δημ.Σχολ.Ηρακλείου Αιρετός ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης.

Η αίτηση παραίτησης:

Η αίτηση παραίτησης

Πηγή: candianews.gr/

……………………………………………………………………………………….

ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΗΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

Και πως θα μπορώ να σας κοιτάω με ΕΥΘΥΤΗΤΑ και ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ όταν θα έχω γίνει προέκταση της αυταρχικότερης αντεκπαιδευτικής πολιτικής;

Και πως θα μπορώ να σου ξαναμιλήσω για τις ανάγκες του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ και του ΑΓΩΝΑ, για ΑΠΕΡΓΙΑ;

Και πως θα μπορώ να ξαναφωνάξω συνθήματα στην πορεία για ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ;

Και πως θα μπορώ να σου ξαναμιλήσω στη Γενική Συνέλευση για ΑΝΑΤΡΟΠΗ και ΕΝΙΑΙΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ;

Προσωπικά και ως συνδικαλιστής ΖΗΛΕΨΑ τον Ζαχαρία Καψαλάκη από την Κρήτη και τον Δημήτρη Τζιόλη από την Λάρισα που ΕΚΑΝΑΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ. Με αυτούς συμπορεύθηκα στο τελευταίο συνέδριο της ΔΟΕ σε μια κίνηση ολικής ανατροπής. Μια μικρή ομάδα συναδέλφων μιλούσαμε για το μέλλον του συνδικάτου, του σχολείου, της κοινωνίας μας. Πως μπορώ να τους αφήσω μόνους τώρα που ο αγώνας θέλει συστράτευση; Πως θα τους αντικρύσω στην επόμενη συνάντησή μας;

Μικρή σχολική μονάδα ένα Νηπιαγωγείο με 3 συναδέλφους, αλλά εκεί καταθέτουν ψυχή οι ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ΜΟΥ. Μικρή σχολική μονάδα για να ταρακουνήσει μια αυταρχική κατάσταση με πολλούς υπηρέτες η παραίτησή μου. Μικρή σχολική μονάδα όλα τα νηπιαγωγεία της χώρας, αλλά με τσαγανό και δυναμική. Και οι γονείς των παιδιών του σχολείου μου; Έβλεπα την επιβράβευση των γονιών στο ύφος τους όταν τους ανακοίνωνα τη συμμετοχή μου στις απεργίες. Πολλοί απ’ αυτούς είναι άνεργοι και δεν έχουν το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ή την ΕΠΙΛΟΓΗ της απεργίας. Πώς μπορώ να κάνω πίσω τώρα; Δεν έχω άλλη επιλογή.

Την Δευτέρα 7 Απριλίου 2014 θα υποβάλλω την παραίτησή μου από Προϊστάμενος του 2ου Νηπιαγωγείου Νέου Μαρμαρά στη Δ/νση Π.Ε. Χαλκιδικής, δημοσιεύοντας στο blog μου την επιστολή μου.

Δεν προσδοκώ, δεν καλώ κανέναν/καμία να ακολουθήσει. ΓΝΩΡΙΖΩ καλά πως συχνά η σπίθα αρκεί για να γίνει αυτό που ΠΡΕΠΕΙ να γίνει.

Ουδατζής Νίκος ΠΕ60 Νηπιαγωγός 2ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ν.Μαρμαρά

Πηγή: pe60xalkidikis.blogspot.gr/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Δικαίωμα συλλήψεων θα έχει η πανεπιστημιακή αστυνομία

Το αστυνομικό σώμα που θα περιφρουρεί στα πανεπιστήμια θα έχει δικαίωμα να ...