Home / HEADER-NEWS / Σύγχρονη Τηλεκπαίδευση και μαθήματα online

Σύγχρονη Τηλεκπαίδευση και μαθήματα online

Δημοσιεύτηκε: 9:02 μμ Απρίλιος 28th, 2014  


cscscscscs

Σύγχρονη Τηλεκπαίδευση και μαθήματα online

Το Έτσι Μαθαίνω και το Greek Lessons OnLine είναι δύο νέοι εκπαιδευτικοί οργανισμοί που έχουν έρθει στη διαδικτυακή ζωή μαθητών και εκπαιδευτικών όλου του κόσμου για να προσφέρουν έναν νέο και εναλλακτικό τρόπο διδασκαλίας και μάθησης.

Μαθητές δημοτικού γυμνασίου και λυκείου παρακολουθούν τα φροντιστηριακά τους μαθήματα και μαθαίνουν ξένες γλώσσες από την άνεση του σπιτιού. Παιδιά που μέχρι πρότινος ήταν δύσκολο να μετακινούνται προς και από το φροντιστήριό τους τώρα έχουν τον καθηγητή και το δάσκαλο που επιθυμούν στο σπίτι τους. Η πρόσβαση στη γνώση έχει γίνει πλέον πολύ εύκολη υπόθεση τόσο για τους μαθητές όσο και για τους γονείς τους.

Τα μαθήματα στο Έτσι Μαθαίνω και στο Greek Lessons OnLine γίνονται από εκπαιδευτικούς κατάλληλα εκπαιδευμένους και άριστα καταρτισμένους στο χώρο της διαδικτυακής διδασκαλίας. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων ο μαθητές ή οι μαθητές επικοινωνούν σε ζωντανό χρόνο με τον εκπαιδευτικό τους μέσω υπολογιστή. Παράλληλα όμως γίνεται χρήση ενός διαδραστικού πίνακα στον οποίο γίνεται προβολή του εκπαιδευτικού υλικού (βιβλίων, αρχείων βίντεο και ήχου) και ο οποίος επίσης χρησιμοποιείται για να γράφουν στον πίνακα όλοι συμμετέχοντες δηλαδή και ο δάσκαλος- καθηγητής αλλά και ο μαθητής ή οι μαθητές αν πρόκειται για ομαδικό μάθημα.

Ο διαδικτυακός τρόπος διδασκαλίας που εφαρμόζεται από το Έτσι Μαθαίνω και το Greek Lessons OnLine έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών εκπαιδευτικών. Με αφορμή το ενδιαφέρον αυτό το Έτσι Μαθαίνω έχει εντάξει στις εκπαιδευτικές δραστηριότητές του την διεξαγωγή επιμορφωτικών σεμιναρίων τα οποία απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων και βαθμίδων. Μέσα από τα εντατικά αυτά σεμινάρια  οι εκπαιδευτικοί  λαμβάνουν όλη τη θεωρητική και τεχνική γνώση που απαιτείται προκειμένου να μάθουν να διδάσκουν διαδικτυακά. Έχουν ήδη ολοκληρωθεί με επιτυχία 3 σεμινάρια ενώ το Μάιο θα διεξαχθεί το τέταρτο και τελευταίο για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος.

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...