Home / HEADER-NEWS / ΟΛΜΕ – Συνεχίζουμε τους αγώνες μας. Αίτημα για επείγουσα συνάντηση με τον Υπουργό

ΟΛΜΕ – Συνεχίζουμε τους αγώνες μας. Αίτημα για επείγουσα συνάντηση με τον Υπουργό

Δημοσιεύτηκε: 6:13 μμ Απρίλιος 2nd, 2014  


sunedriasielmeolme

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ

            Συνεχίζουμε το επόμενο διάστημα τις κινητοποιήσεις:

  • ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ
  • ενάντια στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις εκπαιδευτικών της Τεχνικής – Επαγγ. Εκπ/σης, τις πρώτες απολύσεις μονίμων δημ. υπαλλήλων μετά από 100 χρόνια,
  • ενάντια στην αξιολόγηση που θα οδηγήσει στην κατηγοριοποίηση – κλείσιμο σχολείων και στη δημιουργία νέων διαθεσιμοτήτων – απολύσεων εκπαιδευτικών,
  • ενάντια στην υλοποίηση του ν. 4186/13, με κορυφαίο αίτημα να ακυρωθεί η εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων στις φετινές εξετάσεις της Α΄ Λυκείου.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στις παρακάτω κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα:

(α)        Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπ. Παιδείας που θα πραγματοποιούνται «σεμινάρια επιμόρφωσης» των σχολ. Συμβούλων την Παρασκευή, 4/4 στις 2 μ.μ. καθώς και το Σάββατο 5/4 και την Κυριακή 6/4 στις 9 π.μ., για να εκφράσουμε την πλήρη αντίθεση του κλάδου μας στην προωθούμενη αξιολόγηση

(β)        Αποκλεισμοί Δ/νσεων Εκπαίδευσης την επόμενη ημέρα από την ανακοίνωση των διαπιστωτικών πράξεων των απολύσεων, με κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας από την ΟΛΜΕ για τη διευκόλυνση συμμετοχής των συναδέλφων στην κινητοποίηση.

(γ)        Πραγματοποίηση Γεν. Συνελεύσεων σε όλες τις ΕΛΜΕ και περιοδείες στα σχολεία των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ μαζί με τις Επιτρ. Αγώνα, με στόχο την καλύτερη προετοιμασία τις 24ωρης πανεργατικής κινητοποίησης στις 9/4/14.

(δ)        Συμμετοχή στην 24ωρη Πανεργατική απεργία την Τετάρτη, 9 Απρίλη και στα απεργιακά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα. Προσυγκέντρωση ΟΛΜΕ για το Συλλαλητήριο της Αθήνας 10.30 π.μ. στο Πολυτεχνείο.

 

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ αποφάσισε επίσης:

  • Να εκδοθεί επιστολή προς γονείς και μαθητές για τον αντιεκπαιδευτικό νόμο 4186/13, για τις εξετάσεις της Α΄ Λυκείου και την τράπεζα θεμάτων.
  • Να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες αίτηση ακύρωσης και αναστολής για την τελευταία εγκύκλιο του Υπουργού Παιδείας για την υποχρεωτική εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης.
  • Να γίνει συλλογή υπογραφών ενάντια στις εξετάσεις της Α΄ Λυκείου με την τράπεζα θεμάτων σε ηλεκτρονική βάση. 
  • Να στηρίξουμε νομικά τις προσφυγές ενάντια στις διαπιστωτικές πράξεις απόλυσης εκπαιδευτικών,
  • Να δημιουργηθεί καμπάνια στον κλάδο για την οικονομική στήριξη των εκπαιδευτικών που θα απολυθούν με τη λειτουργία ειδικού ταμείου (θα υπάρξει αναλυτική ανακοίνωση της ΟΛΜΕ).

 

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ αποφάσισε, επίσης, να ζητήσει ξανά συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και να παρέμβει στο Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το θέμα των διαθεσιμοτήτων – απολύσεων.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καλεί τις ΕΛΜΕ να αναδείξουν το επόμενο διάστημα, με κάθε πρόσφορο μέσο (εκδηλώσεις-συζητήσεις, συσκέψεις, διανομή υλικού, κ.ά.), σε συνεργασία με γονείς και μαθητές, την αναγκαιότητα να καταργηθεί ο αντιεκπαιδευτικός νόμος 4186/2013 με ιδιαίτερη αιχμή να μην εφαρμοστεί η Τράπεζα Θεμάτων στις φετινές εξετάσεις της Α΄ Λυκείου.

Κατεβάστε το σχετικό αρχείο σε μορφή pdf …

……………………………………………………………………….

ΠΡΟΣ:

τον Υπουργό Παιδείας, κ. Κων. Αρβανιτόπουλο

Κύριε Υπουργέ

Επανερχόμαστε στο αίτημά μας για επείγουσα συνάντηση μαζί σας, συνάντηση που ήδη σας έχουμε ζητήσει από τις 14/3/14.

Όπως γνωρίζετε στις 22 Μάρτη 2014 έληξε το 8μηνο των εκπαιδευτικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και αρκετοί εκπαιδευτικοί κινδυνεύουν να απολυθούν, ενώ είναι ακόμη σε εκκρεμότητα όλοι οι εκπαιδευτικοί που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Στη συνάντηση αυτή ζητάμε επίσης να συζητηθούν τα επείγοντα ζητήματα που έχουν προκύψει όπως αξιολόγηση, τράπεζα θεμάτων και εξετάσεις, διάρκεια σχολικού έτους, μεταθέσεις κ.ά,  που αναφέρονται στο πλαίσιο αιτημάτων μας που σας έχουμε αποστείλει.

Κατεβάστε το σχετικό αρχείο σε μορφή pdf …


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...