Home / HEADER-NEWS / Το νέο χρονοδιάγραμμα διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού στην εκπαίδευση

Το νέο χρονοδιάγραμμα διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού στην εκπαίδευση

Δημοσιεύτηκε: 8:45 πμ Απρίλιος 7th, 2014  


metatheseis

Τι αλλάζει σε αποσπάσεις και μεταθέσεις

Πριν από τις διακοπές του καλοκαιριού οι υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών

Το νέο χρονοδιάγραμμα διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού στην εκπαίδευση που μελετούν αυτές τις μέρες στο υπουργείο Παιδείας προκειμένου να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες και να εφαρμοστεί από τον επόμενο μήνα εκτός απροόπτου, προβλέπει τα εξής σύμφωνα με σημερινό (7/4) δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ.

1. Ολες οι υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών (διορισμοί, μεταθέσεις, συνταξιοδοτήσεις και αποσπάσεις – οι τελευταίες του χρόνου εκτιμάται ότι θα είναι λιγότερες από 500) θα γίνονται στο εξής Μάιο και Ιούνιο

2. Στη συνέχεια θα γίνονται οι -περισσότερες- προσλήψεις αναπληρωτών

3. Από την 1 μέχρι και τις 10 Ιουλίου που ξεκινούν οι άδειες θα γίνονται οι τοποθετήσεις στα σχολεία.

4. Την ίδια περίοδο θα γίνονται οι κατανομές των ωρών ανά εκπαιδευτικό.

5. Οι άδειες ουσιαστικά θα ξεκινούν μετά τις 10 Ιουλίου εφόσον θα έχουν ολοκληρωθεί οι υπηρεσιακές μεταβολές

6. Δεν αλλάζει τίποτα στα μόρια για αποσπάσεις – μεταθέσεις.

7. Μελετάται το ενδεχόμενο διοικητικής ενοποίησης της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε επίπεδο διευθύνσεων με στόχο την πιο «ευλίγιστη» κατανομή του προσωπικου (για παράδειγμα ένας καθηγητής ξένης γλώσσας ή πληροφορικής ή γυμναστής κ.λπ. που εργάζεται σε δημοτικό σχολείο να μπορεί να εργαστεί και σε γυμνάσιο ή λύκειο

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ΤΩΝ ΝΕΩΝ το υπουργείο Παιδείας σκοπεύει να δοθεί οργανική θέση σε σχολεία στο σύνολο των εκπαιδευτικών.

Το υπουργείο Παιδείας προχωρά σε αυτή τη δυσμενή για τους εκπαιδευτικούς «αναμόρφωση» του συστήματος υπηρεσιακών μεταβολών με τη βοήθεια της ηλεκτρονικής πλατφόρμας MySchool στην οποία συμπληρώνονται σε καθημερινή βάση διάφορες πληροφορίες για δεδομένα εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών.

επιμέλεια alfavita.gr με στοιχεία από την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

…………………………………………………………………………………..

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Τα πάνω κάτω στο χρονοδιάγραμμα υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών, προκειμένου να κερδίσει από το επόμενο έτος τη μάχη των κενών που εμφανίζονται κάθε Σεπτέμβριο στα σχολεία, σχεδιάζει τώρα να φέρει το υπουργείο Παιδείας.

Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες των «Νέων» έχει βάλει ως νέο στόχο την αναμόρφωση του συστήματος υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών, καθώς πλέον υπάρχει αποτυπωμένη εικόνα του μεγαλύτερου ποσοστού των αναγκών στα σχολεία μέσω της ηλεκτρικής πλατφόρμας My School, όπου συμπληρώνονται σε καθημερινή βάση ποικίλες πληροφορίες για δεδομένα, μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.

Ο σχεδιασμός είναι να ξεκινούν εφέτος –και στο εξής να ξεκινούν κάθε χρόνο- πολύ νωρίτερα (Μάιο) οι υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών και να ολοκληρωθούν πριν από τις διακοπές του καλοκαιριού, ώστε το επόμενο σχολικό έτος, το οποίο μάλιστα θα ξεκινήσει 6 ημέρες νωρίτερα (στις 5 Σεπτεμβρίου αντί στις 11 που ξεκινούσε μέχρι και πέρυσι), να αρχίσει με το δυνατόν λιγότερα κενά. Η προοπτική είναι τα κενά να προκύπτουν μόνο από αιτίες που δεν είναι δυνατόν να προβλεφθούν νωρίτερα, όπως λ.χ. επιπλοκές κύησης, αιφνίδιες ασθένειες κ.λπ.

Το νέο χρονοδιάγραμμα διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού στην εκπαίδευση που μελετούν αυτές τις ημέρες στο υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες και να εφαρμοστεί από τον επόμενο κιόλας μήνα, εκτός απροόπτου, προβλέπει τα εξής:

• Ολες οι υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (διορισμοί, μεταθέσεις, συνταξιοδοτήσεις και αποσπάσεις – οι τελευταίες του χρόνου εκτιμάται ότι θα είναι λιγότερες από 500) θα γίνονται στο εξής Μάιο και Ιούνιο.
• Στη συνέχεια θα γίνονται οι περισσότερες προσλήψεις αναπληρωτών.
• Από την 1η μέχρι και τις 10 Ιουλίου που ξεκινούν οι άδειες θα γίνονται οι τοποθετήσεις στα σχολεία.
• Την ίδια περίοδο θα γίνονται οι κατανομές των ωρών ανά εκπαιδευτικό, προτού δηλαδή πάρουν άδειες.
• Οι άδειες ουσιαστικά θα ξεκινούν μετά τις 10 Ιουλίου, εφόσον θα έχουν ολοκληρωθεί οι υπηρεσιακές μεταβολές.
• Δεν αλλάζει τίποτα στα μόρια για αποσπάσεις-μεταθέσεις.
• Επίσης μελετάται το ενδεχόμενο διοικητικής ενοποίησης της Πρωτοβάθμιας και τη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε επίπεδο, διευθύνσεων, με στόχο την καλύτερη κατανομή του προσωπικού.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, εφόσον όλα αυτά εφαρμοστούν, θα βελτιωθεί σε τέτοιο βαθμό η απόδοση του συστήματος ώστε θα εξοικονομηθούν πάνω από 30 εκατ. ευρώ ετησίως, δεν θα χρειαστεί να γίνει ούτε μία υποχρεωτική μετάθεση εκπαιδευτικού, ενώ το σύνολο των εκπαιδευτικών, θα αποκτήσει οργανική θέση σε σχολεία, ταυτόαιμη με τη λειτουργική.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
real.gr

……………………………………………………………………

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

news.gr

Τρόπους για την καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού εξετάζουν αυτή την περίοδο στο υπουργείο Παιδείας σύμφωνα με τα όσα έχει δηλώσει στη Βουλή ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Κεδίκογλου. Στα μέτρα που μελετώνται είναι η αλλαγή του χρονικού πλαισίου κατά το οποίο πραγματοποιούνται οι μεταθέσεις και οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας  «Τα Νέα».

Πρόκειται για ακόμα μια αλλαγή που αφορά τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών αφού όπως έχει γράψει το news.gr από φέτος ισχύει η νέα προθεσμία κατάθεσης των αιτήσεων συνταξιοδότησης που ξεκινά στις 20 Απριλίου και ολοκληρώνεται στις 30 του ίδιου μήνα.

Η αλλαγή στην ημερομηνία των αιτήσεων συνταξιοδότησης αναμένεται να φέρει αλλαγές  στο χρονοδιάγραμμα τόσο των αποσπάσεων όσο και των μεταθέσεων. Οι μεταθέσεις που το προηγούμενο έτος ανακοινώθηκαν στις 12 Ιουνίου πιθανόν θα ανακοινώνονται μέσα στο Μάιο. Τον Ιούνιο θα ακολουθούν οι υποχρεωτικές μεταθέσεις  των οποίων οι τελικοί πίνακες θα κυρώνονται μέχρι τις 15 Ιουνίου.

Αλλαγές, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», θα έχουμε και στις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών. Το προηγούμενο έτος η Α φάση των αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ και από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ ανακοινώθηκε τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου και η Β φάση τέλη Οκτωβρίου. Το Υπουργείο Παιδείας επιθυμεί να μειώσει στο ελάχιστο τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών καθώς δημιουργούν κενά, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις καλύπτονται με προσλήψεις αναπληρωτών.

Στόχος του Υπουργείου είναι η μείωση του ποσοστού τους από το 3,5% το 2013 στο 1% του συνολικού εκπαιδευτικού δυναμικού για το 2014. Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός των  συνολικών αποσπάσεων και στις δυο βαθμίδες εκπαίδευσης από 4.000 αναμένεται να μειωθεί στις 1.000. Στόχος του Υπουργείου είναι να πραγματοποιούνται οι αποσπάσεις μέχρι τέλη του Ιουνίου.

Τα κενά που θα αφήνουν  οι αποσπασθέντες εκπαιδευτικοί θα καλύπτονται με προσλήψεις αναπληρωτών που πιθανόν θα πραγματοποιούνται την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου δεδομένου ότι στις 5 Σεπτεμβρίου θα ξεκινούν τα μαθήματα.

Αρωγός στην προσπάθεια του Υπουργείου για τη βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού θα είναι το πληροφοριακό σύστημα myschool στο οποίο καταγράφονται αναλυτικά όλα τα στοιχεία που αφορούν τις ώρες διδασκαλίας τους εκπαιδευτικούς καθώς και το μαθητικό δυναμικό. Δεν αναμένονται αλλαγές ως προς τα μοριοδοτηθέντα κριτήρια των αποσπάσεων και μεταθέσεων.

Επίσης, ο υπουργός Παιδείας φαίνεται ότι σκοπεύει, να κάνει πράξη την εξαγγελία του Σεπτεμβρίου για οργανική θέση σε όλους τους εκπαιδευτικούς.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...